4 momente tragicomice dintr-o viaţă de mamă

Raluca Dumitrică
momente jenante

Într-o viaţă de mamă se pot întâmpla multe lucruri, iar unele dintre ele intră clar la categoria tragicomedie. Sunt atât jenante, cât și aducătoare de râsete pe înfundate sau chiar cu gura până la urechi. Iată doar patru exemple de astfel de momente tragicomice dintr-o viaţă de mamă!

1. Când am dat mâna cu cineva după ce tocmai spălasem un bebeluş de caca

Nu e nimic neobişnuit ca mamele să ia cunoştinţă cu tot felul de chestii mai mult sau mai puţin plăcute, cu consistenţă diversă şi miros pe măsură. La fel de obişnuit e ca, imediat după ce are loc această interacţiune, să fie nevoite să le facă şi altora cunoştinţă cu chestiunea respectivă, prin intermediari. De data aceasta intermediarul a fost mâna mea cea dreaptă. Cu ea de-abia spălasem funduleţul copilului şi urma să intre în contact cu o altă mână de om mare, ca gest de politeţe.

Înainte de toate, credeţi-mă că am încercat să mă eschivez. Pe cuvânt. Dar am avut impresia că omul o să creadă că sunt total necivilizată. Aşa că am întins mâna către el, cu ceva sfială, recunosc. Partea bună a fost că mă spălasem bine pe mâini după ce curăţasem pielea celei mici. Partea proastă, în schimb, a fost că murdăria se dusese, dar mirosul nu prea. Bucurii dintr-o viaţă de mamă!

2. Când mi-a căzut sutienul în public

Care sunt şansele ca, la un eveniment la care arăţi ravisant, să intri în conversaţii interesante şi, în timp ce vorbeşti doct, să îţi cadă sutienul? Minuscule, dar deloc de neglijat! Chiar eu am intrat exact în categoria aceea a şanselor mici, dar posibile. După câteva reprize de alăptat, sutienul fără bretele, potrivit pentru rochia cu spate decupat purtată, a dat bir cu fugiţii. El a decis să coboare în zona buricului, taman în mijlocul unei discuţii cât se poate de serioase cu un domn la fel de serios. Brusc m-a apucat o durere de burtă, mi-am cerut scuze că trebuie să caut un medicament şi am tulit-o elegant.

3. Când am mers la un eveniment îmbrăcată într-o rochie nouă, pe care tocmai făcuse pipi un copil

Se ia o rochie nouă şi frumoasă, de un mov aprins, pe mijlocul căreia tronează o pată mare de pipi proaspăt. Se mai dă un eveniment important și o caniculă ca la carte. Canicula nu face altceva decât să usuce pata de pipi şi să o facă să triumfe la capitolul olfactiv. La acestea se adaugă multă lume simpatică şi dragă, care vine la îmbrăţişat. Tot ea strâmbă uşor din nas şi din sprâncene când se desface din braţele tale. Nu e greu de bănuit de ce…

4. Când habar nu am avut cu cine vorbesc. Mda, viaţă de mamă…

Vi s-a întâmplat vreodată să trebuiască să tastaţi pin-ul de la card şi să vă daţi seama că nu îl mai ştiţi deloc? Dar să vreţi să îi spuneţi cuiva numărul personal de telefon şi să nu mai aşezaţi cifrele în ordinea corectă? Mie mi s-au întâmplat! Dar situaţiile nu au fost la fel de tragice ca acelea în care am stat de vorbă cu cineva care era evident că mă cunoştea, dar despre care eu habar nu aveam nimic în acele clipe. Mai grav e că persoana cu pricina ştia destul de multe despre mine şi despre familia mea, mai ales acele detalii de viață de mamă, iar eu nu eram capabilă nici măcar să o reperez dintr-un trecut îndepărtat, darămite de factură recentă.

Voi prin ce momente de acest fel aţi trecut? 🙂

Dacă ți s-a părut util acest articol despre momentele tragicomice dintr-o viaţă de mamă , dă LIKE paginii noastre de Facebook. Acolo găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante!

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa