Cum să-ți implici partenerul în sarcină

Iulia Mirică
sarcina

Partenerul tău se simte puțin cam exclus din sarcină? Aceste sfaturi vă pot ajuta să vă bucurați de minunata călătorie de 9 luni împreună.

Partenerul tău are rolul major atunci când vine vorba de procesul de concepere a lui bebe, dar are un rol mai mic în perioada de după, întrebându-se probabil unde îi este locul. Tu primești cea mai multă atenție și simți când cel mic începe să se miște în burtică. Aceste lucruri, el le poate experimenta doar la mâna a doua. Din fericire, există multe oportunități pentru partener să se implice în sarcină și să înceapă să formeze o conexiune strânsă cu bebelușul.

1. Începeți un ritual

Poți descărca o aplicație de sarcină pe telefon, astfel încât să urmăriți împreună progresul copilului în curs de dezvoltare. De asemenea, poți citi împreună cu partenerul aceleași cărți despre naștere și despre creșterea copiilor și să discutați despre ceea ce ați învățat. Puteți face și o listă de întrebări pe care să i le puneți medicului la programări.

Unele dintre cele mai importante cărți de parenting modern le găsiți online AICI.

2. Împărtășiți experiențele

Nu există nicio regulă care să ateste faptul că bărbații nu pot participa la petrecerea dată de tine, pentru bebeluș, cu prietenele tale. Puteți deschide cadourile împreună și participa la jocuri ca o echipă. Aceeași mentalitate o poți aborda și când ai programări la medic sau vrei să cumperi hăinuțe pentru bebe.

3. Învățați împreună

Poți participa cu partenerul la cursuri prenatale, precum și la cursuri de prim ajutor pentru sugari. Astfel, veți învăța să abordați procesul ca o echipă. Îi poți sugera acestuia să participe la toate programările prenatale la doctor, pentru că ultrasunetele și bătăile inimii copilului sunt o experiență unică.

4. Împărțiți sarcinile

S-ar putea să-ți dai seama, la un moment dat, că sunt mai multe decizii de luat decât te așteptai, așa că ai putea să le împarți cu soțul tău. Îl poți ruga să aleagă cel mai bun pat de bebeluși, scaunul de mașină pentru copil și multe altele. De asemenea, puteți asambla și vedea împreună cum funcționează scaunul auto și căruciorul, având în vedere că le veți folosi amândoi.

5. Vorbiți cu bebelușul

Copilul nenăscut poate auzi sunetele din exterior, inclusiv vocile părinților. Nu e niciodată prea devreme pentru a-i citi, cânta și vorbi cu cel mic. Tonalitățile joase ale partenerului vor pătrunde până la făt, existând multe motive care confirmă faptul că sugarii își aduc aminte vocile ambilor părinți după ce se nasc.

6. Conectați-vă ca și cuplu

S-ar putea să nu mai ai nici timp, nici energie, dar viața ta nu se va calma, cu siguranță, după ce vine pe lume cel mic. Întreabă-l pe partenerul tău dacă nu vrea să plănuiți puțin timp petrecut împreună. Nu trebuie să fie vorba de o vacanță exotică. Poate fi o ieșire la film sau o cină romantică în oraș. În plus față de reîncărcarea bateriilor și relaxare, puteți să petreceți acest timp împreună pentru a alege un nume pentru bebe sau pentru a face planuri pentru noua familie, care se va mări în curând.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Foto: Guliver

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa