Ce gândesc mamele singure (dar nu spun)

Iulia Mirică
ce gandesc mamele singure totul despre mame

11 lucruri pe care le gândesc mamele singure, dar nu le spun

Sunt unele lucruri pe care mamele singure le gândesc, dar cu siguranță nu le vor spune. Cu excepția cazului în care se enervează, beau unul două pahare de vin sau alte situații asemănătoare. Iată care sunt cele mai des întâlnite lucruri pe care le gândesc mamele singure!

Pe același subiect îți recomandăm și Episodul 178: Condiția esențială este să nu-ți pese!

Când e soțul tău în delegație este EXACT ca și cum ai fi singurul părinte

Mamele singure au compasiune pentru toți părinții și toate scenariile posibile pentru mămici, dar atunci când aud o mămică, al cărei soț este plecat pentru câteva zile, că afirmă faptul că se simte ca un părinte singur, s-ar putea să le treacă prin minte:

Contul tău bancar este ca al unui părinte singur?

Plătești taxele și impozitele singură?

Și tu încerci să-ți găsești dragostea online, experimentând unele dintre cele mai groaznice situații?

Ai sprijinul partenerului când se întoarce în oraș? În cazul în care apare o situație urgentă, acesta se întoarce din delegația sa?

În cazul în care răspunsurile sunt negative, atunci nu ești un părinte singur. Dar adevărul este că pe mămicile singure nu le ajută nimeni să scape de stres. Sigur, băiatul de 21 de ani găsit pe Tinder ar putea fi interesat de tunderea gazonului, dar nu este cazul. Realitatea este că mamele singure empatizează cu celelalte mămici atunci când soții lor sunt plecați din oraș și știu că maternitatea presupune foarte multă muncă, dar cele două scenarii sunt foarte diferite.

Probabil că este atât de greu

Atunci când oamenii aud că ești o mamă singură, ei spun instantaneu că le pare rău și că trebuie să fie atât de greu. Da, maternitatea este grea, dar la fel sunt și multe altele. Cum ar fi aeronautica. Operațiile pe creier. Nu ar trebui să te simți prost pentru mamele singure. În schimb, au nevoie de sprijin și prieteni.

Nu mă interesează soțul tău

Unele femei cred că mamele singure caută cu disperare o persoană la fel ca soțul lor, chiar dacă au fost prietene cu acestea întotdeauna. Dacă suntem sincere, o soție în plus ar fi mai utilă, așa că, dacă ai putea, ar fi perfecte proviziile de curățare și cina. Le-ar fi de folos câteva mâini în plus.

Unde este toată lumea?

În unele zile, mămicile singure aproape că se întreabă unde este toată lumea, până când își dau seama că ele sunt toată lumea. Așa că pot deschide o sticlă de vin și să-și mulțumească pentru faptul că sunt atât de harnice, inventive, uimitoare și divine.

Un bilet către paradis, vă rog

Atunci când sunt obosite și își doresc să ajungă mai repede ajutorul de care au nevoie (după care își dau seama că nu vine ajutorul vreodată), mămicile singure își imaginează că sunt în paradis. Câteodată fac asta atunci când prietenele lor căsătorite discută despre vacanțele lor grandioase în familie. Nu e vorba că nu le pasă, că nu știu să asculte sau nu sunt prietene bune, dar mai degrabă s-ar imagina pe ele în propria vacanță.

Fac o treabă absolut minunată

Chiar dacă au toate grijile pe care le au celelalte mame (și câteva extra), mămicile care sunt pe cont propriu se întind câteodată seara pe pat și se gândesc ce treabă bună fac.

Nu mă judeca

Este știut faptul că oamenii sar la concluzii când aud că o mămică este singură, iar aceasta și-ar dori să le spună să nu o judece. Nu ar trebui să presupună nimeni că nu are bani, că își urăște viața, că este instabilă pentru că nu are un partener sau că tatăl copilului este un parazit. Nu ar trebui să se presupună nimic despre viața mamelor singure. Pentru că și ele sunt oameni și părinți.

Oops, se îndreaptă către divorț

Fie că tatăl copilului le-a părăsit, a fost vorba despre un divorț sau nu a existat vreo căsătorie, ci doar o despărțire, mamele singure au această abilitate ciudată de a vedea un cuplu și a-și da seama că se îndreaptă către divorț. Nu le place neapărat acest talent, dar când văd că lucrurile nu mai merg între parteneri, știu că totul se va termina.

Recunoștință

Atunci când nu trebuie să-i ceară ajutorul unui prieten sau unui membru al familiei, iar aceștia le ajută din proprie inițiativă, mămicile sunt atât de recunoscătoare. Ar putea să le mulțumească, dar recunoștința pe care o simt este atât de profundă încât nu poate fi exprimată vreodată doar în cuvinte.

Tristețe

Atunci când persoanele dragi mamelor singure nu le susțin se simt triste, dar nu le spun niciodată acestora. S-ar putea să nu recunoască vreodată că au nevoie de ajutor, dar atunci când familia sau prietenii văd nevoia lor și nu le oferă ajutorul sau chiar le refuză ajutorul, după ce și-au ieșit din zona de confort, se simt rănite.

Îmi place să fiu șefa (în ascuns)

Oricât de mult și-ar dori dragoste și încă o persoană care să facă parte din familie, se bucură și de faptul că iau deciziile, pentru că știu că fac cele mai bune alegeri pentru copiii lor și se simt bine să o facă într-o atmosferă sănătoasă.

Nu uita să ne dai un like pe Facebook, dacă nu ne-ai dat deja, pentru a fi la curent cu tot ce publicăm!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa