Sănătatea din timpul verii, un subiect fierbinte

Raluca Dumitrică
Sanatatea-din-timpul-verii-totul-despre-mame

Pericolele pe care le presupun soarele, apa şi alimentaţia ne pândesc serios vara

Iubitorii unui stil de viaţă sănătos, s-au întâlnit joi, 11 iunie, în grădina Serendipity Coffee and Tea, la evenimentul Sănătate de(-o) vară, pentru a discuta despre sănătatea din sezonul estival şi despre cum putem să mai avem o viaţă sănătoasă într-un context nefavorabil marcat de noxe, poluare, alimente nesănătoase şi animale crescute necorespunzător. La eveniment au participat în calitate de invitați Ruxandra Constantina, medic specialist medicină de familie, Claudia Buneci, specialist nutriție, și Laura Dan, Brand manager Lactacare, care au vorbit pe larg despre preîntâmpinarea problemelor care pot apărea pe perioada verii. Evenimentul, sprijinit de Actavis, Biologistic, Vavian Pharma şi Sian Books, face parte din seria de acţiuni dedicate femeilor şi familiei, care au ca punct de plecare campania “Eşti unică, alege personalizat!”, prin care se doreşte să îmbunătăţim viaţa mamelor din România.

Vara şi pericolele sale

Deoarece anotiompul calduros este pentru cei mai mulţi dintre noi un motiv de sărbătoare şi veselie si momentul in care incepe perioada piscinelor şi a ştrandurilor, a plimbărilor în aer liber si a vacanţelor, nu trebuie sa uitam ca vara aduce în discuţie şi câteva probleme. De aceea, in cadrul evenimentului Sănătate de(-o) vară specialiştii au încercat să găsească cea mai rapidă cale pentru a împiedica apariţia unor astfel de probleme precum: ceaa infecţiilor digestive, cutanate, a muşcăturilor de insecte, a insolaţiilor şi arsurilor solare, alimentaţia necorespunzătoare şi igiena neadecvată.

Alimentaţia sănătoasă, o soluţie pentru o vară relaxată

Ruxandra Constantina, medic specialist medicină de familie, competenţă apifitoterapie, reflexoterapie, iridologie, biorezonanţă, unul dintre specialiştii invitaţi la eveniment a spus: ”În niciun caz nu trebuie să lăsăm ca aceste probleme să ne afecteze bucuria clipelor minunate de vară. O alimentaţie sănătoasă şi naturală, o hidratare adecvată, ca şi utilizarea unor remedii naturale ne vor ajuta să prevenim apariţia oricăror probleme legate de sănătatea noastrăinternă, dar şi externă, de la nivelul pielii.”
Pentru alegerile personalizate în alimentaţie, Claudia Buneci, invitat în cadrul evenimentului, a punctat faptul că: “perioada sezonului estival este şi perioada dietelor „minune” care sperăm noi să ne facă într-o lună top-modele. O nutriţie personalizată şi atent selecţionată poate să ne schimbe complet stilul de viaţă şi să nu mai avem nevoie de regimuri de slăbire.“

Probioticele şi ajutorul dat imunităţii

În cadrul evenimentului care s-a axat pe sănătatea din timpul verii, printre subiectele de discuție s-au mai aflat digestia și lipsa imunității, care pot strica oricând vacanţa mult aşteptată. Laura Dan, Brand manager Lactacare, a prezentat aceasta gamă de produse de ultimă generație, cu conținut probiotic, prebiotic (susține probioticele în funcțiile lor intestinale) și simbiotic (împletirea sinergică a primelor două caracteristici, pentru menținerea unei stări bune de sănătate). Fiecare din aceste produse are în compoziția sa miliarde de micro-organisme selectate atent din mai multe tulpini de bacterii acido-lactice, toate ajutând la evitarea dezechilibrelor intestinale, probioticele fiind microrganisme vii care se află în mod fiziologic în tractul gastrointestinal şi joacă un rol esenţial în digestie si imunitate.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa