10 lucruri pe care mama ta nu ți le-a zis

TOTUL DESPRE MAME
Mama

Există 10 lucruri pe care mama ta nu ți le-a zis. Le știi?

Te-ai întrebat vreodată dacă mama ta are secrete față de tine? Sau te-ai întrebat vreodată dacă tu vei fi o mamă mai bună decât ai cea care te-a crescut? Tu te întrebi vreodată dacă vei face aceleași sacrificii pe care mama ta le-a făcut pentru tine?

Eu cred cu tărie că trebuie să-i arăți în fiecare zi recunoștința și dragostea ta, indiferent că ai 20, 30 sau 50 de ani. Și știi de ce?

1. Pentru că ai făcut-o să plângă.

A plâns când a aflat că e însărcinată cu tine. A plâns când te-a ținut pentru prima dată în brațe. A plâns de fiecare dată când ai plâns și tu. A plâns când îți era rău și nu știa ce să-ți facă. A plâns când ai crescut și te vedea suferind.

2. A durut-o.

Da. A durut-o. A durut-o când îi loveai pântecele cu mâinile și picioarele. A durut-o timp de nouă luni și apoi a durut-o și mai tare când te-a născut. Au durut-o și primele zile de alăptare. Dar asta nu mai conta pentru că tot ce-și dorea ea era ca tu să fii fericită.

3. I-a fost frică.

De când a rămas însărcinată și până te-a născut. Pentru că nimeni în afară de ea nu te-ar fi putut proteja mai bine. Ea devenise femeia care nu permitea nimănui să te țină în brațe pentru că nimeni în afară de ea nu ar fi putut să te țină mai bine. Tot ea a rămas trează noapte după noapte să se asigure că respiri și tot ea s-a trezit în fiecare dimineață pentru a te pregăti de școală. I-a fost frică și când te-ai îmbolnăvit. Te-a dus la doctor purtându-te în brațe, rugându-se să-ți fie bine.

4. Știe că nu e perfectă, dar încearcă.

Și pentru încercările ei, ar trebui să fii recunoscătoare. Acum știe unde a greșit și ar face orice să se poată întoarce în trecut și să schimbe lucrurile, dar nu uita că i-a fost frică. Nu uita că a plâns. Nu uita că a durut-o. Și pentru asta merită să-i spui cât de mult o iubești.

5. Te-a pus pe primul loc.

Întotdeauna. Poate că nu a mâncat o zi întreagă ca să îți păstreze ție mâncarea cea mai bună. Când ajungea acasă după o zi lungă de muncă, mai întâi avea grijă de tine. Când ți-era poftă de ceva bun, îți gătea. Când ai fost tristă, te-a luat în brațe. Uneori nu a avut timp să facă duș pentru că trebuia să te vegheze.

6. A avut răbdare.

Ea a avut răbdare să te învețe să mergi. A avut răbdare să te învețe să scrii. A învățat cum să te țină în brațe și să șteargă masa în același timp. A avut răbdare să-ți răspundă la toate întrebările așa cum știa ea mai bine. A avut răbdare să devii adult și să-i oferi aceeași dragoste cu care ea a încercat să te crească.

7. Nu i-a păsat de corpul ei.

Pentru că tu erai mai important. Pentru că tu trebuia să te naști și să crești sănătoasă. Nu i-a păsat că a luat kilograme în plus și nici nu s-a uitat la vergeturi.

8. A plâns când ai plecat.

I-a fost teamă să-ți arate că suferă, dar imediat după ce ai plecat, a plâns. Pentru că simțea că-i pleacă sufletul. Dar a făcut-o pentru binele tău.

9. Ar lua-o de la capăt.

Meseria de mamă nu e ușoară. Plângi, te sperii, te doare, încerci, greșești, muncești, dar înveți.

Mama spunea că dacă eu sunt fericită, ea e de zece ori mai fericită. Și cu asta am înțeles că trebuie să fiu ca ea. Să simt ce simte ea.
Tu când i-ai spus mamei tale ultima dată că o iubești?

Adaptat după 10 Things Your Mom Never Told You

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa