5 lucruri pe care le distrug copiii

5 obiecte distruse de copii Totul despre mame

5 obiecte distruse de copii Totul despre mame5 obiecte care scapă cu greu din mâinile copiilor

Să ridice mâna sus mamele cărora copiii nu le-au distrus lucruri! Mulțumesc! Știam eu. Haideți să facem mai jos un top cu cele mai frecvente 5 lucruri pe care le distrug copiii.

1. Telefonul mobil

Sau telefoanele, depinde de mamă, de copil și de telefon. Telefonul maică-mii, un aparat antic și de demult, fără ecran color și fără sunete polifonice, s-a dovedit a fi mult mai rezistent decât smartphone-ul meu. Și nu vorbesc despre perioada în care copilul chiar știe să mânuiască un telefon, ci despre intervalul acela cam între 10-11 luni și 1 an și jumătate sau 2, când aruncă sau izbește orice obiect îi pică în mâna, testând forța gravitațională, inerția și rezistența plasticului care se întâlnește la 20 km/h km/h cu metalul.

Primul telefon pe care mi l-a distrus copilul era un smartphone foarte draguț, nou-nouț, iar eu, proaspătă mămică fiind, n-am fost suficient de precaută încât să îmi dau seama că, dacă stau pe canapea cu copilul în brațe, copilul va lua telefonul de pe spătarul canapelei. Apoi am auzit un bubuit și nu știam de unde. Era telefonul meu, undeva în colțul camerei, cu display-ul crăpat.
Al doilea a devenit victimă acum jumătate de an, când copilul deja știa să se joace, să facă poze sau filmulețe. Dar i-a scăpat din mână. Și gata.

2. Laptopul

Aici, dacă ai noroc, nu ți-l va distruge în totalitate. Eu am fost un caz fericit și am scăpat numai cu o tastă ruptă și molfăită. Ba chiar eram liniștită că băiatul meu mănâncă și e concentrat la laptop. Când am observat că nu mai termina de mestecat ce avea în gură, m-am alarmat. Mânca un M. S-a rezolvat cu lipici, dar cunosc cazuri în care laptele/sucul/apa vărsate pe laptop au fost fatale.

3. Cosmeticele

Aici, trebuie să recunosc, eu am greșit. Nu știu de ce am crezut că, fiind băiat, copilul meu nu va fi atras de produsele mele cosmetice. Dar de unde? Foarte distractivă a fost trusa de farduri, nebunia culorilor, eveniment petrecut în jurul vârstei de 2 ani. Recent, vorbea cu mine prin casă și manevra ceva cu mâna dreaptă. Era un ruj pe care îl desfăcuse și îl rupsese. Când l-am prins eu, rujul propriu-zis devenise o pastă în palma lui.

4. Telecomanda

Nu contează de la ce e și ce știe ea să facă, important e ce face copilul cu ea. Depinde foarte mult în ce moment al vieții pune copilul prima oară mâna pe așa ceva. Există cazuri în care copiii au capturat-o din vreme și au adus-o într-o stare incapabilă de funcționare cu ajutorul loviturilor, căzăturilor și nelipsitei salive. Dar se cunosc și situații în care copiii au pus mâna pe telecomandă și au descoperit că aceasta poate fi dintre acelea care funcționează ca o poartă de acces către desenele animate, caz în care telecomanda este pusă la loc de cinste și protejată ca o nestemată. Ba chiar sunt și atenționată să am „ghijă nu tic nununanda!”

5. Viața, în general

Am pus „Viața, în general” la numărul 5 pentru că nu știam ce să aleg între cărți, agende, obiecte de decorațiuni interioare, ceasuri, mini-truse de scule și multe altele care îmi scapă acum. Aș mai sta pe gânduri, dar copilul meu tocmai a răsturnat cutia de jucării în cameră și îl aud cum le izbește de pereți în căutarea unui anume tren.

Deci copiii îți distrug ordinea și curățenia, îți distrug liniștea, îți distrug programul, îți distrug somnul, dar asta înseamnă să duci o viață perfectă de mamă.

 

Și știți ce e interesant? Că descoperim imediat că putem să trăim și fără cele 2-3-4-5-10 lucruri distruse de copii și că e minunat să fii părinte, chiar dacă tocmai ți-ai pus laptopul la uscat. 

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa