Așa ceva doar o soacră te poate învăța!

Adriana Moscu
lucruri pe care le poti invata doar de la soacra totul despre mame

  Relația dintre noră și soacră tinde să fie adesea tensionată. Totuși, sunt câteva lucruri pe care nu le poți învăța decât de la soacra ta!

  Soacră, soacră, poamă acră! Ai auzit și tu de multe ori expresia aceasta deloc măgulitoare la adresa soacrelor și poate chiar ai testat-o pe propria piele. Însă mie nu de puține ori mi s-a întâmplat să am o relație mai frumoasă cu mamele bărbaților din viața mea decât cu iubitul sau soțul înșiși!

  Să accepți cu inima deschisă relația dintre fiul sau fiica ta și alesul inimii sale se poate dovedi o provocare pentru soacre. Nu trebuie să le-o iei mereu în nume de rău: mama ta nu-și dorește ce e mai bune pentru tine? Tot așa și mamele băieților! de aceea tendința de a ridica din sprânceană de câte ori li se pare că fiul lor ar putea avea de suferit de pe urma relației cu tine.

  Ei bine, de-a lungul timpului mi-am dat seama că sunt câteva lucruri despre care doar o soacră sau o potențială soacră te poate învăța. Iată câteva dintre ele:

  Apropo de soacre, te sfătuim să citești acest articol: Si bunicii pot cădea in depresie!

  Oamenii văd lucrurile diferit

  În funcție de ce parte a baricadei ești lucrurile se văd diferit. Contează mult și experiența de viață, opiniile și scara de valori pe care ți le-ai construit în timp. Nu îi poți cere soacrei tale să te susțină 100%, cum nici ție nu-ți place să fii sub papucul ei necondiționat. Fiecare trebuie să rămână cu punctul său de vedere și să încercați să vă întâlniți undeva la mijloc, de dragul fiului său și al iubitului tău, dar și spre binele relației voastre de cuplu.

  Lumea iubește diferit

  Tu cu dragoste de soție, ea – cu dragoste de mamă. Fiecare îl iubiți în felul vostru, dar asta nu înseamnă că nu vă doriți amândouă ce e mai bine pentru el. Soacra îl știe de mic, îi cunoaște slăbiciunile și pasiunile. Tu ești mai aproape de el ca adult, lângă tine se maturizează și știi că gusturile din copilărie se pot schimba la un moment dat, lucru pe care ea nu a avut ocazia să-l afle. Bucură-te că tu ești prima persoană asupra căreia soțul tău își revarsă dragostea la prima oră a dimineții. Tu și copiii. Fă-l să simtă iubirea ta, dar nu îl îndepărta de propria mamă.

  Când ai nevoie, cere un sfat

  Nu aștepta să-ți ofere ea sfaturi pe care nu le-ai cerut și de care, poate, nu ai nevoie. Soaca ta va fi mai mult decât încântată să-ți împărtășească din experiența ei de viață care te poate ajuta pe tine să vezi lucrurile și din altă perspectivă. Cere-i-o: se va simți băgată în seamă și-i vei câștiga simpatia veșnică!

  Vârsta e doar un număr

  De câte ori o vezi că se dichisește mai ceva ca o adolescentă, nu te gândi neapărat că vrea să concureze cu tine sau că e invidioasă pe tine. Pur și simplu, soacra ta se respectă la orice vârstă și așa ar trebui să faci și tu. Atât timp cât ai sufletul tânăr și îți place cum arăți, vei fi în armonie și cu ceilalți. Tu cum crezi că a rezistat 40 de ani lângă același bărbat? S-a pus pe ea pe primul loc, desigur! 🙂

  Dragostea poate crește la nesfârșit

  Îți spui că nu-ți poți iubi soțul și copiii mai mult de-atât! Așa să fie? Vei înțelege ce înseamnă dragostea adevărată și necondiționată numai după ce vei deveni, la rândul tău, soacră! Atunci, va trebui să-l iubești necondiționat pe alesul sau aleasa copilului tău. Iar marea provocare va fi s-o sau să-l determini și pe ea/el să te iubească. Necondiționat, se-nțelege!

  Meseria de mamă nu se încheie niciodată

  O mamă rămâne mamă pentru copilul său până la sfârșitul vieții. Asta e meseria ei – să vegheze asupra binelui copilului său, indiferent dacă acesta are trei sau 33 de ani. Nu-ți fie ciudă pe ea că se implică prea tare în viața familiei tale: instinctul său matern o determină să reacționeze astfel. E prezentă în viața voastră pentru că-i pasă, nu pentru că vrea să-ți pună bețe în roate sau să-și impună punctul de vedere. Când vei realiza asta, relația dintre tine și soacră se va îmbunătăți considerabil.

  Bătrânii nu trebuie marginalizați

  Cănd copilul tău se face mare, se căsătorește și devine părinte la rândul său, ai impresia că misiunea ta pe pământ s-a încheiat. Nu te simți prea confortabil cu asta, dimpotrivă, încerci o senzație de abandon. Mai ales că, în adâncul sufletului tău, știi că mai ai atâtea de oferit, că vrei și poți să ajuți. Poate că acum, în vâltoarea vieții, nu-ți dai seama de toate aceste adevăruri, dar este fix situația prin care trece o soacră. Și-a dedicat ani de zile creșterii unui bărbat perfect pentru tine, iar acum, acesta a părăsit-o fără prea mari regrete. Las-o să se implice, să vă ajute cu ce îi stă în putință. Și ea, și tu, veți avea de câștigat. Iar dacă nu puteți sta prea mult sub același acoperiș fără să iasă scântei, du copiii la ea în vacanță sau roag-o să gătească mâncarea preferată de fiul său. Vizitați-o din când în când. Fă tot ce ți-ar plăcea să facă și copiii tăi când vor crește mari și vei deveni soacră, la rândul tău.

  Dacă subiectul „soacră” te preocupă, trebuie musai să citești acest articol: Scrisoare pentru viitoarea soacră a fiului meu

  Și nu uita să ne dai like pe Facebook, dacă nu ne-ai dat deja, pentru a fi la curent cu tot ce publicăm!

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa