Ca de la mămică… la tătic

ca-de-la-mamica-la-tatic-totul-despre-mame

Felicitări! Ești tătic! Cu siguranță ești în al nouălea cer, dar în același timp ți-e teamă de noile responsabilități, mai ales că ai atât de multe de învățat despre minunea din viața voastră! Ca de la mămică la tătic, am câteva vești pentru tine: mămicile au nevoie de înțelegere și suport din partea ta!

Multe femei care devin mame își pot schimba comportamentul, fie din cauza hormonilor, fie pur și simplu din cauza stresului. Așadar, aici intervine și rolul de tătic!

Pentru bunăstarea familiei sau ca de la mămică.. la tătic, iată ce ar fi bine să faci:

1. Spune-i că o iubești

Cât mai des, cât mai credibil! Fie că suntem mame sau nu, avem nevoie de asta, însă atunci când bluzele noastre sunt murdare de vomă sau lapte, ochii ne sunt încercănați, iar kilogramele în plus încă stau cu mândrie pe burtă și coapse, chiar avem nevoie de câteva confirmări! Este posibil ca proaspăta mămică să devină irascibilă fără motiv, de aceea trebuie să reții faptul că încă este sub influența hormonilor și a schimbărilor prin care trece. Spune-i că încă o vezi frumoasă și arată-i prin orice mijloc că este o femeie specială pentru tine.

2. Încurajeaz-o!

Meseria de mamă nu e ușoară, mai ales dacă nu are pe cineva alături care să o încurajeze! De sfaturi nu veți duce lipsă niciunul dintre voi, căci se găsesc binevoitori care să vă învețe cum să-l creșteți pe cel mic mai bine, însă încurajările din partea cui vin? Din când în când, spune-i că o admiri și că se descurcă de minune, dar mai ales, spune-i că ai încredere în ea.

3. Fii de partea ei:

Se spune despre mame că instinctul le va spune ce e mai bine pentru copil, așa că ia-i apărarea întotdeauna în fața altor persoane. Gândește-te cât de frustrante pot fi reproșurile altor persoane care nu știu cum e să fii atât de obosită și stresată.

4. Trimite-o să doarmă:

Atunci când vii de la serviciu sau înainte să pleci, oferă-i o pauză binemeritată și trimite-o să doarmă! Lipsa de somn solicită pe oricine, cu atât mai mult o femeie care tocmai a născut și alăptează. Jumătate de oră în plus de somn, contează! Stai tu cu bebelușul și o ajuți și pe ea să se odihnească, iar în același timp creezi o legătură specială cu bebe.

5. Apucă-te de yoga!

Glumesc, însă cu siguranță ai nevoie de nervii tari. Bebelușii comunică prin plâns și de multe ori nu veți ști niciunul din prima motivul pentru care plânge. Nu-i pune niciodată întrebarea „de ce plânge copilul?” pentru că o va percepe ca pe o critică. O poți întreba dacă o poți ajuta în vreun fel și amintește-i să-și asculte instinctul. Cu siguranță va ști ce să facă.

6. Ține-o în brațe:

În puținele ore pe care le doarme, oferă-i protecție și ține-o în brațe. Și ea are nevoie să știe că îi ești alături și că o iubești la fel de mult!

Știu că ești la fel de stresat, însă cu siguranță te vei descurca foarte bine!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa