Remediu excelent pentru constipația călătorului și a bebelușului: tratament inovator pe bază de miere (P)

TOTUL DESPRE MAME

  În perioada vacanțelor și a călătoriilor departe de casă, multă lume se confruntă cu un disconfort care poate strica bucuria vacanței și a timpului liber alături de cei dragi. Așa numita constipație a călătorului apare fie din cauza schimbării rutinei legate de alimentație, a noului program de activități, dar și, deseori, din cauza reticenței de a folosi toalete străine.

  Problema dispare odată cu revenirea acasă și reluarea rutinei zilnice, însă organismul trebuie ajutat să funcționeze corect și pe perioada concediului.

  Problema constipației apare frecvent și la copiii mici, însă, în cazul lor, nu este provocată de schimbarea mediului, ci de tulburări gastro-intestinale sau de modificări ale alimentației (trecerea de la un tip de lapte la altul sau introducerea de alimente solide noi, în perioada de diversificare).

  O soluție nouă de a scăpa de constipație, ca alternativă la microclisma cu glicerină, o constituie MeliLax, microclisma cu miere, care are avantajul de a putea fi folosită, fără efecte adverse, atât pentru adulți (inclusiv femei gravide și cele care alăptează), cât și pentru copii, încă din primele luni de viață. MeliLax conține Promelaxin, un complex cu miere din nectar și din mană, îmbogățit cu din aloe și nalbă.

  Cum funcționează microclisma cu miere

  MeliLax ajută atât la evacuarea scaunului, cât și la protejarea și calmarea mucoasei rectale, reducând iritațiile și inflamațiile.

  • Acțiunea de evacuare se datorează atât inducerii stimulului, cât și capacității formulei de a facilita alunecarea materiilor fecale spre exterior, printr-un mecanism non-iritativ ce induce în mod fiziologic reflexul de defecare;
  • Acțiunea protectoare se datorează formării unei pelicule care acționează ca o barieră față de agenții iritanți prezenți în materiile fecale, având în același timp și rol de lubrifiere. De asemenea, MeliLax creează un mediu ostil pentru proliferarea microbiană, combătând astfel pruritul anal și având o acțiune răcoritoare benefică. Rolul acesta protector face ca produsul să poată fi folosit fără probleme chiar și de persoanele cu probleme precum colon iritabil, fisuri anale, hemoroizi.

  Când trebuie început tratamentul în cazul copiilor

  Dacă bebelușul suferă de constipație, este indicat să discutați acest lucru cu medicul pediatru, iar el va identifica posibilele cauze și va decide cum trebuie ajutat cel mic. Neglijarea problemei poate duce, în timp, la constipație cronică. Dacă microclisma cu MeliLax se face la timp, în episoadele acute, tratamentele pe cale orală s-ar putea să nu mai fie necesare. Spre deosebire de metoda termometrului, microclisma cu substanțe naturale asigură o evacuare fără durere sau fisuri, iar acest lucru previne riscul ca bebelușul să asocieze momentele de eliminare a scaunului cu disconfortul.

  Te-ar mai putea interesa