Dragul meu soţ, ador să te observ ca tată. Dacă băieții noștri vor fi ca tine, voi fi tare mândră

Marina Rosenfeld

Mesaj pentru un tată ca din povești. Iată mesajul emoționant pe care Rebecca Eanes, autoare de cărți de parenting și fondatoarea positive-parents.org, l-a scris pe mother.ly pentru soţul ei. Ea spune că afecțiunea soțului pentru copii și modul în care își face timp seara pentru ei reprezintă garanția că vor crește frumos și vor fi oameni buni, la fel ca tatăl lor.

Pentru cel mai bun tată avem un pachet de cărți deosebit. 

”Am crescut împreună. Abia împlinisem 16 ani când am simţit că inima mea îţi aparţine. Te ştiam de cât eram copii, fără griji şi cu ochii luminoşi. Te văd acum, ajuns bărbat, cu greutatea responsabilităţii apăsând pe umerii tăi, cu ochii epuizaţi. Vreau să te încurajez astăzi. Ce munceşti tu în afara casei contează, dar mai ales aici, acasă, munca ta e cea mai importantă.

Adevărata ta muncă începe când ajungi acasă

Îmi place să te observ în rolul de tată. Te văd cum răspunzi cu calm copiilor noştri când ei se ceartă şi lucrurile scapă de sub control. Le dai un exemplu bun despre ceea ce înseamnă să îţi controlezi emoţiile. Datorită ţie vor ştii ce înseamnă să nu se enerveze. Vor ştii să rămână calmi şi că trebuie să fie înţelepţi, şi nu impulsivi.

Mă uit la tine cum te joci cu ei, vă ascult cum chicotiţi când săriţi sau faceţi tumbe. Vă privesc când construiţi lego sau vă jucaţi jocuri video. Au nevoie de tine şi absorb toată atenţia ta ca un burete pentru că le oferi bucurie şi dragoste. IÎi sunt atât de recunoscătoare că îţi faci timp pentru ei. Știu că după o zi stresantă la muncă, ţi-ar plăcea să te relaxezi, dar ştii că adevărata ta muncă începe când ajungi acasă. Băieţii noştri învaţă cât de importantă este familia, că relaţiile sunt cele mai importante şi că, pentru oamenii dragi, trebuie să ne facem timp.

Dacă băieții vor fi ca tine, voi fi tare mândră

Te văd cu copiii noştri, deja mărişori în braţe, iar inima mea tresaltă de fericire. Sunt atât de recunoscătoare că le-am oferit un tată iubitor care le oferă afecţiune. Îi înveţi că dragostea este palpabilă, nu e doar o idee, ci e foarte reală prin modul în care ne tratăm unii pe ceilalţi. Mă bucur că au în tine un model de bărbat iubitor.

Ei te văd împăturind hainele curate, te văd cum mă consolezi când plâng. Te văd că pui familia pe primul plan. Te văd în postura de părinte responsabil şi iubitor pentru că eşti un exemplu în fiecare zi.

Să fii tată este o responsabilitate uriaşă. Ea cere putere, dar şi delicateţe, răbdare şi timp. Îţi cere să-ţi sacrifici propriile dorinţe şi să rămâi zâmbitor 12 ore pe zi. Faci asta atât de bine, iar dacă băieţii noştri vor fi ca tine, voi fi o mamă tare mândră.

Cu dragoste,

Soţia ta”

Pentru cel mai bun tată avem un pachet de cărți deosebit. 

 

 

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa