Ce trebuie să ai în comun cu tatăl copiilor pentru o relație fără conflicte

Magda Popescu
secretul scolar

Chiar dacă știm din teorie că ”opusurile se atrag”, sunt unele lucruri pe care ar fi bine să le ai în comun cu tatăl copiilor tăi pentru a avea o relație cât mai bună  cu  acesta. Zicala părinți fericiți, copii fericiți este chiar adevărată! 

Pentru o relație aproape perfectă citește și Părinți liniștiți, copii fericiți. Cartea care te învață cum să vorbești cu copiii și partenerul tău. 

Nu există cuplu care să nu se contrazică, să nu se opună unul dintre ei părerilor celuilalt sau să nu se certe pe nimicuri. Aceste discuții fac parte din viața de zi cu zi și, așa cum spun specialiștii, chiar ele condimentează relația. Există însă câteva subiecte la care ar trebui să vă puneți de acord. Psihologul american Jo Nicholl le-a listat pentru netmums.com. Iată 5 dintre ele.

Ce trebuie să ai în comun cu tatăl copiilor tăi dacă vrei o relație perfectă?

Același stil de parenting

Să ajungeți la un consens în ceea ce privește creșterea copiilor poate fi un lucru dificil, mai ales atunci când aveți opinii și copilării diferite. Însă e bine să știți că secretul unei bune discipline stă în atitutdinea similară a celor doi părinți. Copiii au nevoie de constanță și limite asemănătoare. Așadar, cheia este comunicarea.

Jo Nicholl, pshihologul american spune: „Nimeni nu îți spune cum să fii părinte și de multe ori, bagajul din propria-ți copilărie se răsfrânge asupra copiilor. De aceea este esențială înțelegerea reală a familiei, astfel încât atunci când există diferențe în ceea ce privește creșterea copilului, puteți vorbi de unde provin și de ce”.

2 calități comune: reponsabilitate și implicare

O relație în care cele două calități se regăsesc la ambii parteneri nu poate fi decât una puternică și serioasă. Pentru că, mai ales atunci când în viața de cuplu apar copii, trebuie să știi că te poți baza pe cel de lângă tine din toate punctele de vedere.

Jo Nicholl spune: „Este important să aveți încredere unul în celălalt. Iar când partenerul răspunde la nevoile celuilalt cu implicare, este cea mai mare dovadă de iubire”.

Aceeași atitudine față de bani

Având o atitudine comună față de modul în care cheltuiți și economisiți banii, multe discuții pot fi evitate.

„Dacă vă exprimați încă de la început opiniile despre ce înseamnă bani pentru fiecare dintre voi și cum doriți să economisiți și să cheltuiți, veți evita și posibile dicuții supărătoare. Chiar dacă aveți opinii diferite, asigurați-vă că vorbiți despre ele. Unul dintre cele mai mari pericole dintr-o relație este presupunerea că știm ce vrea sau gândește cealaltă persoană. Comunicarea este esențială și când vorbim despre cheltuieli și economii”, mai spune psihologul.

Respect reciproc pentru relația voastră

Relațiile necesită timp și efort. Iar dacă ai un copil și te simți copleșit de responsabilități, relația este cea care suferă. „Amândoi trebuie să lucrați la relație dacă doriți să vă mențineți intimitatea, sentimentele și cuplul. Respectul profund pentru relație este atât de important în ambele cazuri”.

Responsabilitatea comună pentru treburile casnice

Nu contează al cui este rândul la spălatul vaselor sau dusul gunosiului. Contează, însă, ca ambii parteneri să se implice în treburile casei, mai ales când apare și un copil. Într-o relație perfectă, ajutorul este foarte important.

„Acea înțelegere a nevoii de a face treburi în jurul casei, de exemplu, este esențială. Este important ca fiecare partener să se simtă confortabil cu rolurile pe care le are. Și dacă este nevoie de schimbare, să fie deschiși și dispuși să le schimbe”, concluzionează expertul.

Pentru o relație aproape perfectă citește și Părinți liniștiți, copii fericiți. Cartea care te învață cum să vorbești cu copiii și partenerul tău. 

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa