10 idei pentru organizarea frigiderului
Anul nou vine cu multe rezoluţii. Rezoluţia mea e să fiu mai organizată! În bucătărie, în mod natural, am început cu organizarea frigiderului.
Iată zece sfaturi care te vor ajuta şi pe tine în organizarea frigiderului:
1. Plasează inteligent.
Ouăle absorb mirosurile din frigider aşa că da, e bine să fie ţinute fie în locul special acoperit de pe uşă, fie în partea cea mai rece a frigiderului, însă tot într-o cutie cu capac.
2. Ambalează pe categorii.
Împarte organizarea frigiderului pe categorii de alimente. Brânza şi delicatesele din carne trebuie împachetate separat şi plasate în partea de mijloc a frigiderului, unde e mai rece. La fel şi cutiile de lapte, care rezistă mai bine acolo unde nu sunt fluctuaţii de temperatură (aşa cum se întâmplă cu rafturile de pe uşă).
3. Fructele şi legumele nu stau bine împreună.
Pune-le în compartimente diferite, pentru că sunt multe fructe (mere, banane, caise, smochine, pepene galben) care emit un gaz (etilenă) ce grăbeşte deteriorarea legumelor.
4. Odată ce ai desfăcut o pungă de salată sau frunze verzi, usucă-le bine şi pune-le într-un castron tapetat cu şerveţele de hartie.
De asemena, acoperă-le cu alte şerveţele şi sigilează castonul cu folie de plastic. De fiecare dată când vezi că se umezesc şerveţelele, schimbă-le. În felul acesta, poţi păstra salata în frigider mai multe zile, fără să mucegăiască sau să se înmoaie.
5. Refrigerează imediat ce ai cumpărat următoarele fructe: căpşuni, cireşe, mure, afine, merişoare, zmeură, rubarbă, smochine, litchi.
Procesul lor de coacere nu continuă dupa cules, aşa că, păstrarea lor la temperatura camerei nu face decât să grăbească procesul de deteriorare.
6. Nu refrigera niciodată anumite fructe pentru că îşi pierd din savoare!
Nu refrigera niciodată avocado, banane, roşii, nectarine, pere, piersici, prune.
Reguli importante în organizarea frigiderului
7. Etichetează totul.
E mai greu să citeşti etichetele scrise mic şi poţi avea surpriza ca termenul de garanţie să se şteargă de pe recipient. Un marker permanent îşi face treaba perfect.
8. Nu e un mit! Pune 2 linguri de bicarbonat de sodiu într-o farfuriuţă în frigider.
Va neutraliza mirosurile, indiferent de natura lor, acidă sau bazică.
9. Inventariază regulat.
Impune-ţi o regulă în a verifica săptămânal ce alimente ai în frigider şi foloseşte-le. În felul acesta, economiseşti şi ai ocazia să fii creativă în bucătărie.
10. Curăţă frigiderul, indiferent dacă are sau nu program de autoclean.
E suficient ca o dată pe lună să scoţi grilajele, etajerele şi cutiile, să le speli şi să le usuci.
Anul acesta, acordă-i atenție frigiderului tău!