Soluţia naturală pentru răceala de vară (P)

Raluca Dumitrică
septilin-imunitate-totul-despre-mame

Septilin sirop face faţă cu brio când e vorba de răceala de vară

Când vremea caniculară din mijlocul verii ne loveşte nemilos, singurul care e în stare să ne facă să funcţionăm la parametri obişnuiţi este aerul condiţionat. De câteva săptămâni bune, spre exemplu, în familia noastră a mers aerul condiţionat de la des la foarte des şi până la fără întrerupere, pornit cu năduf fie de noi, adulţii, fie chiar de copii, care nu mai suportau căldura din casă şi nici transpiraţia ce li se prelingea pe corp la orice mişcare.

Copiii, căldura şi frigul

În aceste condiții, întrebarea mea de zi cu zi este „Cum fac să-mi protejez copiii împotriva răcelilor de vară?” Înainte de toate, cel mai important de ştiut este că răceala e mereu cauzată de un virus, niciodată de temperatură. Nu frigul este cel care ne îmbolnăveşte, ci unul dintre cele peste 200 de tipuri de virusuri cunoscute ce provoacă răceala comună. La fel de important, însă, e şi faptul că virusurile au nevoie de anumite condiţii pentru a supravieţui şi pentru a putea cauza infecţii, dar şi de un organism-gazdă cu un sistem imunitar slăbit, ceea ce face ca măsurile de protecţie pe care le iei pentru familia ta să fie foarte importante.

Copiii şi bebeluşii, în special, au un sistem de reglare a temperaturii corporale încă insuficient dezvoltat, astfel că temperatura ambientală trebuie să fie întotdeauna cea optimă pentru a asigura confortul celui mic şi pentru a evita suprasolicitarea organismului său fragil. Cei mai mulţi medici pediatri recomandă ca aceasta să fie în jurul valorii de 22 de grade Celsius, cu un minim admis de 18 de grade şi un maxim de 24. Ideea de folosire a aerului condiţionat pentru răcirea camerei copilului poate să te sperie, însă consecinţele supraîncălzirii pot fi mult mai grave. E adevărat, utilizarea sistemelor de aer condiţionat pare a fi legată de creşterea numărului de cazuri de infecţii virale sau alergii, dar motivele din spatele statisticilor sunt adesea altele decât ce se consideră în mod obişnuit şi, de cele mai multe ori, uşor de îndepărtat.

Răceli cauzate de aerul condiţionat – mit sau realitate?

Virusurile se dezvoltă foarte rapid în mediile reci şi umede, iar sistemele aparatelor de aer condiţionat le oferă mediul ideal. Dacă nu sunt curăţate corespunzător, dacă filtrele nu sunt schimbate frecvent, aparatele de aer condiţionat pot împrăştia virusuri, bacterii şi spori de mucegai care irită sistemul respirator şi cresc riscul de infecţii şi alergii. În plus, de cele mai multe ori folosirea aerului condiţionat presupune ţinerea în permanentă a geamurilor închise pentru a menţine temperatura constantă şi pentru a reduce consumul de energie. Asta înseamnă că virusurile şi bacteriile împrăştiate de aerul condiţionat rămân în cameră, crescând, astfel, riscul de infecţii.

O altă modalitate prin care sistemele de aer condiţionat se pot face responsabile de apariţia răcelilor constă în sensibilizarea nasului prin uscarea excesivă a mucoasei, ce altfel oferă o barieră de protecţie, dar şi prin răcirea sa. Diverse studii au arătat că temperaturile scăzute afectează răspunsul imun al nasului la rinovisururi, crescând riscul infectării şi cauzând simptome specifice răcelii de tip strănut sau congestii nazale.

În mod obişnuit organismul are capacitatea de a lupta singur cu virusurile şi de a preveni infectarea. Pe fondul unui sistem imunitar slăbit, însă, această abilitate extraordinară este redusă semnificativ. Trecerile repetate de la rece la cald stresează organismul şi slăbesc sistemul imunitar, creând un mediu propice pentru instalarea virusurilor.

Să protejăm sănătatea copiilor pe timpul verii

Pentru a-ţi proteja copiii împotriva răcelilor de vară e important să ai grijă ca temperatura din cameră să nu crească peste 24 de grade şi să nu scadă sub 20, să menţii în permanenţă curat sistemul şi filtrele aparatului de aer condiţionat, să foloseşti un umidificator şi, ideal, să optezi pentru plasarea aparatului de aer condiţionat într-o altă cameră, astfel încât răcirea încăperii celui mic să se facă indirect. Cea mai importantă măsură pe care poţi s-o iei, însă, este cea de protejare şi stimulare în permanenţă a sistemului imunitar al copilului. Un sistem imunitar puternic este capabil să lupte eficient împotriva virusurilor de răceală, chiar dacă cel mic intră în contact cu ele. Pentru a te ajuta în „războiul” împotriva răcelilor şi gripelor, indiferent de anotimp, Himalaya Herbal Healthcare a creat Septilin Sirop, un supliment alimentar pentru stimularea sistemului imunitar cu efect benefic în prevenirea instalării şi calmarea simptomelor virozelor respiratorii, a infecţiilor respiratorii bacteriene, a gripei, infecţiilor ORL şi afecţiunilor alergice.

Septilin, un produs cu ingrediente active naturale din plante

Septilin, produs distribuit de compania Prisum Internaţional Trading, ce deţine dreptul de distribuitor pe piaţă românească a produselor fabricate de Himalaya Drug Company – India – acţionează eficient prin intermediul ingredientelor active naturale din plante:

• Balsamodendron mukul (Guggul) – Creşte numărul şi capacitatea de fagocitoză a leucocitelor (fagocitoză este procesul de înglobare a particulelor străine şi reprezintă principalul mecanism prin care leucocitele protejează organismul), are proprietăţi antibacteriene, reduce febra, creşte concentraţia de anticorpi, stimulează sistemul imunitar şi are proprietăţi antiinflamatoare.

• Amla (Emblica officinalis) – Este o sursă naturală bogată de vitamina C, are efect antiviral, antibacterian, antifungic şi antioxidant.

• Lemn dulce (Glycyrrhiza glabra) – Este antiinflamator, antialergic, antioxidant şi expectorant.

• Tinospora cordifolia (Guduchi) – Are proprietăţi antibacteriene, analgezice, reduce febra şi creşte concentraţia de anticorpi.

Datorită substanțelor active naturale din compoziția sa, Septilin Sirop protejează sistemul de imunitate al copiilor, are efect antiinflamator, antialergic și antioxidant, reduce inflamația, previne alergiile, asigură o recuperare mai rapidă și previne recurenţele. Septilin Sirop poate fi utilizat începând cu vârsta de 6 luni, nu conține arome sau coloranți artificiali și, dacă e folosit conform recomandărilor, nu prezintă contraindicații sau interacțiuni cu alte medicamente.

Protejează organismul copilului tău cu Septilin sirop și ajută-l să fie sănătos, puternic și gata oricând să lupte cu bolile! Iar dacă vara nu-ți oferă nici ție o pauză de la răceli, tuse și nas roşu, nu uita de varianta Septilin tablete, supliment alimentar pentru stimularea imunității destinat adulților!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa