Salina de la mine de acasă… (P)

TOTUL DESPRE MAME

  Inhalator salin SaltMed/Totul despre mame

  …sau cum se face că inhalatorul salin SaltMed ne-a ferit de răceli în această iarnă

  Știți clipul acela cu bunicul care toacă legume pe tabletă, după care o spală tacticos? Ar putea fi maică-mea!

  Eram la petrecerea de Crăciun TOTUL DESPRE MAME, când m-a sunat soțul de cinci ori să-mi spună că nu-i poate face copilei noastre aerosolii recomandați în bronșită, pentru că nu găsește masca nebulizatorului. Vestea proastă este că mama mi-o aruncase la coșul de gunoi, imaginându-și că plasticul acela găurit este vreun rest de la bricolajele mele cu sticle de plastic, șosete, mănuși menajere și tot ce nu mai e de folos prin casă. Vestea foarte bună e că lamentările telefonice mi-au fost auzite de colegele mele care m-au întrebat dacă, până achiziționăm o altă mască, nu vrem să testăm o nouă tehnologie cu aerosoli uscați.

  Salina la mine acasă

  Haloterapie uscată? Fără să mergi la salină? Asta este perfect pentru mine, utilizatoarea alternativă de aerosoli la noi în casă, suferindă cum sunt de nesfârșite și chinuitoare sinuzite. Aburul nebulizatoarelor clasice îmi provoacă o tuse imposibilă, iar inhalații clasice nu pot nici atât să fac, pentru că sufăr și de cuperoză, acea inflamație a glandelor cutanate ale feței care mă lasă cu niște vinișoare roșii de parcă aș fi o alcoolică patentată.

  Așa a intrat în familia noastră domnul SaltMed, „singurul inhalator salin cu emisie controlată de aerosoli uscați” pentru tratamentul afecțiunilor respiratorii. În vria de dinaintea sărbătorilor, ne-am tot jucat cu el, și eu, și copila mea, care apreciază enorm sunetul discret al pompei de aer. La fel de mult cum apreciez eu faptul că nu mai trebuie să măsor miligrame de ser și alte soluții și că se asamblează și dezasamblează ușor. În plus, pompa de aer și cartușul de sare au dimensiuni mici și, de aceea, se depozitează cât ai zice pește, nici un risc să rămână la îndemâna harnicei mele mame.

  În fine, această invenție minunată trebuie folosită de 2-3 ori pe zi, în reprize de câte jumătate de oră, ceea ce noi nu prea am putut respecta între oala de sarmale și împachetatul cadourilor. Cert este totuși că, după Crăciun, am plecat fericiți în vacanță și fără urmă de mucozități nazale. Ne uitam la copila noastră care după luni de zile nu își mai trăgea nasul pe furiș de teamă că iar apar cu apa de mare și batistuța și ne tot întrebam: o fi sau n-o fi? Era prima oară de la începutul toamnei când nu mai stăteam cu frica suprainfecției bacteriene și a antibioticului. Până la urmă, aerosolii SaltMed, care ne-au fost prezentați ca tratament natural adjuvant, să fi fost totuși atât de eficienți?

  Inhalator Salin SaltMed/Totul despre mameSaltMed-ul este eficient în caz de rinită alergică, astm bronșic, sinuzită…

  Dar am avut din plin ocazia să mă conving în timpul gerurilor de după sărbătorile noastre liniștite, mie mi-a revenit în forță sinuzita, cu niște dureri de cap și de ureche cum nu mai văzusem. După două sesiuni de antibiotic anul trecut și mai multe de antiinflamatoare, am pus intens în acțiune inhalatorul SaltMed. Chiar și la birou, unde am fost ironizată de colegi și comparată cu diverse personaje din filme SF. La fel de intens am început să mă și documentez despre acest inhalator. Așa am aflat că acest tratament natural este recomandat într-un spectru foarte larg de afecțiuni ale căilor respiratorii superioare și inferioare, de la sinuzite, rinite alergice sau astm bronșic, la bronșite și pneumonii. Sau că SaltMed vine cu „o metodă unică de producție constantă și controlată a particulelor saline: particulele de sare trec printr-un proces de uscare și erodare, astfel încât, atunci când se depun la nivelul mucoasei, au dimensiuni de 1-5 microni și asigură astfel o eficiență sporită a tratamentului.”

  Ce bine e să respiri! Pe DOUĂ nări!

  Sincer de tot, habar nu am cât înseamnă un micron, dar ce știu este că, pentru prima oară de la finalul verii, respir! Pe ambele nări! Chiar și în somn. Că nu mă mai trezesc dimineața cu nasul congestionat și gâtul uscat. Cred că numai cine a trăit luni de zile cu nasul înfundat și sinusurile încărcate, în starea de oboseală cronică pe care ți-o dă oxigenarea incorectă, îmi poate înțelege bucuria cu care respir acum liber.

  După o săptămână de la reînceperea grădiniței, copila are încă nasul curat, dar abia aștept să văd cât de eficient este tratamentul preventiv recomandat de SaltMed împotriva rinitelor alergice la primăvară, înainte să ne invadeze polenul. Până atunci, citind pe siteul SaltMed că acești aerosoli, lipsiți de contraindicații, lipsiți de vreo reacție adversă și fără nici un fel de compuși chimici, reduc inflamația mucoasei, testez liber pe soțul meu, al cărui sforăit îl condamnase la statului de exilat pe canapea. După numai câteva zile reușim să ne trezim dimineața împreună așa că, numai și pentru atât, aș deveni cea mai mare prozelită a acestei tehnologii.

  Aparatul SaltMed, cu aspectul său ușor brut și cât se poate de necomercial, este o invenție 100% românească a unei echipe de medici care s-au gândit că excursiile la salină ar trebui să fie doar educative și de plăcere, nu și de necesitate. Sloganul lor este chiar „Ia-ți salina la tine acasă!”.  Mă fac mereu să mă gândesc la titlurile acelea din presă despre medici români care au mai inventat cine știe ce tehnică sau metodă, dar despre care nu mai auzi nimic apoi. Fără vreun orgoliu naționalist, ci din multă simpatie, le urez  mult succes pe această piață atât de vitregă. Pun pariu că în sunt mulți în jurul meu care vor beneficia de pe urma prieteniei cu domnul aparat SaltMed!

  Cum functioneaza inhalatorul salin SaltMed/Totul despre mame
  Cum funcționează inhalatorul salin SaltMed?

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa