Copiii și cele 10 Legi ale lui Murphy. 1. Copilul face varicelă în prima zi de concediu

Raluca Dumitrică
Legile lui Murphy si copiii
Cu toţii ne lovim aproape în fiecare zi de legile lui Murphy. Nu ştiu cum se face că cei mici dau nas în nas cu ele mult mai des!

Cu toţii ne lovim aproape în fiecare zi de legile lui Murphy. Nu ştiu cum se face că cei mici dau nas în nas cu ele mult mai des!

Se pare, totuşi, că părinţii sunt printre primii care „beneficiază” de legile lui Murphy, iar exemplele mele de mai jos cred că vă vor convinge! Sunteți liberi să completați această listă cu exemple personale. Suntem siguri că nu vă lipsesc!

Legile lui Murphy – 10 exemple de legi ale lui Murphy valabile în familiile care au copii!

Legile lui Murphy – 1. Când e weekend, vacanţă sau ai o zi liberă, copiii se trezesc întotdeauna foarte devreme. În timpul săptămânii tragi de ei să îi scoli din pat. Această regulă este valabilă şi pentru copiii care dorm la prânz, iar după-amiaza trebuie să mergeţi la o aniversare, aveţi bilete la film sau pur şi simplu e musai să fiţi la o anumită oră undeva.

2. Când copilul poartă haine noi, haine deschise la culoare sau haine festive, se va murdari întotdeauna. Cu orice şi în foarte puţin timp. Când e îmbrăcat în haine colorate, haine deja rodate sau haine de casă, după o zi plină, observi cu stupoare că ele sunt imaculate.

Legile lui Murphy – 3. Când găteşti cea mai bună rețetă din istoria omenirii, copilul nu se atinge de farfurie. Când prepari un banal sandviş cu unt şi caşcaval la sandwich maker, fii sigură că timp de 30 de minute numai asta va trebui să faci. Tocmai ce-am gătit un boeuf bourguignon cu tagliatelle home-made şi champignons proaspete, hmmm, o bunătate; dar cine credeţi că a mâncat din el? Întâi eu, că soţul era ocupat cu sandvişurile. Pe urmă a mâncat şi el, iar eu am preluat ştafeta la sandwich maker.

4. Când ai o întâlnire importantă, o ședință sau când susţii o prezentare, se întâmplă întotdeauna nişte lucruri triste. Îţi dă cineva de acasă un mesaj, în care îţi spune că cel mic a fost implicat într-un accident domestic, minor, din fericire, te sună de la şcoală să vii să îl iei mai repede pe copil, că nu se simte prea bine, sau telefonul te anunţă prin sunete puternice că lui Pou îi este foame şi are nevoie de mâncare.

Legile lui Murphy – 5. Când mergem în vizită, copilul va spune şi va face ceva ce acasă nu face niciodată sau foarte rar. Va cere apă şi mâncare, ca şi când ar fi fost privat de ele o bucată lungă de timp, va avea diaree sau va vomita, va aduce pe încălțăminte gumă de mestecat care se va opri în covorul gazdelor, va hrăni peştii din avcariu până la…finalul lor. Sau, în cazul în care va face cunoștință pentru prima dată cu simpaticii stăpâni ai casei, va repeta la infinit un singur cuvânt, ca să creeze impresie maximă. Se dă că exemplu triada: mamă – copil de 2 ani și un pic – gazde. Copilul răspunde sec la toate întrebările amabile ale gazdelor: ouă.

6. Cineva este întotdeauna răcit când plecăm în vacanţă. Sau când mergem la o nuntă. Ori când organizăm o zi de naştere. Dacă nu e răceală, e varicelă, boala gură-mână-picior sau o enteroviroză. Mai pot fi păduchi, viermişori intestinali, otită sau alergie la pisici, căpşuni ori sirop din plante.

Legile lui Murphy – 7. Când te întorci acasă cu lucruri proaspăt cumpărate, copiii: a) le vor rătăci; b) le vor strica; c) şi le vor însuşi. Valabil pentru orice, oricând. Chiar şi pentru telefoane mobile şi aparate electrocasnice. Deci chestii deloc ieftine, of. Şi aici intervin toate fetele mele, în cor, cu replica mea, pe care o spun adesea: „sunt doar nişte obiecte!”

8. Când ajungi val-vârtej cu cel mic la cabinetul doctorului, sfidând traficul şi timpul, copilul nu va mai avea nici cea mai mică urmă de boală. Nu va mai avea febra, nu îi va mai curge nasul sau urechea, nu va mai fi apatic şi moleşit, nu îl va mai durea burta şi nu va mai avea nicio picătură de lacrimă la ochi. De fapt, dacă te uiţi mai bine la el, vei vedea că e sănătos tun. Şi vesel!

Legile lui Murphy – 9. După ce ai făcut curăţenie lună toată ziua şi te-ai aşezat pe canapea obosită, dar bucuroasă că ai scos casa la liman, cineva cu înălţime variabilă (între 93 şi 125 de centimetri) va reuşi în timp fulger să readucă locuinţa în parametrii haosului. Nu se ştie exact cum reuşeşte să facă acest lucru, dar ar putea intra în Cartea Recordurilor pentru viteză şi acţiune bine coordonată pe multiple planuri.

10. Când eşti în maşină cu cei mici, mergi întins pe autostradă şi tocmai ai trecut de spaţiul destinat grupurilor sanitare sau de vreo benzinărie echipată cu toaletă, unul dintre copii îţi va spune că face pipi sau caca, de ce nu. E suficient să dea cineva alarma asta, că şi ceilalţi îşi vor da brusc seama că au o urgenţă fiziologică, iar mâinile şoferului îi vor transpira pe volan, în timp ce caută disperat o toaletă.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa