Top 3 remedii naturale pentru buze arse de soare

Raluca Dumitrică
Remedii naturale buze arse de soare Totul despre mame

Remedii naturale buze arse de soare Totul despre mamePentru buzele arse de soare se recomandă remedii naturale: lapte, aloe vera sau suc de cartofi

Crăpate, gata să se exfolieze, uscate şi dureroase la atingere sau când mâncăm, acestea sunt simptomele buzelor arse de soare. Chiar dacă în ajutorul refacerii pielii delicate de pe buze vin câteva remedii naturale eficiente, nu uitaţi de protecţia solară anterior expunerii la soare, pentru a preveni neplăcerea cauzată de razele puternice ale soarelui.

Exrem de fină şi de subţire, pielea de pe buze poate fi rapid agresată de soare, mai ales dacă nu este protejată de o cremă special concepută pentru protecţia acestei zone sensibile. Primele semne ale arderii sunt uscarea buzelor şi crăparea lor, semne ce apar rapid dacă nu a fost folosit niciun fel de tratament de hidratare în această zonă atât de delicată. Disconfortul poate atinge pragul maxim în momentul în care buzele sângerează în urma descuamării stratului fin de piele, iar crăpăturile formate se inflamează şi dor. Nu este de neglijat nici aspectul buzelor, care pot arăta destul de neplăcut.

Protecţia solară crescută şi balsamul de buze cu SPF: soluţii pentru evitarea buzelor arse de soare

Primul pas pe care trebuie să îl facem pentru a evita să avem buze arse de soare este să le hidratăm fecvent cu un balsam hidratant care conţine şi factor de protecţie. Conform specialiştilor, balsamul pe care îl folosim la plajă ar trebui să aibă minim SPF 15. Tot ei ne sfătuiesc să utilizăm produsele care conţin vitamina E, ceară şi lanolină, ingrediente cunoscute pentru efectul lor hidratant. Nu este de neglijat nici un balsam de buze cu petrolatum, care duce la închiderea crăpăturilor.

În timpul verii trebuie să aplicăm balsamul de buze o dată la o ora, iar când suntem la plajă de îndată ce simţim senzaţiile de usturime şi de încălzire în zona buzelor. Chiar dacă am aplicat balsam de buze înainte de a intra în mare sau în piscină, procedura trebuie repetată după ieşirea din apă, deoarece atât sarea din mare, cât şi clorul din apă piscinei duc la un disconfort mărit. În cazul în care ajungem, totuşi, la arsuri ale buzelor, putem să folosim rapid câteva remedii naturale, care duc la vindecare şi confort.

3 remedii naturale de succes pentru buzele arse de soare

1. Aloe vera

Ingredient minune, aloe vera reduce inflamatia buzelor, dar şi durerea şi exfolierea lor. Deoarece intră adânc în piele, aloe vera ajută la regenerarea celulară şi îmbunătăţeşte circulaţia de la nivelul epidermei. Pentru a beneficia de toate acestea, trebuie doar să aplicăm o cantitate mică de gel cu aloe vera pe buze sau să masăm buzele cu frunze de aloe vera, până când substanţa pe care o conţin pătrunde în piele.

2. Sucul de cartofi

Amidonul din cartofi este soluţia excelentă pentru a răcori pielea arsă de pe buze. Cea mai simplă metodă de a ne bucura de proprietăţile cartofului este să-l radem sau să-l pasăm în blender, iar sucul obţinut să-l aplicăm pe buze, până ce acesta se usucă. O metodă ingenioasă este şi introducerea sucului într-un puloverizator portabil, pentru a-l avea la dispoziţie şi atunci când plecăm de acasă.

3. Compresele cu lapte

Una dintre cele mai rapide soluţii pentru a calma buzele arse de soare este laptele şi asta datorită acizilor graşi şi a acidului lactic existenţi în lapte. Tot ce trebuie să facem este să înmuiem o compresă într-un bol cu lapte şi s-o aplicăm pe buze. Efecul maxim va fi obţinut dacă folosim un lapte cu conţinut ridicat de grăsime.

Ştim că este destul de dificil să facem faţă unor buze arse de soare, dar, din fericire, vindecarea va fi completă după numai câteva zile. În toată perioada, însă, trebuie să avem mare grijă să ne hidratam, aşa că cei doi litri de apă pe zi, ceaiurile şi sucurile naturale vor fi indispensabili pentru un organism hidratat. Şi, să nu uităm, vom amâna pe cât posibil contactul cu soarele!

 

Iată 5 remedii naturale pentru buze decolorate!

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa