Cursul de puericultură pentru tați le garantează 15 zile libere după nașterea copilului

Theodora Fintescu, redactor

  La cursul de puericultură pentru tați, aceștia învață reguli de bază pentru îngrijirea bebelușului, de la schimbarea scutecului, până la ce e de făcut atunci când copilul face febră sau are colici. Urmarea unui astfel de curs le dă dreptul taților la zece zile de concediu după nașterea copilului.

  Un tată care nu urmează acest curs va avea parte de cinci zile libere, conform legii, la nașterea copilului. Făcând cursul, va beneficia de alte zece zile în plus. Dreptul de majorare a concediului cu zece zile se acordă o singură dată în viață, pentru un singur copil. Tatăl trebuie să solicite angajatorului acest concediu în primele opt săptămâni după nașterea copilului.

  Cursuri de puericultură gratuite în maternitățile de stat

  Cursul de puericultură se poate face la medicul de familie, în centrele specializate, în unele maternități sau chiar online. În maternitățile de stat, dacă se organizează, cursurile acestea sunt gratuite. În cazul în care optați pentru varianta online, va trebui să urmăriți câteva tutoriale, să susțineți un test, iar atestatul în veți primi prin poștă sau curier. Dacă alegeți această soluție, prețul este în jur de 150 de lei, iar cursurile din centre specializate costă în jur de 100 de lei. Atestatul trebuie obținut înainte de naștere sau imediat după, pentru a vă putea încadra în limita celor opt săptămâni.

  Ce se învață la cursurile de puericultură

  Este recomandat ca acest curs de puericultură să fie urmat de ambii parteneri, pentru a fi pregătiți să-și îngrijească bebelușul. Ei vor afla despre cum să îl ajute să se adapteze la viața extrauterină, despre nevoile lui și modul în care și le exprimă, despre somn, alimentație și eventualele probleme de sănătate care pot să apară. În cazul în care optați pentru cursuri complexe, puteți beneficia de sfaturi privind pregătirea pentru naștere, gestionarea depresiei post partum, stimularea senzorială a bebelușului, joaca etc.

  Îți recomandăm să te uiți și la acest video

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa