5 lucruri de la care mamele își iau adio

TOTUL DESPRE MAME
Lucruri la care renunti cand esti mama Totul despre mame

Că atunci când ai un copil viața ta nu mai e ce-a fost, asta știm cu toatele, e lesne de înțeles. Ți se schimbă viața și când adopți un cățel sau un pisoi, d-apăi apare un copil în viața ta! Deci asta am stabilit deja. Dar haideți să facem o recapitulare și să stabilim care sunt lucrurile de la care trebuie să îți iei adio atunci când devii mamă:

(Ca de obicei, lista noastră e deschisă și e loc berechet de completări, nu vă sfiiți!)

1. Ieșirile pe nepusă masă

Mai ții minte cum îți suna telefonul și în jumătate de oră erai gata să ieși pe ușă? Acum nu numai că nu mai sună (majoritatea AFC-iștilor – adulți fără copii – dispar într-o ceață groasă imediat ce le-ai părăsit tabăra), dar și când sună, o face degeaba, că tu chiar n-ai cum să ieși. O să fii convinsă că atunci când o să crească cel mic, o să poți și tu să ieși în voie. Dar, ironia sorții, până crește copilul, pe tine nu te mai caută nimeni. Sau nu mai ai tu chef să ieși.

2. Zilele de concediu/nopțile pierdute pentru seriale

Nu vi s-a întâmplat să vă prindă vreun serial atât de tare încât să nu vă puteți desprinde el? Eu îmi amintesc că imediat ce am descoperit Lost mi-am luat o săptămână de concediu, alături de soț, ne-am făcut provizii de mâncare și lichide, am tras jaluzelele și am mai ieșit afară abia după 5 sezoane. Dar asta era când n-aveam copil. Recent, am descoperit Suits și am tras repede o noapte albă cu Harvey și Mike, iar când a sunat alarma telefonului am avut un șoc. Am fost toată ziua chiar ca un melc – abia mă târam și aveam ochii bulbucați. Adio, nopți albe la filme! Prima repriză de somn am tras-o în camera copilului, pe covor, în timp ce el construia o mașină, iar eu teoretic învățam cum se face asta…

3. Cină cu farfuria pe piept și picioarele pe masă în fața televizorului

Nu știu voi, dar la mine acesta era nivelul maxim de aroganță la finalul unei zile grele (pe atunci aveam o altă imagine asupra zilelor grele). Mă rog, aroganța aroganțelor era când comandam mâncarea și mâncam direct din cutie. Mai fă asta cu un copil în casă! Păi ce exemplu oferim noi?

Eh, oricum vor face așa imediat ce vor scăpa de acasă… până fac și ei copii.

4. Să adormi fără să te speli pe dinți

Ei, hai, recunoaște că adormi și fără igiena orală pusă la punct. Eu mai aveam seri în care săream peste, dar de când, slavă Domnului, a înțeles băiatul meu care sunt beneficiile periuței și pastei de dinți, îmi este imposibil să mai fac așa ceva. Îmi amintesc cum, acum câteva săptămâni, tocmai ațipisem, și copilul: „Mami, te-ai spălat pe dinți?” L-am mințit că da, pentru că 1) bănuiam cam ce-ar urma și 2) n-aveam nici cel mai mic impuls de a mă ridica din pat, eram setată pe modulul somn. N-am reușit, pentru că m-a pus să suflu înspre el să vadă dacă miros a pastă de dinți…

5. Să înjuri în trafic

La volan e cel mai bine să fii mut sau să nu pui suflet, atunci când ești cu copilul după tine. După ce am renunțat, destul de dificil, la vorbele mai grele care implicau părinți, diavoli etc, am rămas cu „Ești prost/proastă?” zis mai mult ca pentru mine. Așa se face că, dacă greșesc ceva sau nu fac ce vrea copilul îmi aud un: „Mami, eci ploastă?”

Evident!

Voi ce nu vă mai permiteți de când aveți copii? 

Iată și o listă cu 10 situații delicate din care ne salvează cei mici. 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa