Întrebare pentru tine, mămico: Ce ai face dacă ai avea ACUM o oră liberă?

Alexandra Irimiea
oră liberă

O oră. 60 de minute. 3600 de secunde. Tic, tac, tic, tac. Cum ar fi să ai o oră liberă doar pentru tine, mămico?

Știu că la prima vedere nu pare mult, dar pentru o mămică, o oră doar pentru ea este lux. Un vis. O dorință greu de pus în practică.

A fi mamă este frumos, dar să recunoaștem, ne cam ocupă tot timpul. Și totuși, sunt mulți cei care se grăbesc să judece mămicile care au concediu de creștere a copilului. Până la urmă, ce fac ele toată ziua, doar stau acasă, nu? Însă a fi acasă și a avea grijă de toate, copil, casă și masă, nu e atât de ușor. Mămicile se lasă pe ele întotdeauna pe ultimul loc și nu reușesc să aibă o oră liberă, să facă ce vor ele, nici măcar o dată la câteva zile, nu zic în fiecare zi.

Dar te provoc, răspunde din prima la această întrebare! Ce ai face dacă ai avea ACUM o oră liberă? Scrie ce-ți vine în minte, ce îți dorești să faci cu 60 de minute doar pentru tine. Știu că timpul unei mame este întotdeauna împărțit între multiple responsabilități, dar imaginează-ți, pentru o clipă, că poți pune pauza și că poți face ce vrei tu.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI:
Frumusețea după naștere. Ce faci când nu prea mai ai timp de tine

O să răspund eu prima. Mmm… o oră, sună tentant. Aș face o baie relaxantă, la lumina lumânărilor și mi-aș lua o revistă cu mine să citesc. Sau m-aș duce la un curs de dansuri latino (am mai fost și mi-a plăcut tare mult). Sau aș citi, cuibărită în pat, în păturică.

Ah, aș face multe cu toate aceste 60 de minute. Și știu că pare că vreau prea mult, dar parcă aș mai vrea o oră liberă. Una singură devine din ce în ce mai… mică. O oră liberă doar pentru mine, din când în când, ar fi ca și cum mi-aș da întâlnire cu propria persoană. “Hei, tu, Alexandra, ce mai faci? Cum mai ești? Mă bucur să te revăd”.

O oră liberă? Ce au răspuns mămicile

Și pentru că acest vis este prea frumos ca să nu fie împărtășit și cu alte mămici, am provocat prietenele de pe Facebook să răspundă și ele la această magică întrebare. Iată ce-a ieșit:

“O baie luuungă cu spumă sau aș merge la manichiura. A mea gălușcă nu stă nicio clipă fără mine, deci ar fi vis și asta!” (Andreea D.)

“O oră de mers cu bicicleta – pedalat intens până în parc, prin parc pe lângă lacul Tineretului, contemplat apusul și citit câteva pagini dintr-o carte ” (Bianca S.)

“Sincer? Aș bea cana de cafea TOATĂ și bineînțeles o țigare întreagă ” (Andra M.)

“Wow…o oră numai pentru mine??? M-aș duce la un salon de masaj și relaxare ” (Marga P.)

“Aș dormi!!!!! Am 3 pici care nu mă lasă” (Maria Andreea D.)

“Aș merge la un masaj de relaxare.” (Diana C.)

“Mmm… o oră numai pentru mine. Cred că mai mult ca sigur o oră de somn liniștit mi-ar încărca bateriile ” (Mihaela T.)

“Dacă aș avea o oră pentru mine, aș pune mâna pe cartea aia pe care mă tot străduiesc să o termin de citit… în liniște ” (Clau S.)

Le mulțumesc mămicilor pentru răspunsurile lor și te provoc și pe tine, mămico, să spui ce ai face dacă ai avea ACUM o oră liberă?

Te las să te cuprindă gândurile de bine și, în final, mai spun doar atât: o mămică își iubește puiul și se dedică familiei 24/7. Și-atunci, de ce n-ar merita, din când în când, o pauză, un timp doar pentru ea?

Dacă ți-a plăcut acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa