Tatăl copilului meu ar trebui să fie…

cum-sa-fie-tatal-copilului-totul-despre-mame

Sunt femeie și mă gândesc tot timpul cum ar trebui să fie tatăl copilului meu. Cred că e important să ne gândim și la asta. În fond, bărbatul care ne va fi alături o viață întreagă va fi și cel care ne va dărui ființa cea mai de preț, așa că este important să avem câteva criterii după care să ne ghidăm (nu prea aspre, să nu-l căutăm prea mult).

Tatăl copilului meu ar trebui să fie:

1. Imperfect, dar cu dorința de a fi din ce în ce mai bun pentru noi. Poate că nu va ști cum să fie un tată bun de la început, poate că nu va ști să fie bărbatul perfect pe care mi-l doresc, dar va fi suficient dacă își va dori să facă să ne fie bine. Ar trebui să renunțăm să căutăm perfecțiunea din cărți și reviste pentru că nu e reală. Cât de reale pot fi cuvintele unui autor care e atât de diferit de noi? Sau cât de bine poate ști altcineva ce e potrivit nouă?

2. Calm. E important să fie un bărbat și un tată calm. Vor fi momente când voi avea nevoie de un om echilibrat, de un tată liniștit și de un partener pe care mă pot baza atunci când voi avea nevoie.

3. Ambițios. Toate ne dorim stabilitate, fie ea financiară, fie emoțională sau chiar amândouă la un loc, dar cred că este mai important ca imperiile să fie clădite în doi, așa că e suficient ca bărbatul meu să fie ambițios. La final, ne vom bucura împreună de ceea ce am construit, iar relația noastră va fi cu siguranță una puternică. Copilului îi va face bine. Puterea exemplului este de neegalat, așa că e suficient să fie ambițios.

4. Să aibă ochii albaștri și privirea caldă. La final doar asta va mai conta: privirea. Nu fizicul impunător, nu brațele bine lucrate și nici părul des. La final, când vom fi doar noi doi, privirea lui caldă va fi cea în care îmi voi putea vedea întreaga viață.

5. Să mă iubească mai mult decât pe oricine altcineva. Ca să fie un tată bun, cred că este important să fie un bărbat bun! Așa că mi-aș dori ca tatăl copilului meu să mă iubească cu toată ființa lui pentru că numai așa voi ști că va fi un tată perfect.

6. Să dăruiască. Mi-aș dori ca acel bărbat care va deveni tatăl copilului meu să-mi dăruiască zâmbete și liniște. Voi avea nevoie de asta când îi va fi greu, când nu voi putea dormi nopți la rând sau când voi avea nevoie să mă regăsesc.

Pentru voi ce înseamnă un tată perfect pentru copilul vostru?

Citește și:
Tatăl, adevăratul stilist al familiei
Tatăl zilelor noastre
10 frici ale proaspeţilor tătici

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa