Ești mămică de copil/ copii mici și simți că, de la o vreme, viața ta e ca un carusel? Vine 8 Martie. E ziua ta, așa că permite-ți să cobori puțin și să-ți aduci aminte de tine ne-mamă, de vremurile în care în care te întorceai de la serviciu, te afundai în canapea cu telecomanda sau cu o carte în mână și singurul gând care îți trecea prin minte era: ”La ce film să mă uit diseară?”
Coboară, așadar, din carusel. Încearcă, măcar o zi (e bine și o jumătate), să-ți muți gândurile de la scutece-regurgitări-alergii-diversificare-copilul grav bolnav văzut la TV- burta care încă atârnă-mașina de rufe…
- CITEȘTE ȘI: Gânduri de 8 martie
Iată ce poți face de 8 Martie
Ieși cu o prietenă la restaurant
Ieși la restaurant cu prietena pe care de câteva luni (câțiva ani?) o tot amâni. Nu se sincronizează programul ei cu cel al copilului tău, ai treabă acasă de nu-ți vezi capul, ești supărată pe ea că nu te mai înțelege de când ai devenit mamă. Da, prăpastia există între prietenii cu copii și cei fără. Cu o limonadă și un cheesecake în față punțile de comunicare se refac foarte ușor.
Mergi la un spectacol de stand up
Simți că depresia îți dă târcoale? Cea mai bună terapie este râsul. Și nu știm asta de la cercetătorii britanici, ci din experiențele noastre de viață. Îți aduci aminte cum, în studenție, după ce râdeai cu prietenii la terasă o oră, viața părea mai frumoasă? Du-te la stand-up comedy de 8 Martie să vezi dacă mai funcționează terapia râsului. La Grill Pub, pe Splaiul Independenței 296 A, Alex Șerban și Dan Marin susțin un spectacol de stand-up comedy la care accesul doamnelor și al domnișoarelor este gratuit. Tot ce trebuie să faci este să rezervi un loc. Și, evident, să găsești un binevoitor care să rămână acasă cu cel mic.
- CITEȘTE ȘI: 8 sugestii de cadouri pentru 8 martie
Mergi la un concert
Îți place Richard Clayderman? Te emoționezi când auzi Balada pentru Adeline? Ai ocazia ca, de 8 Martie, să îl asculți și să îl vezi în concert pe Clyderman la Sala Palatului, începând cu ora 20.00. Prețul biletului variază între 140 și 350 de lei, iar la momentul redactării acestui articol biletele nu se epuizaseră încă. Organizatorii anunță un spectacol de zile mari, pentru că, alături de celebrul pianist, pe scenă vor urca alți 100 de instrumentiști, membri ai Orchestrei Simfonice București.
Mergi la masaj sau la SPA
O ședință de masaj, o oră de înot, o freză nouă sau un tratament facial prind bine oricând, oricui, dar mai ales unor mămici obosite și stresate. Poți încerca ceva nou, cum ar fi masajul cu pietre calde sau cel hawaiian. Dacă ești reticentă însă la nou, clasicul masaj de relaxare te-ar putea scoate din rutină. În luna februarie, cele mai multe saloane au reduceri de preț pentru doamne, nu rămâne decât să alegi locul în care vrei să mergi și bugetul pe care îl aloci răsfățului.
- CITEȘTE ȘI: 8 Martie e perfect cu cadouri imperfecte
Orientativ, îți spunem că la Orhideea Spa un masaj la patru mâini, realizat de doi terapeuți, costă 250 de lei (varianta fără abonament), durează 50 de minute. Este destinat cu precădere persoanelor care au dificultăți în a se relaxa. Dacă te doare spatele de la cât îl ridici și plimbi pe cel mic, sigur ai aprecia un masaj de reducere a disconfortului.
La Salon Juliette Cișmigiu, un astfel de masaj costă 55 de lei, durează 60 de minute. Are ca scop relaxarea mușchilor de la spate, umeri și gât. Terapia include și o mască hidratantă caldă. Dacă stai bine cu spatele dar te chinuie picioarele, poți opta pentru un masaj al acestora. La Eden Spa, spre exemplu, costă 85 de lei. Terapia include o exfoliere a picioarelor până la gambă și un masaj de relaxare și al tălpilor și gambelor. Este indicat atât mămicilor, cât și gravidelor, începând cu al doilea trimestru de sarcină, mai ales dacă au picioarele umflate și dureroase.
Mergi la teatru
Îți plăcea să mergi la teatru când viața ta era mai simplă, iar acum, recunoaște, ai senzația că următoarea piesă pe care o vei vedea va fi la pensie. Fă, totuși, un minim efort de organizare și du-te la teatru de 8 Martie.
În București, poți alege între: ”O scrisoare pierdută” – de la Teatrul Bulandra (atenție, durează mai mult de trei ore!), ”Un tramvai numit dorință” (la Odeon), ”Hagi Tudose” (la Teatrul Metropolis), ”Revizorul” (la Teatrul Național București), ”Dineu cu proști” (la Teatrul Național București). Am menționat doar piesele clasice, puteți opta însă și pentru ceva nou, în funcție de dispoziție și gusturi.
Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.