Ce se întâmplă când o mamă se încăpăţânează să reuşească

Raluca Dumitrică
Mama si fiica
O mamă ambiţioasă va şti cum sa crească un copil împlinit şi fericit!

Misiunea unei mame este delicată şi dificilă, iar obstacolele ce o pot deturna de pe drumul dorit sunt multe. Află cum poate să reuşească o mamă în cea mai prețioasă misiune a vieții sale:

Când te încăpăţânezi să reuşeşti, chiar reuşeşti.

Asta se întâmplă întotdeauna şi fără niciun fel de excepţie.

Reuşeşti pentru că tu nu îţi oferi niciun fel de alternativă. Asta se întâmplă şi când îţi propui să devii un părinte model, un părinte care va creşte, odată cu copilul lui, fără regrete.

Este, cred eu, cel mai mare dar de care cu toţii avem nevoie.

Avem nevoie de acel călduros sentiment că am făcut tot ce am putut mai bun, cât mai bine cu putinţă, cât mai frumos, în avantajul puiul de om pe care l-am plămădit.

Între instinct şi gura lumii

Evident, nu este simplu cu toate gurile care îţi predică feluri în care greşeşti sau vei greşi. Sunt vocile celor din jur, părinţi, prieteni, falşi prieteni, rude, colegi.

„Nu e bine să îl creşti aşa…”

„Crezi că este bine îi dai atât de multă libertate?”

„Crezi că este bine să îl laşi pe el să ia decizii? Cine este părintele?”

„De ce să vrei să îl laşi să greşească?”

„Este prea devreme să îi dai bani de buzunar…”

Nu este nimic prea devreme. Fă ce îţi spune inima fiindcă o inimă de mamă bună nu te va duce niciodată pe cai greşite. Ascultă şi sfaturile celor care au reuşit să devină părinţi mândri de modul lor de parenting.

Cu determinare, vei reuşi!

Dar cel mai important este să stabileşti chiar tu ce fel de om vrei să creşti, ce finalitate să aibă modul tău de parenting, ce fel de om vrei să modelezi. Stabileşte-ţi obiectivele, analizează-le, concentrează-te pe ele şi îndeplineşte-le.

Dacă eşti încăpăţânată să reuşeşti, vei reuşi. Cu toate piedicile, cu toate neajunsurile, cu toate momentele în care simţi că ai greşit în cel mai brutal mod cu putinţă… Ai curaj să încerci din nou, de data aceasta mai bine. Nu uita că şi tu creşti şi înveţi, la fel ca puiul tău.

Ai grijă să fii mândră de cum vei ajunge şi vei fi mândră de cum va ajunge şi copilul tău!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa