Cu ce vin să te premiezi în funcție de toanele copilului

Adriana Moscu

Cel mic a țipat ca din gură de șarpe toată ziua? Noaptea n-a pus o clipă geană peste geană? A doua zi s-a deranjat la stomac? În următoarea, ți-a întors casa cu susul în jos? Află cu ce vin să te premiezi în funcție de toanele copilului!

Mărturisesc, au fost zile la sfârșitul cărora tot ce îmi doream era să îmi torn un pahar de Sauvignon Blanc cu trei cuburi de gheață și să mă trântesc pe canapea, fără să mă gândesc la ceva anume. Uneori, n-am făcut-o pentru că mă simțeam cumva vinovată – oare sunt o mamă denaturată dacă vreau să mă cinstesc cu pahar de vin după o zi în care copiii au reușit să-mi umple timpul cum numai ei știu s-o facă?

Dar după ce am dat zilele trecute de sfaturile lui Jennifer Todryk, mamă și bloggeriță care își pune semnătura pe site-ul Life as a Rambling Redhead, mi-am zis că n-o să-mi mai reprim niciodată pornirile… umane. Am râs o oră pe săturate, apoi m-am gândit să vă împărtășesc și vouă ce sortiment de vin merge cel mai bine cu încercările la care te-a supus copilul peste zi.

Atenție! Acesta nu este un articol care încurajează consumul de alcool nemăsurat, ci dezvoltarea umorului printre mame.

Vinul Riesling merge perfect după o explozie în pantaloni

Dacă nou-născutul tocmai s-a deranjat la stomac în timp ce-i schimbai scutecul, și te-ai trezit, literalmente, cu mâinile-n rahat până la cot, atunci e bine să te premiezi cât mai rapid cu un pahar de Riesling. E răcoritor, ușor dulceag și cu un nivel de aciditate ridicat – perfect pentru a tăia greața rapid. Dacă totuși alăptezi, mulțumește-te cu o felie de lămâie. Are același efect, dar nu înveselește brusc sugarul după ce l-ai alăptat.

Vinul Chardonnay merge de minune după ce școlaul tău face o criză

“Ești cea mai rea mamă din Univers! De ce nu poți să fii cool, ca mama Mariei?” Hm, îți sună cunoscut? Dacă și pe tine tocmai te-a gratulat copilul cu un asemenea compliment, nu mai amâna! Toarnă-ți rapid un pahar de Chardonnay, cu savoare de pepene galben și o finețe subtilă a gustului. Insultele copilului n-o să-ți mai pară atât de usturătoare.

Sauvignonul Blanc te salvează când simți că pereții cad pe tine

Nu mai vezi pe unde mergi de oboseală? Ai adunat toată ziua jucăriile aruncate sistematic pe jos de micul năzdrăvan? Bucură-te de aroma sublimă a unui Sauvignon Blanc. Cu gustul său teluric, de ardei gras sau de iarbă proaspăt cosită, te va readuce repede cu picioarele pe pământ. Iar amintirile în care micul monstruleț arunca cu jucării pe jos și în tine, în încercarea de-a te face să plângi, se vor estompa degrabă.

Un pahar de Merlot se potrivrște de minune cu niște copii gălăgioși

Vai, faci parte din acea categorie specială de mame care a avut curajul să aibă mai mult de un copil? Nu dispera, situația se poate remedia simplu și elegant cu un pahar de Merlot la timpul potrivit! Are un gust ușor, nepretențios, numai bun dacă nu vrei să te amețești, ci doar să faci față cu brio micilor teroriști, încă vreo oră, până la culcare.

Pinot Noir: merge perfect cu evenimentele neașteptate

Dacă piciul tău vine de la școală cu dintele spart, buza crăpată sau nasul rupt, ori dacă e adolescent, întârzie și nu răspunde la telefon, calmează-te cu un pahar de Pinot Noir. Este un vin cu o aromă delicată și proaspătă, inversul situației în care ai plonjat tu acum! Dintr-o dată, nasul copilului nu ți se va mai părea chiar atât de umflat, cel mult caraghios. Iar pentru dinte, s-au inventat dentiștii pricepuți! Și, uneori, sexy!

Cabernet Sauvignon, pentru situațiile urât… mirositoare

Dacă ești o mămică tânără, aproape sigur ai acasă un copilaș mic, care vomită des, face caca de cinci ori pe zi și, în general, îți provoacă constant simțul olfactiv. Pentru aceste situații grele s-a inventat soiul Cabernet Sauvignon, denumit pe bună dreptate de specialiști “Regele vinurilor roșii”. Este negru, cu un buchet bogat și se potrivește perfect lângă o friptură în sânge. Însă, când ești plină de lichidele cu care te-a împroșcat cu generozitate micul odor, nu prea-ți arde de friptură. Să știi că în aceste situații, Sauvignonul merge foarte bine și pe stomacul gol. Uită de friptură, scoate din vitrină cel mai frumos pahar de cristal și savurează momentul tău de glorie regească! Apoi schimbă-ți tricoul de urgență! Reginele trebuie să respecte eticheta!

Un ultim sfat: nu fi egoistă! Invită-l la o degustare și pe tăticul micii creaturi care te-a determinat să descoperi aceste arome desăvârșite! Hai, noroc! 

Dacă chiar și după un pahar de vin ești tot în căutarea fericirii, iată sugestiile noastre:

4 ritualuri de fericire simple

Te-ar mai putea interesa