6 trucuri care te ajută să pleci la timp de acasă

Daniela Ghiorghe
organizezi

În fiecare zi, să pleci la timp de acasă poate fi o provocare. Toată lumea se agită, dar nimeni nu este gata la timp, ceea ce creează mulți nervi și frustrare. Pentru a transforma această experiență într-una plăcută, mai jos găsești 6 trucuri care te ajută să pleci la timp de acasă, conform parents.com.

Desemnează o zonă în care copiii să-și lase lucrurile

Una dintre cele mai grele încercări atunci când te grăbești să pleci de acasă este să găsești toate lucrurile de care ai nevoie. Mai ales că cei mici au tendința să-și arunce încălțămintea, ghiozdanul, gecile, etc. pe unde apucă. Cum scapi de această problemă? Simplu: alegi o zonă a casei în care copiii trebuie să-și lase lucrurile de fiecare dată când se întorc acasă. Nu contează dacă pantofii nu sunt aranjați, ci să îi găsești în același loc de fiecare dată.

Economisește timp când gătești

Ca să nu stai în fiecare dimineață să le pregătești mâncarea pentru prânzul de la școală, poți face asta cu o seară înainte, când gătești cina. Cât timp aștepți să fiarbă pastele sau carnea la cuptor, poți face sandvișuri sau poți spăla fructe. O alternativă bună este să-i înveți pe cei mici să te ajute: să-și golească ghiozdanul și apoi să-l așeze în zona desemnată.

Organizează-ți garderoba

În weekend, când ai mai mult timp liber, alege-ți cel puțin 7 ținute pe care le poți folosi pe durata întregii săptămâni. Astfel, dimineața nu vei mai sta pe gânduri în legătură cu ce te vei îmbrăca, pentru că vei avea deja hainele aranjate. În privința copiilor, dacă se pot îmbrăca singuri, lasă-i să facă asta. Dacă nu, alege-i cu o seară înainte hainele cu care se vor îmbrăca.

Încălțămintea și geaca se încalță/îmbracă înainte cu câteva minute

Este bine să-i îmbraci și să-i încalți pe copii cu cel puțin 5 minute înainte de a pleca, pentru a fi pregătiți când este timpul să plecați.

Uită-te peste agendă cu o săptămână înainte

În fiecare vineri este indicat să verifici ce ai de făcut pentru săptămâna ce urmează, pentru a nu fi luată prin surprindere și pentru a avea destul timp să rezolvi orice problemă. În felul acesta îți poți organiza din timp atribuțiile și le poți împărți cu soțul sau frații/surorile mai mari.

Schimbă-ți atitudinea în privința dimineților

Dimineața nu trebuie să fie mereu plină de haos și gălăgie. În această perioadă a zilei, când toată lumea este trează, poate fi un prilej bun de a petrece timp în familie. De asemenea, dacă ai totul pregătit cu o seară înainte, dimineața te poți concentra doar pe micul-dejun.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa