A fi prevăzător, înscris în fişa postului de părinte (P)

Raluca Dumitrică
prevazator-totul-despre-mame

Când eram eu micuţă tare, mergeam în vizită la vecina de apartament. Aceasta era un părinte bun, cald și, aveam sa descopăr mai târziu și prevăzător, care avea o frumoasă familie, formată din patru copii: trei băieţi şi o fată. Eu eram prietenă cu toţi, dar cel mai mult cu fetiţa, care era doar cu câteva luni mai mare decât mine.

Ne întâlneam adesea după şcoală şi la final de săptămână şi ne apropiasem atât de tare, încât mi se părea că îmi e ca o soră. Când nu puteam să ieşim în faţa blocului din pricina vremii rele şi stăteam mai mult în casă, luam toată recuzita locuinţei la rând şi făceam cele mai straşnice jocuri. Ţin minte şi acum că aveam voie să ne jucăm cu orice era în camera ei, dar nu aveam voie să umblăm într-un sertar de la dulapul copilei, „pentru că acolo e ceva foarte important, de care o să am nevoie când o să fiu mare”, îmi spunea prietena mea.

Evident că eu eram moartă de curiozitate şi nu prea înţelegeam ce anume ar putea să fie într-un sertar, de care copilul să aibă nevoie atunci când o să fie mare. Aşa că, într-o zi când mama ei era în bucătărie şi gătea, am rugat-o să îmi arate şi mie ce anume se ascundea în spatele mobilei. După un moment de ezitare, fetiţa a încuviinţat şi a deschis încetişor sertarul. Am căscat ochii şi nu mi-am putut stăpâni o grimasă de surprindere totală. „Ştiiiiu”, mi-a spus prietena, „dar nu ştii tu cât de mult ţine mama la toate astea. E un om foarte prevăzător!”

Orice părinte poate fi prevăzător

Ei bine, ca să nu mai lungesc suspansul, vă spun că sertarul era plin ochi cu lenjerii de pat, prosoape de borangic şi feţe de masă. Toate făceau parte din zestrea în formare a fetiţei, pentru că mama ei era convinsă că nu se cade să plece la casa ei, când o fi mare, fără ceva agoniseală de la părinţi.

Mi-a rămas şi azi în minte acest episod, mai ales că şi eu am primit de la mama mea un teanc asemănător de obiecte, atunci când m-am căsătorit. Şi, deşi ar trebui să mă gândesc cu groază că şi eu am trei fete, sunt ceva mai relaxată decât mamele de acum o generaţie, pentru că azi, chiar dacă vrem să facem sau nu o zestre pentru copii, aceasta poate căpăta alte forme.

Un exemplu ușor de pus în practică? Economisirea unor sume de bani ce vor ajunge cu siguranţă să fie folosiţi în tot felul de scopuri bune. Căsătoria, admiterea la facultate, o călătorie fantastică în jurul lumii sau un avans pentru cumpărarea primei locuinţe, toate sunt variante cât se poate de minunate de consum.

Şi încă ceva, poate că nu prea vesel, dar foarte important: în cazul unor evenimente neplăcute ce pot să apară, noi, ca părinţi, vom fi mai împăcaţi că am făcut ceva pe timpul vieţii noastre şi le-am lăsat şi copiilor un sprijin, ce-i ajută pe mai departe.

Economisirea chiar e de ajutor!

Dacă te temi că n-o să-ți iasă planul tău de economisire pentru că ai mai încercat, deja, de câteva ori sa faci asta, iar de fiecare dată te-ai abătut de la direcția propusa și ai cheltuit mica rezervă agonisită, află că acum ai o soluţie practică de economisire. Ea se numește WISE Plan și vine de la Metropolitan Life. Wise Plan e mai mult decât o simplă asigurare de viaţă, e un produs ce îmbină beneficiile de protecţie cu cele de planificare financiară, care se gândeşte la protecţia ta şi a celor dragi, în cazul unor evenimente mai puțin plăcute care pot interveni în viaţă. Poți să accesezi unul dintre cele 4 pachete de protecţie prin care beneficiezi de acoperirile de care ai nevoie în caz de spitalizare, intervenţii chirurgicale ca urmare a unui accident şi/sau boli, fracturi, arsuri, invaliditate permanentă din accident etc.

Asigurarea oferă şi bonusuri: 50% bonus pentru evenimentele fericite din viaţa ta cum ar fi căsătoria, naşterea unui copil, admiterea lui la facultate; 30% mai multă protecţie oferită automat după o perioada de 5 ani – dacă în acest timp nu ai avut evenimente asigurate; până la 5% bonus, în funcţie de valoarea primei de asigurare plătite; bonus de loialitate, începând cu anul al 6-lea de contract.

Planificare financiară pentru viitor

Cu Wise Plan, tu ești nu doar prevăzător, cu decizi cum investeşti banii pentru construirea viitorului dorit, selectând unul sau mai multe dintre programele de investiţii puse la dispoziţie de Metropolitan Life. Ai posibilitatea să acumulezi pentru viitorul copilului tău, perioada pensionarii sau alte evenimente importante în viaţa ta. Ai acces în orice moment la platforma online e-Customer pentru a vedea beneficiile asigurării tale WISE Plan. 24 ore/zi, 365 zile/an.

Pentru mai multe detalii legate de Wise Plan, consultanţii Metropolitan Life îţi stau la dispoziţie oricând. Poţi stabili şi tu oricând o întâlnire cu ei aici.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook. Acolo găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa