Fructe și legume proaspete. Trucuri pentru a le păstra în stare bună

Raluca Dumitrică
fructe și legume proaspete femeie la frigider
Cu siguranță că dacă tocmai ți-ai cumpărat niște fructe și legume proaspete vrei să le păstrezi cât mai mult timp în stare bună. Iată cum!
fructe și legume proaspete femeie la frigider
Cu siguranță că dacă tocmai ți-ai cumpărat niște fructe și legume proaspete vrei să le păstrezi cât mai mult timp în stare bună. Iată cum!

Fructe și legume proaspete – Învaţă să depozitezi corect fructele şi legumele, ca să te bucuri de prospeţimea lor pentru o perioadă mai lungă!

Dacă vom depozita fructele şi legumele corect la rece, astfel încât să nu-şi modifice gustul şi textura, vom reuşi să beneficiem de calităţile lor mai multe zile. Iată cum putem să facem acest lucru, astfel încât să avem mereu în frigider fructe și legume proaspete!

Fructe și legume proaspete. Legumele

Se recomandă ca roşiile să fie păstrate la temperatura camerei. Nu este recomandat ca roşiile să stea în frigider, deoarece se înmoaie şi îşi pierd aroma.

Poţi pune morcovii în frigider, într-o pungă de plastic care va reţine umezeala.

Ca să ai un sparanghel proaspăt şi crocant mai multă vreme, ar trebui să îl pui în frigider, înmuiat într-un prosop umed.

Dovleceii şi ardeiul gras se vor păstra foarte bine în cutia pentru legume a frigiderului, în timp ce ciupercile şi vinetele se menţin mai bine dacă sunt ţinute într-un loc răcoros precum cămara, nu în frigider.

Nu e bine să pui salata în frigider, deoarece cresc şansele ca ea să se strice mai repede. Cel mai bine ar fi să rupi frunzele salatei, să le speli cu apă rece din abundenţă şi să le usuci cu un prosop. Pe urmă pune frunzele de salată în pungi de plastic, alături de câteva şerveţele umede, ca să păstrezi salata proaspătă mai mult timp.

Fructe și legume proaspete. Fructele

Depozitează fructele de pădure în frigider, în mici caserole din plastic sau din sticlă, pentru a nu irosi sucul pe care îl lasă şi care este foarte gustos. Deoarece fructele de pădure se strică destul de repede, ele trebuie consumate rapid.

Fructul de mango, prunele, piersicile şi perele pot fi lăsate să se coacă şi mai bine la temperatura camerei, urmând să le pui apoi în frigider.

Ţine ananasul cu susul în jos, pentru că are mult zahăr la bază şi aşa acesta se împrăştie în tot fructul.

Depozitează merele direct în cutia pentru fructe şi legume a frigiderului, dar nu împreună cu salata, în cazul în care alegi să depozitezi la rece, pentru că merele conţin etilen care înnegrește salata. Bananele rezistă mai bine la temperatura camerei, nu în frigider.

Ierburile şi condimentele pot fi păstrate proaspete în frigider după ce le-ai spălat, uscat, le-ai tăiat codiţele şi le-ai pus într-un pahar cu apă. Dacă acoperi partea de sus a ierburilor (rozmarin, pătrunjel, mărar, mentă) cu un prosop umed, o să le prelungeşti şi mai mult prospeţimea.

Ierburile mai pot fi depozitate şi într-o pungă de plastic, în care să pui şi un şerveţel ud care le ajută ca pe salate să se păstreze proaspete.

Andreea Marinescu/andreearaicu.ro

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa