Ce nu știu copiii despre mamele lor?

Cristina Călin, redactor-șef
ce nu știu copiii

Femeile nu împărtășesc întotdeauna tot ceea se simt și nici toate stările prin care trec atunci când devin mame. Poate uneori mai vorbesc cu prietenele sau cu apropiații, dar sunt anumite lucruri care nu ajung niciodată la urechile copiilor. Nu știu copiii câte nopți stau mamele treze, câte griji își  fac sau câte gânduri le trec prin cap. Unele sentimente li se par prea împovărătoare pentru cei mici, altele nu s-au gândit că ar constitui subiect de interes. Și ,totuși, ce anume nu le împărtășesc mamele copiilor lor? Iată 10 lucruri, inspirate de upworthy.com

A plâns mult

Mai întâi femeile plâng atunci când află că sunt însărcinate. Apoi, plâng când nasc, când țin bebelușul pentru prima dată în brațe. Mamele plâng de fericire, de frică, de îngrijorare. Uneori, plâng așa, pur și simplu. Alteori varsă lacrimi din empatie pentru momentele de tristețe, durere sau fericire ale copilului.

A vrut ea ultima bucată de tort

Și-ar fi dorit pentru ea acea ultimă felie, dar a văzut ochii mari și pofticioși ai copilului, felul în care se lingea pe buze pregătindu-se să savureze prăjitură că nu a mai putut să mănânce. Știa că cel mic va fi mai fericit și astel a renunțat în favoarea lui.

Doare

Simte durere când bebelușul se joacă cu părul ei, când unghiuțele firave îi trec peste piele. A durut-o când alăpta, dar și când, în burtică fiind bebelușul lovea toate organele pe care le nimerea. Și cel mai dureros a fost când l-a adus pe lume. Dar toate se uită.

I-a fost întotdeauna frică

Încă din momentul în care copilul este conceput, mama face tot ce îi stă în putere ca să îl protejeze. Devine un fel de mamă-urs. I-a fost frică pentru orice: la primii pași, prima dată când copilul a plecat singur în excursie, în prima zi de școală. Tot timpul. De aceea, este mereu alături de odorul ei.

Știe că nu este perfectă

O mamă este cel mai aspru critic al ei însăși. Își știe toate neajunjurile și uneori se urăște pentru că nu le poate remedia. Când vine vorba despre calitățile ei de mamă, se judecă foarte aspru. Vrea să fie mama perfectă, să nu facă nimic greșit, dar pentru că este om, face greșeli. Încearcă mereu să se ierte pentru fiecare dintre ele. Ar vrea să se întoarcă în timp și să schimbe multe lucruri.

Nu știu copiii câte temeri are o mamă

Nopțile în care a privit copilul dormind

Sunt nopți în care a stat trează până la 3 dimineață recunoscătoare fiind că în sfârșit bebelușul a adormit. Chiar dacă de-abia își ține ochii deschiși, găsește răgaz să se uite puțin copilul ei adormit și să-l admire îl liniște.

Te-a purtat mai mult de 9 luni

Copilul a avut nevoie să fie purtat, așa că ea s-a supus. I-a purtat atunci când făcea curățenie, în timp ce mânca, uneori chiar și când dormea. Brațele ei au obosit, spatele a durut-o, dar tot a dus în brațe copilul. El s-a simțit în siguranță.

I s-a rupt inima de fiecare dată când ai plâns

Nu există nimic mai trist pentru o mamă ca plânsul copilului ei. Ar face orice este posibil ca acest lucru să se întâmple, pentru că acest lucru îi rupe inima.

Te-a pus mereu pe primul plan

A stat nemâncată, nu a făcut baie și nici nu a dormit cât a avut nevoie. A pus mereu pe primul plan nevoile copilului. Și a făcut toate lucrurile acestea cu drag, chiar dacă la finalul zilei este epuizată. În ziua ce vine, o ia de la capăt plină de energie, pentru că cel mic este totul pentru ea.

Ar lua-o oricând de la capăt

Să fii mamă este cea mai grea meserie care de cele mai multe ori te obligă să-ți depășești limitele. Plângi, ai dureri, încerci, eșuezi sau reușești, înveți. Cu toate acestea, ai o bucurie în suflet și simți iubirea prin fiecare por.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa