Prima lecție de înot

TOTUL DESPRE MAME

Prima lecție de înot Bursuceii Veseli / Totul despre mameCum a arătat prima noastră lecție de înot la Bursuceii Veseli

Auzisem de câteva luni de Bursuceii Veseli și de piscina lor, așa că m-am programat și eu cu Luca (3,4 luni) la o primă ședință. Iată cum a decurs:

Bursuceii Veseli și TOTUL DESPRE MAME îți oferă un voucher la un pret special pentru un abonament de 12 sedinte de inițiere în înot. 

„Nu vreau mâine la înot”

Plănuisem prima oră de înot de cu seară: ne trezim la 7, mâncăm, mai stăm o oră să se așeze  mâncarea bine în stomăcel, pe la 8 și ceva luăm un taxi și ajungem la timp la piscină de la Bursuceii Veseli. Luca nu părea deloc încântat:

-Nu vreau mâine la înot, nu am chef! Vreau la grădi să o văd pe Anastasia.

-Mâine mergem la o oră de înot să vedem dacă îți place. Nu ziceai tu că vrei să înveți să te scufunzi?

– Dar eu știuuuuu să înot!

A două zi la 8 fără zece soțul și copilul sfoarăiau de zor, alarma sună de o oră pe snooze și niciunul din ei nu se dădea dus din pat. Afară turna cu găleata, niciun chef de înot. I-am luat pe sus și în 30 de minute eram pe stradă căutând disperată un taxi. N-am găsit decât după alte 20 de minute. În taxi, Luca mă roagă insistent să nu mai mergem la înot.

– Mamă, chiar nu vezi că nu am chef? Nu am nicio putere în mine.

– Când o să vezi piscina o să îți vina puterile.

– Nu prea cred. Cred că o să stau pe margine.

Ajungem la 9 și 10. Cu 10 minute întârziere. Din fercire și antrenorul Nicu întârzie, traficul în dimineață aceea a fost mare pacoste pentru toată lumea. Ajunge Nicu, facem cunoștință, Luca emoționat ca-n prima zi de grădiniță, însă acceptă din prima să intre în piscină cu Nicu, vesel și iute la vorbă.

Avem și eu emoții, mai ales că eu nu am reușit niciodată să învăț să înot. Măcar copilul să devină mare campion la natație.

Copilul meu e pește!

Începe lecția: Luca își alege o plută galbenă și o semilună plutitoare la fel. Copilul care cu 5 minute înainte nu prea abia chef să colaboreze acum părea că peștele în apă, deh, el e chiar Pește. Și plutește, dă din picioare, din mâini, Nicu îi arată niște mișcări line în apă și îl întreabă dacă mai are benzină în rezervor. Atâta i-a trebuit, el care e ba avion, ba mașină, a intrat imediat în jocul de-a vehiculul. Încă o tură dus-întors pe plută și urmează trucul cu bulele în apa:

– Luca, ai suflat vreodată în tort? Cum faci?

– Așa, suflu cu putere să sting toate lumânările, știi că eu am 3 ani si..

– Mamă, câți ani am eu acum că nu mai știu câte luni.

– 3 ani și 4 luni, zic eu de pe margine.

– Da, am 3 ani și 4 luni și îmi place tortul.

– Bine, atunci să suflam cu gurița în apă să facem bule. Vrei?, îl întreabă Nicu viteaz.

– O porție de apă caldă la temperatura de 32 de grade îi intră peștelui peste tot, se strâmbă, și încearcă să înghită. Nicu îl învață cum să scoată apa din nas:

– Sufli aerul din nas ca să poți respira, da? Auzi, măi Luca, tu știi cum scoatem apa din urechi?

– Apa în urechi? Nu există așa ceva, mamă nu mă lasă să îmi intre apa în urechi.

– Mda, zic eu vinovată de pe altă margine de bazin. (Recunosc că e cam cald și plictisitor să stai pe marginea piscinei și să nu poți intra și tu la bălăceală.)

– Las că la înot ai voie: nu bagi niciodată mânuța în urechi, ci o scoți ușor cu capul aplecat într-o parte și ea curge singură.

– Oauuuu, mamaaa, vezi ce șmecherie? De acum așa fac și eu. Oauuuu, mamaaa, vezi ce smecherie? De acum așa fac și eu la baie, dar nu cu apa mare în cadă, da? Mă lași, da? Mă lași?

– Da puiule, dar fii atent acolo că mai ai chestii de prins.

Haideți și voi la piscină!

Mișcările largi din mânuțe precum inimioarele, picioarele întinse care bat apa, plută pe burtă, joaca cu bulele de apă precum cele de jacuzzi, toate i-au plăcut. Până la momentul plutei pe spate, cu capul în apă. Aici i s-a rupt filmul. Îl vedeam cum se schimonosește dar încă nu zicea nimic. Se chinuia să reziste. Până când îi scapă:

– Picioarele mele nu mai rezistă, cred că vor să iasă din bazin.

– Luca, hai să mai facem câteva ture. Mai avem și alte șmecherii de învățat.

– Vreau la mama.

Iese din bazin și vine să îl iau în brațe, așa ud cum era. Îl iau, ce să era să fac? Se speriase că îi intrase multă apa în urechi și capul îi era ud.

(Nota redacției: pentru un copil care până la 2 ani jumate a urlat la fiecare baie eu zic că stăm destul de bine. Nicu, atrenorul cel dibaci, nu se lasă.)

-Luca, nu ți-am arătat cum se fac sariturile în bazin. Vrei să încercam?

– Nu!

– Hai să îți arăt cum se intră și cum se iese din piscină.

– Nu!

– Hai să vezi cum e cu intratul și ieșitul și mergem, îți promit.

A acceptat să mai intre, a învățat că se intră ușor, pe coate, la fel se iese, sprijinit pe coate și cu genunchii în sus și gata! Lecția s-a terminat cu brio. Luca a plecat super încântat și dornic să revină, Cică vrea să se joace cu jucăriile superfaine din piscină.

Concluzia: nu ne lăsăm de înot!

Poți să achiziționezi pachetul de 12 ședinte la cel mai căutat curs de înot individual pentru copii, la prețul exclusiv de 769 RON în loc de 1400 RON!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa