10 calități ale unui super tată. Test fulger pentru actuali si viitori tătici

Ramona Dinescu

Un viitor super tată trebuie să aibă anumite calități pe care le poți descifra cu mult timp înainte de a avea un copil.

Poate te gândești să te căsătorești cu iubitul tău de acum, însă ar fi bine să te asiguri ca va fi un tată bun pentru copilul vostru. Sau poate că v-ați căsătorit deja și vă gândiți să treceți la pasul următor, acela de a deveni părinți. Sau poate că deja aveți copii și nu ești sigură dacă partenerul tău este un tată bun pentru ei. Indiferent de punctul la care se află relația voastră, specialiștii de la familyshare.com consideră că un tată excelent trebuie să aibă următoarele 10 calități:

1. Unui super tată nu-i este rușine să se prostească

Dacă soțul tău nu se jenează foarte ușor, este un semn că va fi un tată de excepție. Înseamnă că este acel tip de bărbat care își va lăsa fiica să-i dea cu ojă mov strălucitoare pe unghii și chiar va fi fericit cu această situație deoarece va vrea să o facă să se simtă importantă.

2. Are grijă de tine când ești bolnavă

Când ești bolnavă, te transformi aproape într-un copil, complet dependentă de cineva pentru a-ți aduce un castron cu supă, de exemplu. Dacă soțul tău are grijă de tine când ești bolnavă, probabil va fi un tată excelent. Mai mult decât atât, dacă îți poate face față într-o situație în care vomiți, de exemplu, mai mult ca sigur un scutec murdar sau puțină vomă de la bebe nu-l vor deranja deloc.

3. Un super tată este capabil de sacrificiu la ordinea zilei

Dacă soțul tău este capabil să renunțe la anumite lucruri mici care îi plac pentru tine, precum să aleagă mâncare chinezească în loc de mexicană că așa îți dorești tu, sau dacă vezi că face treabă în loc să stea acasă și să doarmă, va fi un tată fantastic pentru familia lui. Orice schimbare în relație, de la burlăcie la căsătorie și apoi la treaba de părinte, cere sacrificii. Dacă soțul tău este acea persoană care este mai preocupată de fericirea celorlalți decât a sa, va fi un super tată.

4. Un super tată tratează copiii ca pe niște oameni

Chiar dacă nu aveți copii, probabil ți-ai văzut soțul interacționând cu alți copii. Se uită la ei ca la niște pisicuțe care i-au deranjat lucrurile, sau se așază la nivelul lor, vorbește cu ei și se joacă cu ei? Dacă soțului tău îi pasă de copii, la fel ca și de adulți, probabil va fi un tată grozav.

5. Un super tată pregătește cina

Dacă soțul tău este acel tip de bărbat care poate să curețe și toaleta sau să pună rufe la spălat, înseamnă că nu va lăsa toate treburile casei doar pe spinarea ta, printre acestea numărându-se și îngrijirea copilului. Felul în care participă la activitățile casnice îți spune de pe acum dacă va avea grijă de un copil ce plânge în mijlocul nopții. Un tată excelent recunoaște că tații au aceleași obligații ca și mamele în îngrijirea copiilor.

6. Un super tată este răbdător

Meseria de părinte va pune tuturor răbdarea la încercare. Copiii au nevoie de mai mult timp pentru a face lucruri simple și uneori nu-i poți explica unui copil de 14 ori cât este de important să nu-și desfacă centura de siguranță în timpul unei plimbări cu mașina. Părinți buni sunt acele persoane care pot să gestioneze astfel de situații zi de zi, fără a face o criză de nervi. Așa că răbdarea soțului tău va prezice cumva calitățile sale de tată.

7. Un super tată știe să facă glume

Dacă soțul tău face tot timpul glume, cu tine, cu cei apropiați, cu cei necunoscuți, va fi un super tată. În fișa postului de părinte este obligatoriu simțul umorului.

8. Un super tată este tolerant cu greșelile

Greșelile sunt parte din viață. Însă în viața de părinte te confrunți cu foarte, foarte multe greșeli. Copiii încă învață despre lume, ceea ce înseamnă că uneori pot face alegeri greșite. Iar un părinte nu doar trebuie să repare greșelile copiilor, însă trebuie să știe să se descurce cu propriile greșeli în această călătorie a lor prin viața de părinți. Soțul tău va fi un tată bun dacă trece cu vederea greșelile tale, ale lui și ale celorlalți.

9. Un super tată este inventiv

Soțul tău va fi un super tată dacă găsește o idee grozavă sau un mod original prin care să repare ușa stricată. Inventivitatea este calitatea unui tată bun, deoarece copiii îți vor provoca creativitatea la maxim. Astfel, el se va gândi la metode unice de a-i învăța lucruri, de a-i distra și de a-i ajuta pe copii.

10. Un super tată te iubește

Cei mai buni tați își învață copiii ce este respectul și dragostea prin modul în care se poartă cu soțiile lor. Un bărbat care își ține soția de mână în public și îi apreciază sfatul este un om bun. Dacă bărbatul de lângă tine este un soț fantastic, va fi și un tată fantastic.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa