Dragă soțule, o să ne lipsească toate acestea într-o bună zi

Alexandra Constantin

Dragă soțule… nu o să fie mereu așa. Nu o să simțim mereu că trebuie să ne grăbim, că o să ajungem tot timpul mai târziu și că trebuie să ne jucăm indiferent de stare. Viața nu o să aibă mereu un ritm alert, ritm pe care îl stabilesc copiii pe care îi avem. O scrisoare a unei mămici epuizate, care oferă speranță, apărută pe site-ul www.mother.ly.

Nu o să avem mereu grămezi de rufe ce așteaptă să fie spălate la final de săptămână, iar asta deoarece nu am avut timp până atunci. Nu o să fim mereu treziți la 2 noaptea de plânsul bebelușului sau de visul urât pe care l-a avut băiețelul de 2 ani. Nu o să se întâmple mereu să uităm ce am vrut să spunem și nu o fim opriți când vorbim pentru a răspunde la simple întrebări (de ce elicopterul sună diferit de avionul? de ce sunt atât de multe haine pe patul din cameră? mergem în parc azi?).

Nu o să fie mereu așa dragă soțule.

Nu o stăm mereu la masă și să ne întrebăm dacă a luat copilul mai mult de trei linguri de mâncare sau să ne adunăm puterile pentru următoarea aventură: baia de seară. Nu o să fim mereu prea obosiți ca să ne îmbrăcăm, să mergem în oraș doar noi doi și să ne bucurăm de o conversație ca între adulți. Și nici nu o să treacă mereu luni de zile până la următoarea ieșire în doi.

Nu o să ne simțim mereu copleșiți de faptul că trebuie să avem grijă de acești trei mici omuleți care cresc și învață câte ceva nou în fiecare zi. Și nici nu o să fim mereu dimineața extenuați de zecile de treziri de peste noapte. Nu o simțim mereu că nu mai avem ce să ne oferim unul-altuia la final de zi, iar asta deoarece toată răbdarea și energia a fost consumată de cei trei mici omuleți.

Știu sigură că nu o să fie mereu așa.

Într-o bună zi copiii o să fie mari și nu o să mai aibă la fel de multă nevoie de noi. O să petreacă tot mai puțin timp cu noi și o să prefere să stea mai mult cu prietenii lor. Și poate atunci o să avem mai mult timp să spălăm hainele sau să ieșim în oraș fără să facem zeci de pregătiri sau să fim prea obosiți pentru o astfel de ieșire. Sigur o să avem și mai multă energie pentru a discuta după ce ne punem seara în pat. Mă gândesc că o să avem parte de astfel de ocazii și deabia aștept să mă pot bucura de ele împreună cu tine.

Dar acum avem astfel de clipe, de momente. Toate aceste ocazii frumoase, toate aceste griji, toate aceste bucurii. Și toate doar lângă noi.

Probabil o să-mi lipsească această nebunie. O să știm ce să facem atunci când nu o să mai avem șters lapte de peste tot sau de strâns jucării? Cu siguranță o să-mi fie dor de sesiunele de drăgălit cu copiii de sâmbăta dimineață, dar și momentele când ei vin în fugă să stea în pat cu noi. O să-mi lipsească îmbrățișările lor, dar și petrecerile când dansăm împreună pe covorul din sufragerie. La fel de dor o să-mi fie și de momentele în care te joci cu copiii, de gălăgia pe care o fac înainte de culcare, de cititul poveștilor seara, dar și de încercările lor de a amâna pe cât posibil mersul la somn. O se ne lipsească excursiile de la sfârșit de săptămână, povestitul de lucruri câte-n lună și-n stele, dar și gălăgia pe care o fac atunci când stau la masă.

Dragul meu, o să ne lipsească această etapă din viață. Dar nimic nu e mai bun ca prezentul nostru de acum. Așa că hai să învățăm să râdem când suntem frustrați și să ne sărutăm pe ascuns când copiii se joacă la noi în pat. Să dăm puțin drumul la televizor pentru copii când vrem să discutăm în liniște câteva minute, dar și să ieșim atunci când bunicii pot să stea cu ei. Să ne aventurăm ori de câte ori putem și să nu ne supărăm când planurile nu ies așa cum ne așteptam. Dragă soțule, să nu uităm că ne avem mereu unul pe celălalt și că împreună am fost și o să rămânem o echipă. Hai să încercăm în continuare… nu o să fie mereu așa.

Dar mereu o să fie câte CEVA. Suntem părinți și împreună ne-am înscris pentru acest drum. Hai să profităm cât de mult putem de ceea ce avem. Împreună. Acum. Înainte de toate acestea eram doar noi doi. Și după ei o să fim din nou doar noi.

Într-o zi copiii o să-și scrie singuri poveștile, iar eu o să fiu aici ca să scriu următorul capitol doar pentru tine. Suntem împreună pe acest drum indiferent de ce este sau ce o să fie.

Cu dragoste,

Soția ta

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa