Cele mai frumoase melodii pentru mame

Ramona Dinescu

Cele mai frumoase melodii pentru mame sunt cele dedicate de copiii lor. Dacă copilul tău vine și-ți spune că-ți dedică o melodie, nici nu contează că e una hard rock sau dintr-un spectacol de operetă.

Când eram mică, la fiecare aniversare a mamei îi cântam același cântec comunist care azi mi se pare trist și total neinspirat: „De ziua ta mămicooo/ În dar ți-am adus inimaaaa…”. Și lungeam la infinit ultimele vocale ale versurilor, iar sunetele ce ieșeau din gura mea erau aproape sinistre, eu neavând nici un strop de voce sau ureche muzicală. Mama zâmbea de fiecare dată și mă săruta apăsat pe frunte. Mult mai târziu, când aveam vreo 20 de ani, am plănuit cu fratele meu să o sunăm amândoi în același timp, unul pe telefonul fix, celălalt pe telefonul mobil și să-i lălăim aceleași versuri penibile. Cu vocile noastre de pisici sugrumate și cu distorsionarea sunetelor făcută de telefoane, îmi imaginez ce i-a fost dat mamei să audă. Însă ea a recunoscut melodia, a început să lăcrimeze de emoție și de fericire și a spus că nicicând nu am cântat mai bine și că nicicând nu a primit un cadou mai frumos.

Ce vreau să spun cu asta? Ați înțeles deja. Melodia dedicată nouă de către copiii noștri este cea mai emoționantă din lume. Azi, simt că mi se umple sufletul când băiatul meu cel mic, peltic și cu o pronunție ușor stâlcită îmi cântă mie și numai mie: „Acele tale îmi fac tatuuu sub pieeeele/leleleleleleeee…”.

Dar să nu rămânem aici, deoarece chiar am făcut o selecție de melodii frumoase ce merg perfect la inima mamelor. Ascultați-le, dedicați-le mamelor voastre la rândul vostru, faceți un playlist și bucurați-vă că sunteți mame și că sunteți iubite de cele mai inocente și sincere ființe din lume, copiii voștri.

Delia – Pentru tine mamă dragă

Ștefan Bănică – Mama

ADDA – Mama

Cargo – Mama

Ina Wroldsen – Strongest

The Shirelles – Mama Said

Cam’ron – Hey Ma

Eminem – Cleanin’ Out My Closet

Boyz II Men – A Song for Mama

The Band – Rag Mama Rag

B.B. King – Nobody Loves Me But My Mother

Beatles – Your Mother Should Know

Queen Latifah – When You’re Good to Mama

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa