Povești ciudate cu copii pe care le auzi când nu te aștepți

Raluca Dumitrică
povesti-des[re-copii-totul-despre-mame

Cele mai răspândite povești cu și despre copii pe care le auzi în public

E perfect adevărat că, atunci când părinții se întâlnesc, cel mai la îndemână, dar și cel mai drag subiect de discuție este acela referitor la copii. Nu-i așa că simțim cu toții nevoia să le împărtășim altora câteva frânturi din viața noastră alături de copii sau exclusiv din viața copiilor noștri? Haideți sa vedem care sunt câteva dintre cele mai ciudate sau comune poveşti despre copii pe care le auzi în public!

1. Poveştile de la coafor

La coafor se întâmplă să auzi nişte poveşti de stă motanul în mustăţi. De cele mai multe ori, toate pleacă de la întrebarea coafezei „aveţi copii?” şi încep să prindă contur exact când se află că eşti mamă, ba chiar mamă a trei copii. Ce afli: cât de greu a rămas însărcinată coafeza sau doamna de pe scaunul de langa tine, cum s-a tratat cineva de endometrioză, câţi copii a avut mama coafezei şi mama soţului ei, ce fel de metode contraceptive foloseau acestea sau cum a reuşit să rămână gravidă cea mai bună prietenă a vecinei de scaun după ce a divorţat şi şi-a găsit fericirea cu un alt bărbat („muuult mai frumos decât primul soţ, vă spun!”). Dacă ai ghinionul să te afli la coafor pentru un vopsit, ceea ce înseamnă că trebuie să stai mai mult, afli şi o altă poveste lungă cât o zi de post care se termină, invariabil, cu „şi mătuşa mea a avut trei copii şi nu a venit niciunul dintre ei să îi dea o cană de apă la bătrâneţe. Cum îi creşti, aşa îi ai!”

Şi, vă rog, nu faceți greșeala sa-i arătați cuiva de la salon vreo poză cu copilul vostru, pentru că nu veți mai pleca de acolo până nu se întunecă!

2. Cele din transportul în comun

În transportul în comun auzim poveşti despre copii şi şcoli, dar şi despre tunsori de pici, pantofi şi ghiozdane de mici şi mari dimensiuni, ba chiar despre cercei de fetiţe, cu sau fără şurub, aparate dentare cu sârmă și din acelea invizibile, povesti referitoare la transpiraţia la copiii de clasa a doua şi a treia și povesti despre cum i-a cerut prietenia Dan dintr-a cincea Mariei dintr-a patra. Vreţi să spuneţi că e imposibil ca într-un astfel de mijloc de transport în comun să existe aşa discuţii? Cred că nu aţi mers în ultimul timp în Bucureşti cu autobuzele 226 şi 385 sau cu tramvaiul 32!

3. Poveştile din parc

În majoritatea timpului, aceste poveşti sunt unele culinare. „Şi, mănâncă?” este cea mai populară întrebare printre mamele din parc care doresc şi ele să inițieze o conversaţie sau sa facă mai plăcută curgerea timpului. „Ei, aş! Nu vedeţi ce slăbănog e?” sau „Mănâncă, mânca-l-ar mama!” sunt doar două dintre variante de răspuns pe care le primește cel care a aruncat primul piatra în balta dialogului. De aici se ajunge mereu la evoluția ponderală a copilului, de la naștere și pană în clipa prezenta, la reţetele preferate ale copilului şi la sugestii de meniuri, precum şi la ponturi gastronomice transmise din mamă-n fiică sau din vecină-n vecină, după caz, toate menite să îi asigure celui mic dezvoltarea optimă.

4. Şi poveştile de la cabinetul medicului

Aici trebuie musai să ai inima tare şi stomacul la fel. Oricând te-ai afla în sala de aşteptare de la doctor, împreună cu prichindelul tău, mereu se găseşte un binevoitor care să vă povestească ce-a păţit el, în copilărie, sau ce-au păţit recent copiii lui. „Şi l-a pocnit o diaree, doamnă, cu un miroooos, doamnă, vaaaai! Şi ce credeţi? Nici nu eram acasă, să pot să-l schimb cum trebuie! Vă dați seama în ce hal s-a murdărit? Şi nici haine curate n-aveam la mine!” Iar dacă, după toate astea, demonstrați suficientă tărie și nu păreți prea afectați de povestea cu pricina, în arenă intră prezentarea în detaliu a unei operații de polipi care, din păcate, nu a fost și una de succes pentru micul pacient.

Care au fost cele mai ciudate poveşti despre copii pe care le-ați auzit voi în public?

Data viitoare când mergeți la coafor puteți dezbate următorul subiect: Și copiii voștri o iau razna când aveți musafiri?

Și nu uitați să ne dați un like pe Facebook, dacă nu ne-ați dat deja, pentru a fi la curent cu tot ce publicăm!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa