Programul de relaxare care ajută mămicile epuizate sau care alăptează

TOTUL DESPRE MAME

Urban New You Retreat este un program de wellness educațional ce durează o zi, o experiență de curățare metabolică și echilibru interior, datorită „meniului” complet: alimentație bazată pe hrană proaspătă, obținută din legume și fructe, workshop-uri de cooking și mindfulness, sesiuni de yoga, pilates și masaj terapeutic, ale căror rezultate se vor simți atât la nivel fizic, cât și mental. Una dintre inițiatoarele programului, aflat deja la a zecea ediție, Roxana Panţuroiu, povestește ce înseamnă mai exact, dar și în condiții se recomandă proaspetelor mămici și mai ales celor care alăptează.

Urban New You Retreat s-a născut din dorința de a le oferi participanților posibilitatea unui nou început cu ei însăși. „Am vrut să îi ajutăm să se reconecteze cu sinele, învățându-i să își antreneze corpul și mintea, să dezlege tainele organismului propriu și să descopere beneficiile unui detox ca la carte. Și a funcționat mai bine decât ne așteptăm, iar asta ne-a dat încredere să mergem mai departe”, povestește Roxana despre începuturile acestui proiect.

Programul însumează o seama de lecții pentru trup, minte și suflet – de la orele de meditație alături de Alexandra, instructoare de hatha yoga, și antrenamentele de pilates cu Luminița, la workshop-urile de nutriție și mindfulness, răsfățul unui masaj și meniul atent gândit, astfel încât să combine mesele lichide cu cele solide într-un mix redus caloric.

În ce măsură pot fi ajutate mamele?

Urban New You Retreat oferă mamelor care se simt depășite de situație și la capătul puterilor o ocazie de a pune un stop, de a-și reîncarcă bateriile și de a găsi un nou focus înainte de întoarcerea înapoi la familie. Multe din proaspetele mămici au atât de multe lucruri de făcut încât nu se descurcă să le gestioneze pe toate, iar nevoile lor cad pe ultimul loc. Trebuie să conștientizăm că mamele nu pot oferi 100% familiilor lor dacă ele nu sunt decât la 40 % din potențial. Iată ce spune o tânăra mămică care a participat la acest program: “Va puteți simiti puțin vinovate atunci când plecați de lângă familia voastră, care are nevoie de voi non stop, ducându-vă într-un loc unde tot ceea ce aveți de făcut este să va gândiți la bunăstarea voastră. Însă, la întoarece, copii și toată familia va vor mulțumi și vor beneficia în urmă schimbării deoarece veți fi mult mai prezentă și mai odhnită decât atunci când ați plecat”.

Se recomandă femeilor care alăptează?

copil alaptat

Atunci când alăptam suntem foarte obosite și focusate pe copil și de multe ori uităm să ne hrănim corect. Modul în care alegem să ne alimentăm pe perioada alăptării este însă foarte important, atât în această perioada cât și după. În cadrul New You Retreat putem să le arătăm mamelor care alăptează și o altfel de obordare în ceea ce privește alimetatia, fără a pune un focus principal pe slăbit, ci mai degrabă pe formarea de deprinderi sănătoase. De exemplu, este important de știut că în perioada alăptării este bine să consumăm alune și nuci deoarece pot ajută la creștea lactației și conțin proteine, fibre, grăsimi sănătoase și vitamina E. Procentul mare de aminoacizi și magneziu pe care acestea le conțin sunt procursori serotoninici care poate fi un neurotransmiter pentru a stimula lactația. De asemenea, le putem învață și multe rețete vegetariene compuse din alimente proaspete și puțin procesate – aspecte de multe ori neglijate în dietă tradițională românească.

Urban New You Retreat. Mamele care nu mai alăptează și doresc să slăbească, cum pot beneficia de acest program?

Urban New You Retreat

Acest program este potrivit și proaspetelor mămici. În unele momente, tot ceea ce o mama are nevoie este un moment de evadare, în care singurele ei resposabilități să fie relaxarea și îmbogățirea sufletească. Practică yoga spre exemplu este o disciplină care poate completă perfect nevoiele mamelor, o filosofie veche de sute de ani care s-a dovedit a fi eficientă în liniștirea și reîncărcarea sufletului și corpului. Exercițiile de mindfulness pot fi de folos pentru că ne învață să trăim în prezent și să ne bucurăm de mometul în care suntem.

Urban New You Retreat. Care sunt planurile pentru anul acesta? Câte astfel de evenimente plănuiți?

New You Retreat este un concept nou în piață din România. Vedem că numărul de cereri crește, ceea ce ne-a adus o mare satisfacție. Ne-a arătat că acest concept, în care noi am crezut, era așteptat în România. Anul acesta avem planificate două ediții de New You Retreat la Atra Doftana, 20-23 mai și 9-12 septembrie. Edițiile din București dorim să le organizăm cât mai des, prima fiind planificată pe 27 ianuarie 2018.

În urmă programului, participantele învață cea mai frumoasă lecție pentru sine: să își asculte corpul și mintea și să pună bazele unui stil de viață echilibrat, ce le va însoți și pe viitor. Dacă te-ai convins că ești pregătită pentru o schimbare, te așteptăm la cea de-a două ediție UrbanNew You Retreat, pe 27 ianuarie în București.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa