Tații sunt importanți în viața fiicelor lor!

TOTUL DESPRE MAME

Tații în viața fiicelor. Bărbați, avem nevoie de voi! Și știți de ce? Pentru că tații sunt importanți în viața fiecărei femei, fie ea soție, mamă, fiică, soră. Avem nevoie de voi și de curajul vostru, oricât de puternice am fi noi.

Și tații sunt importanți în viața fiicei lor

Am văzut copile lipsite de încredere sau care au luat-o pe drumuri greșite și am văzut copile care vorbeau cu tații lor ca și cum erau cei mai buni prieteni. Comportamentul deficitar al fetelor și al viitoarelor femei are legătură cu părinții lor, fie că vrem să recunoaștem sau nu. Tot ce reușim să obținem în viață, fericirea sau lipsa ei, banii sau lipsa lor, succesul sau lipsa lui și afecțiunea pot fi rezultatul unei programări la care am fost supuși în copilărie. Psihologii o numesc programare socială, fiind o combinație de emoții și acțiuni pe care le avem din cauza faptului că suntem învățați de la o vârstă fragedă „cum se face” sau „cum e bine”.

Tații în viața fiicelor. Analizați-vă fetițele și felul în care se alintă în fața taților

Nu e un secret faptul că fetițele dezvoltă o slăbiciune în fața taților. Pentru ele, tatăl devine deținătorul adevărului absolut, autoritatea de care au nevoie, omul care le poate clădi încrederea atât de necesară atunci când vor deveni femei.

Îți recomandăm și o carte considerată BIBLIA CREȘTERII COPIILOR, Parenting cu iubire, carte pe care o poți cumpăra de AICI. 

„Lasă că-l întreb pe tati, că el știe mai bine”

Sau pur și simplu, Mă duc să-l întreb pe tati! De la mame, fetițele învață maternitatea, căldura, acceptarea. Cumva, pentru o fetiță, mama devine modelul ei ca viitoare mamă, însă tatăl este cel care îi impune limitele și îi arată lumea, făcându-și fiica să se simtă în siguranță.

Un tată poate fi tandru și cald, dar în același timp ferm. Deși am fi tentați să credem că duritatea le pot îndepărta, adevărul este că fetițele înfloresc atunci când primesc respect, atenție și un cadru sigur în care să crească. Există studii care confirmă faptul că la maturitate, femeile își caută soți care au un comportament similar cu al taților lor, așa că fiți conștienți de responsabilitatea pe care o aveți!

Tații sunt cei care pot distruge stima de sine a unei fetițe

Încă de la o vârstă fragedă, fetițele au nevoie de confirmări! Au nevoie să li se spună că sunt frumoase, capabile, dar mai ales că sunt iubite. Iar responsabilitatea asta cade de cele mai multe ori pe umerii taților, pentru că ei sunt primul model masculin din viața lor. Tare bine ar fi să se simtă frumoase și iubite înainte de a ajunge la școală sau în lumea largă, unde băieții le pot judeca după standardele de frumusețe ale lumii de azi, nemiloase și absurde.

Tații în viața fiicelor. Iată ce ar trebui să faci dacă ești tată de fetiță:

  1. Spune-i fetiței tale că e frumoasă. O va ajuta mai târziu să aibă încredere în ea.
  2. Nu te certa cu mama ei de față cu ea. Voi sunteți primul exemplu de cuplu din viața ei, iar ceea ce vede sau aude o poate influența mai târziu.
  3. Oferă-i atenție. Atunci când vine de la grădiniță sau școală, întreab-o ce a învățat nou și spune-i că ești mândru de ea.
  4. Oferă-i încredere. Când îți va povesti despre planurile ei de viitor să nu râzi, indiferent dacă își dorește ceva realizabil sau nu. Încurajeaz-o să-și dea frâu liber visurilor ei.
  5. Nu lipsi de la evenimentele importante din viața ei. Pentru ea este important ca tu să fii în primele rânduri și să-ți caute chipul. Părerea celorlalți nu va fi niciodată la fel de importantă ca a ta. Așa că fii mândru!
  6. Ia-o de la școală. Cât mai des! Fetițele sunt tot timpul mândre când tatăl lor le ia din fața școlii.
  7. Oferă-i întotdeauna o atenție de Ziua Femeii. Sau o floare în oricare zi. Astfel, va ști că merită să fie iubită și apreciată.

Îți recomandăm și o carte considerată BIBLIA CREȘTERII COPIILOR, Parenting cu iubire, carte pe care o poți cumpăra de AICI. 

https://zyxbooks.ro/produs/parenting-cu-iubire/?utm_source=articol&utm_campaign=https%3A%2F%2Ftotuldespremame.ro%2Ftu-mama%2Ftatal%2Ftatii-sunt-importanti-in-viata-fiicelor-lor

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa