15 idei despre cum să ai timp și pentru tine după ce devii mamă

Anca Vlad
după ce devii mamă

Jucării împrăștiate pe podea, pisicuța care linge laptele vărsat pe măsuță, baiatul care plânge de oboseală, dar nu vrea să doarmă și bebelușul care a apucat de blana câinelului și i s-a umplut mânuța de păr. Îți vine să țipi și să intri într-o gaură de șarpe, pentru că simți că toate acestea te copleșesc. Cum faci să te relaxezi după ce devii mamă?

Pentru a reuși să ai mai mult timp pentru tine citește și cartea Laurei Vanderkam Dacă eu am reușit poți și tu

Scene de genul acesta se întâmplă des, mai des decât și-ar dori orice mămică. Însă, ca părinte, nu-ți poți da demisia. Ai program de cel puțin 12 ore zilnic, uneori faci și ore suplimentare. Alteori nu apuci să mănânci la prânz și, cu puțin noroc, ai 15 minute pentru cină și duș. Odată copiii adormiți, mergi la culcare și adormi înainte să pui capul pe pernă. Asta până pe la 2 noaptea când te trezește plânsetul bebelușului.

Este epuizant! După ce devii mamă îți dorești puțin timp și pentru tine, dar nu știi cum să faci, pentru că nu poți lua o pauză de la parenting. Pentru unele femei, e de-a dreptul imposibil. Cu toate acestea, mai ales după ce devii mamă, trebuie să ai grijă de tine ca să poți avea grijă de copiii tăi. Nu e nimic mai rău pentru un copil decât o mamă morocănoasă.

Mai jos, găsești o listă cu 15 idei despre cum să te simți și tu bine în timp ce îngrijești copiii.

 1. După-amiază când dorm ei, dormi și tu – Pune copilul/copiii la culcare și tolănește-te pe canapea. Chiar și 15 minute de somn pot face minuni.
 2. Fă o baie cu spumă împreună cu copiii – este amuzant pentru copii și relaxant pentru tine.
 3. Citiți povești – Seara, înainte de culcare, citește-le povești sau chiar inventează-le. Există mămici care le citesc copiilor povești, altele aleg chiar lectura din reviste.
 4. Colorați și desenați – Ai auzit de cărțile de colorat pentru adulți? Încearcă-le, fac minuni. Nu ai chef să strângi cărțile din casă? Ieșiți afară și colorați cu cretă pe trotuar.
 5. Plimbați-vă – Chiar dacă te duci până la cutia poștală, copiii te pot însoți. O plimbare scurtă în jurul casei sau prin cartier vă poate deconecta. Poți chema și o prietenă să vă însoțească.
 6. Pune muzică și dansați – Muzica face minuni atât pentru adulți, cât și pentru copii. Alege o melodie veselă și dansează cu ei. E distractiv și o modalitate plăcută de a face sport.
 7. Întindeți-vă pe iarbă și găsiți forme în nori – Într-o zi de vară, poți lua o pătură pe care s-o pui pe iarbă. Întinde-te cu copiii, găsiți forme amuzante ale norilor și inventați povești cu „personajele”.
 8. Plimbați-vă cu mașina – Dacă ești una dintre mămicile norocoase care au mașină, urcă în ea copiii, pune muzică și mergeți la un suc sau o înghețată.
 9. Jucați-vă în ploaie – Senzația este atât de amuzantă și de plăcută, încât te simți din nou copil. Garantat și ei se vor distra de minune.
 10. Delectați-vă cu ciocolată caldă – Ciocolată caldă pentru ei, cafea pentru mami. Pune-le în căni câteva bezele și toată lumea va fi fericită.
 11. Culegeți flori – Opriți-vă și mirosiți florile din parc. Cei mai mulți copiii sunt fericiți când îi pot oferi mamei floricele.
 12. Mergeți la film – Dacă puștii sunt destul de mari, îi poți duce la cinema pentru o seară distractivă în familie.
 13. Vizionați un film acasă – Floricelele de porumb și un film de animație garantează o seară perfectă.
 14. Mergeți într-un loc de joacă – Acesta este spațiul perfect pentru ei să se joace nestingheriți și pentru tine să te relaxezi.
 15. Contează pe sora sau fratele mai mare – Dacă ai un copil mai mare, poate îl supraveghează el pe mezin ca să te odihnești un sfert de oră.

 

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa