Aş vrea să îmbătrânesc lângă tine, mamă!

Ileana Mirescu
as-vrea-sa-imbatranesc-langa-tine-totul-despre-mame

Scrisoarea unei fiice pentru mama ei

Câte dintre noi, mamele de astăzi, nu am vrea să primim o astfel de scrisoare de la fiicele noastre? Și câte dintre noi nu am vrea sau nu am fi vrut să le spunem aceste lucruri mamelor noastre, dar n-am făcut-o la timp sau nu ne găsim cuvintele?

Citiți scrisoare de mai jos:

Aș vrea să îmbătrânesc lângă tine, dragă mamă!

„Dragă mamă,

Aș vrea să îmbătrânesc lângă tine, înainte să te pierd. Știu că va veni și acea zi când va trebui să ne spunem „la revedere”, dar până atunci aș vrea să avem un jurnal plin de amintiri frumoase, aș vrea ca atunci când vei pleca de lângă mine să te țin de mână și să râdem împreună de viața frumoasă pe care am avut-o una lângă cealaltă.

Se poate să mă pierzi tu înainte pentru că diferența de vârstă nu este atât de mare între noi. Am apărut în viața ta devreme, dar tu m-ai învățat să am grijă de sănătatea mea și asta voi face tot timpul! Pentru că dragă mamă, știu că eu sunt motivul tău de a te trezi în fiecare dimineață. Am învățat asta de la tine. Îți mulțumesc! Hai să facem asta împreună și să ne îngrijim de sănătate una pentru cealaltă.

Ții minte când mă țineai în brațe și mă lăsai să mă joc cu părul tău până adormeam? Aș vrea să pot face asta tot timpul pentru că, indiferent de vârsta mea, eu voi avea nevoie să mă simt în siguranță și lângă tine așa mă simt. Aș vrea ca atunci când voi fi și eu mamă, discuțiile noastre să fie ca de la mamă la mamă. Îmi doresc să vină ziua aceea când voi simți tot ce-ai simțit și tu și să-ți spun „Iartă-mă, mamă! Iartă-mă că nu ți-am înțeles grijile și durerile.” Atunci vom ști amândouă că nimic nu a fost degeaba.

Dragă mamă, aș vrea să-ți aduc un tort de ziua ta și la anul, și peste 20 de ani. Aș vrea să ne bem paharul de șampanie și acum, și atunci și să râdem una de cealaltă pentru că ni s-au îmbujorat obrajii. Aș vrea să mă suni în continuare în fiecare zi, să ne ascultăm prostiile, să ne certăm una pe cealaltă când greșim, să ne pregătim micul dejun și să ne bem cafeaua împreună. Aș vrea să pot să te sun în continuare când fac o tragedie din nimic, iar tu să râzi de mine și să-mi amintești că (aproape) nimic nu e grav pe lumea asta.

Aș vrea să îmbătrânesc lângă tine, să ne bucurăm de o vacanță petrecută împreună, să-ți cumpăr flori de ziua ta, să te învăț în continuare tainele calculatorului, să ne furăm gențile una alteia. Aș vrea să mă cerți tot timpul că sunt prea slabă sau că mi-am vopsit părul urât. Pentru că mamă, eu știu cât de mult mă iubești atunci când faci asta! Și asta trebuie să continue până când noi două vom fi niște bătrâne surde și cu părul alb.

Cu drag,

Fata ta”

Dragi mămici, fetițe aveți grijă de sănătatea voastră! Dacă nu pentru voi, măcar pentru cei care vă iubesc din tot sufletul. Oferiți-vă timp! La final, doar asta va mai conta.

Citește și:
Scrisoare pentru mine însămi
Scrisoare pentru mine însămi, când eram copil
Scrisoare pentru “proaspetele” mămici

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa