6 lucruri neplăcute pentru mame

Delia Grigoroiu
6 lucruri pe care mamele le detesta / Totul despre mame

  6 lucruri neplăcute pentru mame

  Ca în orice relație, fie ea de iubire, de prietenie sau de muncă, și în relația pe care o avem cu copiii noștri există lucruri care nu ne plac. Mai bine spus, există și lucruri neplăcute pentru mame. Care ne fac să ne suim pe pereți, pur și simplu!

  Iată șase lucruri neplăcute (cu greu) mărturisite de mame.

  Și ca lucruri neplăcute pentru mame să nu devină un chin pentru copii citește și Parenting cu iubire – Descoperă-ți instinctul de părinte

  Urăsc să-mi culc copilul!

  Aș da orice să scap de un singur moment din ceea ce presupune că îmi revine în creșterea băiețelului meu, unul singur, să se consemneze, da? Dintre toate lucrurile neplăcute pentru mame este vorba despre culcatul copilului. As prefera să îl spăl la fund de 1000 de ori pe zi, ori să-i  încep diversificarea o dată la 6 luni, ori să joc fotbal prin casă de cate ori are chef (și eu nu am!), însă nu, nu mă puneți să-l culc. Deși o fac cam de două ori și jumătate mai des decât soțul meu – o dată pe zi, la prânz, și o dată la două zile seara – o fac dintr-o obligație morală, că sunt mama lui. Deși am încercat diferite strategii, diferite ritualuri, diferite ore de culcare, nimic nu îmi displace mai mult decât să stau și să aștept să adoarmă. Iar timpul, timpul ăsta pe care îl pierd pândind liniștea profundă, când nu mai dă din picioare, cap și mâini în același timp, este un timp mereu pierdut. Aștept cu mare interes momentul în care va adormi singur, probabil se va întâmpla abia la liceu, dar ce contează 15 ani pierduți, cu alți 15 pe care îi voi câștiga eu, după, atunci când îl voi obliga să mă adoarmă el pe mine cu cântecele, povestioare și apă rece, nu caldă, mamaaa în toiul nopții? (Liana, mama unui băiețel de 3 ani)

  Urăsc diminețile de week-end

  Eu urăsc, cel mai tare și cel mai tare, diminețile de week-end. Atunci intru într-o stare de lene și stat în pat să citesc sau să scrollez pe Facebook, iar copilul într-o stare de pictat, de făcut prăjitură, ori de făcut puzzle. Când o văd că se trezește îmi pică efectiv cerul în cap, îmi vine să îi dau luna de pe cer să mai doarmă câteva ore, iar eu în timpul acesta să nu fac NIMIC. (Dana, mama unei fetițe de 4 ani)

  Urăsc tot week-end-ul!

  Orice om normal iubește week-end-urile. Pentru că week-end-urile înseamnă odihnă. Orice om normal, mai puțin părinții. De când sunt mamă, week-end-urile au devenit un calvar în care ar trebui să mă odihnesc, ar trebui să petrec timp de calitate cu copiii mei, ar trebui să dorm mai mult, să mănânc mai bine, să mă bucur de mine și de familia mea. În schimb, ceea ce fac cu adevărat este curățenie, ordine, cumpărături, mâncare pentru săptămâna care urmează. Încerc să mă joc cu copiii sau să ieșim în parc, dar ei sunt atât de excitați că pot în sfârșit petrece în sfârșit timp cu părinții lor încât vor atenția noastră toată. Și dacă nu o pot obține, totul se termină cu o criză de nervi generală. Singura mea dilemă de vineri seara este următoarea: cine vor ceda primii de data asta, noi sau copiii? (Smaranda, mama unor băieți de 6 și 4 ani)

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa