Cadourile pe care le vreau eu de la copilul meu

Ruxandra Rusan
cadou

  Am descoperit în camera fiului meu 85 de lei în bancnote de 10, 5 și 1 leu. Puși într-o punguță de la niște piese Lego, ascunsă printre tricouri.

  Am întrebat ce e cu banii respectivi, iar pe chipul lui am citit dezamăgire. Erau banii strânși ca să-mi cumpere un cadou pentru ziua mea, până la care mai e cale lungă. Tot așa am aflat cât de rău i-a părut că nu a avut bani să îmi cumpere cadou în iunie și că la anul va fi mai atent.

  Ce cadou vreau de la copilul meu?

  Inutil să vă povestesc că mi s-au înmuiat genunchii, că mi-au dat lacrimile, că habar nu aveam că el s-a simțit vinovat că nu mi-a cumpărat ceva. Iar inutil să mai spun cât de arhisuficient a fost faptul că m-a pupat și mi-a spus “La mulți ani”. Că, de fapt, cadoul pe care ni-l fac copiii noștri este faptul că există și că sunt aici, lângă noi. Am încercat să aflu de ce crede el că aș avea nevoie de un cadou de la magazin. Ce l-a motivat să strângă bani pentru ceva ce se poate alege dintr-o vitrină când are, de fapt, tot ce îmi doresc în și prin el însuși? Așa că am alcătuit o listă cu toate cadourile pe care le vreau eu de la copilul meu.

  Să te știu bine

  Asta înseamnă să ai grijă de sufletul tău, să fii liniștit, să te bucuri de ceea ce e frumos în jurul tău și să treci cât de ușor poți peste ceea ce te întristează

  Să simți cu adevărat

  Cadoul meu de la tine este să te știu liber să fii tu însuți. Să îmi spui ce simți, chiar dacă nu este ce vreau să aud. Să ai curaj să îți aperi o părere, să lupți pentru o cauză și să te răzgândești dacă ai luat o decizie care nu ți se mai pare potrivită.

  Să ai grijă de tine

  Eu am grijă de tine, dar mi-ai face un cadou perfect dacă ai avea și tu. Te uiți pe unde traversezi, te gândești de două ori înainte să sari din copacul în care te-ai cățărat. Vei sta departe de sucuri nesănătoase chiar dacă nu văd eu ce bei, te vei bucura și vei fi recunoscător pentru faptul că ești sănătos.

  Să descoperi viața asta frumoasă

  Aici mă refer la lumea mare și plină de minunății. Știu că deja le descoperi în fiecare vacanță și ieșire din casă. Ba chiar și când te plimbi pe Internet și afli lucruri despre lume. Dar un cadou perfect ar fi, pentru mine, să știu că vei rămâne curios și când vei fi mare, că vei călători, că nu vei avea prejudecăți când descoperi culturi noi, obiceiuri străine și că vei avea sufletul curat și deschis.

  Să iubești

  Indiferent dacă vei suferi din pricina iubirii, sigur vei avea parte și de bucuriile cele mai mari datorită ei. Să știi să-ți iubești soția, copiii, prietenii și pe noi, părinții tăi, atunci când, poate, vom fi un pic mai greu de iubit, prea cicălitori, când nu vom pricepe cum funcționează lucrurile pentru că “pe vremea noastră nu erau așa”. Când vom fi bătrâni, mai exact. Să iubești un răsărit de soare, o bălăceală în mare, animalele, cărțile sau ce vei găsi tu de iubit. Doar să iubești.

  Cadoul meu ești tu

  Chiar dacă nu ești proprietatea mea, ești șansa mea să fiu mai mult decât eram înainte de a te naște. Cadoul pe care mi l-ai făcut tu bate orice cadou pe care l-ai putea cumpăra cu bani. Dă-mi un pupic și face cât un diamant. Dă-mi un zâmbet și nu l-aș da nici pe cea mai scumpă și nemaipomenită pereche de pantofi. Iar cei 85 de lei (în bancnote de 1, 5 și 10 lei) aș vrea să îi folosești pentru orice te încântă acum pe tine. Eu am cadoul și bucuria mea chiar aici, în carne, oase și suflet.

  Îți recomandăm și ”Cum să ne păstrăm copiii aproape”, detalii AICI.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa