Studiu: bărbații își stresează mai mult soțiile decât o fac copiii

Mihaela Călin
sot si sotie

Bărbații stresează soțiile. O soție minunată, o gospodină grozavă și o mamă grijulie sunt doar câteva dintre multele caracteristici pe care o femeie le poate avea în timpul unei căsnicii. Cu tot haosul pe care îl pot aduce copiii într-o căsnicie, nu este deloc surprinzător faptul că femeile experimentează deseori stresul de-a lungul acestei călătorii.

Dar cum rămâne cu soțul? Este posibil ca soțul să inducă mai mult stres în viața soției sale decât o fac copiii? În societatea de astăzi, tot mai multe femei simt că ar trebui să fie mai degrabă mame pentru partenerii lor, decât să se bazeze pe ei. De ce?

Multe femei sunt lăsate să joace diverse roluri în relațiile pe care le au: acela de bucătar, profesor, doctor, menajeră și chiar organizatoare de evenimente. Chiar dacă se comportă ca niște super-femei, de fapt nu sunt. Și din acest motiv, ele mai și obosesc. Iar acest lucru le poate afecta munca pe care o fac în afara casei.

Bărbații stresează soțiile. Sondaj pe 7.000 de mame

Pentru a studia mai bine această situație, www.today.com a efectuat un sondaj la care au participat peste 7.000 de mame. Rezultatele au arătat că nivelul mediu de stres pentru o mamă este de 8,5 din 10. În plus, 46% dintre femeile chestionate au spus că soții lor le provoacă mai mult stres decât copiii lor.
Un alt lucru pe care cercetătorii l-au descoperit în urma sondajului a fost că trei din patru mame cu parteneri au raportat că ele îndeplinesc majoritatea îndatoririlor părintești și casnice.
Una din cinci mame a raportat, de asemenea, că nu primește ajutor suficient din partea soțului, ceea ce este o sursă imensă de stres zilnic. De asemenea, mamele s-au plâns că nu au suficient timp, pentru a face tot ce trebuie făcut într-o zi obișnuită.

Bărbații stresează soțiile. Dacă soțul nu mai este, soția va fi bine. Nu și invers!

Ceea ce este mai îngrijorător este faptul că cercetătorii au descoperit recent că acest lucru afectează sănătatea fiecărui partener. Un studiu efectuat de Universitatea din Padova a constatat că, dacă soția nu mai este, iar soțul rămâne cu toate responsabilitățile, sănătatea sa se deteriorează. Dar dacă soțul nu mai este, starea de sănătate a soției se îmbunătățește.
Cum se poate remedia acest lucru? Primul pas pentru a remedia această problemă este să discuți cu soțul sau cu partenerul tău despre acest lucru. S-ar putea să ajute dacă încerci să faci o listă care vă va permite atât împărțirea sarcinilor, cât și explicarea faptului că împărțirea sarcinilor va reduce stresul din viața ta.

Bărbații stresează soțiile. Ce soluții să aplicați

Oricât de mult s-ar plânge bărbații că ei duc greul în afara casei, adevărul este că ei își doresc să fie cei mai buni soți și tați. Doar că, uneori, soțiile nu au încredere deplină în soții lor, atunci când vine vorba de îndatoririle acestora.
Cum se poate remedia acest lucru? Cea mai bună modalitate pentru o mamă de a-și ușura sarcinile zilnice este să aibă încredere în soțul ei. Sunt o echipă și împreună se află în această căsnicie. Trebuie să aibă încredere unul în celălalt. De asemenea când soțul își ajută soția, îi oferă în felul acesta femeii șansa de a-și reîncărca bateriile și de a avea timp și pentru ea. Dacă asta înseamnă să-l lăsăm pe tati să se bălăcească în noroi cu copiii, atunci așa să fie!

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa