Interviuri cu tați mișto: Radu Popescu, project manager și tată de trei copii

Delia Grigoroiu

„Băieților mei le spun de pe acum să aibă grijă de sora lor mai mare!”

Pe Radu nu îl vezi niciodată singur. Mereu este însoțit de cel puțin un copil dintre cei trei: David (4,5 ani), Răducu (3 ani), sau Rebecca (8,5 ani). Dacă facem socoteala ies trei copii și multă hărmălaie. Pe oriunde l-ați vedea, Radu este tatăl jucăuș, hlizit și pus pe șotii.

Radu, cum te visai soț, dar tată, când erai adolescent?

Soț nu îmi aduc aminte să mă fi visat vreodată. Știu doar și îmi amintesc perfect de momentul în care am văzut-o prima oară pe Bogdana și atunci instantaneu mi-am spus că ea este jumătatea mea. A fost un moment din acela la care nu te aștepți, dar, când vine, știi că trebuia să vină.

Ca tată m-am visat mereu cu trei copii. Singura diferență este că în visele mele erau toți trei blonzi și cu părul creț. Nu a ieșit niciunul așa și nici nu cred că s-ar fi putut. Modelul de tată în adolescența mea a fost bunicul din partea mamei. Chiar dacă nu a fost și nu este nici acum la cei 90 de ani un om blând, a știut mereu ce să îmi spună și mai ales când să îmi spună despre tot ce avea să urmeze în viața mea.

Te simți bine în postura de tată de trei copii?

Mă simt bine și în postura de tată de fată și în cea de tată de băieți. La fată mă gândesc încă de pe acum la cum voi reacționa când va veni cu primul prieten acasă sau când va vrea să petreacă prima noapte departe de casă. Băieților le spun de pe acum să aibă grijă de sora lor mai mare. Instinctual, cred, mi se pare oarecum mai ușor în postura de tată de băieți, mai ales atunci când vor crește și voi putea încerca să le transmit o parte din pasiunile mele, din principiile mele, din felul meu de a fi.

Ce ai schimba în relația ta cu copiii?

Uneori îmi doresc să fiu mai răbdător. Foarte clar trebuie să schimb felul în care ei adorm în fiecare seară.

Mi-aș dori să le citesc și ei să aibă răbdare să asculte la fel cum îmi aduc aminte ca făceam eu în copilărie.

Care e secretul pe care ai putea să îl spui copiilor tăi?

Grea întrebare, nu am secrete. Probabil că, atunci când aș pregăti o surpriză pentru mama lor, i-aș ruga să mă ajute.

Mai apuci să petreci timp cu soția ta? Care sunt lucrurile la care nu ați renunțat în cuplu?

Timpul nostru este foarte bine măsurat și alocat. Am învățat să facem acest lucru în timp, am învățat împreună să optimizăm fiecare lucru pe care îl facem împreună. Nu am renunțat și nu o să renunțăm la cele câteva ore pe care le petrecem doar noi doi în fiecare săptămână, fie că ieșim la un film, fie că mergem să mâncăm ceva, fie că pur și simplu lenevim în pat, ne uităm la TV sau citim, împreună.

Cât de ușor socializezi cu alți tați sau ești mereu luat pe sus de soție în tot felul de întâlniri de familie?

Cred că pot număra pe degetele de la o mână momentele în care am fost „târât” de soție la întâlniri de familie. În general mergem împreună în locuri pe care le agreăm de comun acord. Cu alți tați socializez, cred eu destul de bine, chiar și in parc, dar cel mai bine socializez cu copiii. Nu doar cu ai mei!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa