Plimbarea zilnică te poate face un părinte mai bun

TOTUL DESPRE MAME

Sună prea simplu că să fie adevărat, dar plimbarea zilnică chiar și pentru 15 minute, îți poate schimbă viață. Schimbarea începe cu îmbunătățirea metabolismului, și se termină slăbind câteva kilograme. Mai puțin de o jumătate de ora pe zi nu necesită timp. Nu îți mănâncă din programul pe care trebuie să îl îndeplineșți zilnic și nici nu necesită un antrenor. Dacă însă îți trebuie mai mult pentru a te convinge că ieșitul la plimbare este un lucru benefic, iată 10 motive care contribuie inclusiv la transformarea ta într-un părinte mai bun.

Vei întră în relație cu natură

Este drăgălaș modul în care copilul se joacă cu telefonul mobil, prefăcându-se că poartă la rândul sau o conversație, însă fascinația pentru tehnologie, la o vârstă atât de timpurie este cel puțin ciudată. Dacă te îngrijorezi că micuțul tău este supra-stimulat de electronice, cel mai bine ar fi să ieșiți împreună afară. Sunt mult mai multe lucruri interesante de văzut atunci când va plimbăți pe străzile din cartier, indiferent unde locuiți, decât atunci când te joci cu un aparat electronic. În plus, nu preferi mai curând să schimbe fascinația pentru Angry Birds cu cea pentru păsările adevărate?

Din cartea Cum să crești un copil energic poți să afli cât de importantă este plimbarea zilnică pentru copiii cu multă energie.

Plimbarea zilnică menține sănătatea

Da, a fugi de colo colo după copii în fiecare zi este obositor. Asta doar pentru că eșți obosită la sfârșitul zilei nu înseamnă că îți și faci doză zilnică de exercițîi fizice. Specialiști americani susțin că o plimbare zilnică de 30 de minute în fiecare zi te va ajută să îți menții silueta într-un mod sănătos. Deasemenea îți poate scădea tensiunea arterială și chiar prelungi viața.

Diminuează stresul

Fie că eșți acasă cu copiii sau în mare parte din timp la birou, plimbarea zilnică oricât de scurtă (5-10 minute), te poate ajută să te relaxezi și să îți mărești capacitatea de concentrare. Dacă te trezești simțindu-te anxioasă, la gândul că vei începe o zi dificilă, începe-ti ziua cu o mică plimbare, fie și pentru a plimbă cățelul. Te poate ajută să gândești mai clar. Să inspiri aer proaspăt și îți oferă și acea minimă doză de timp doar al tău. Poate, totodată, să îți stimuleze creativitatea. Indiferent că o folosești mai mult acasă sau la serviciu.

Este o modalitate bună să relaționezi

Plimbarea zilnică după cină este una din cele mai relaxante din zi. Dacă reușești să îl iei și pe partenerul tău cu tine, vei observă brusc o îmbunătățire și în relația voastră. Luați copiii cu voi. În scurt timp, vei observă că vor preferă să schimbe căruciorul cu mersul pe cont propriu. Plimbarea după o masă contribuie, totodată, și la  o digestie mai bună, spre deosebire de statul la orizontală la televizor.

E o modalitate bună de a face timpul să treacă mai repede

Poate sunt doar hormonii postpartum (încă sunt acolo chiar și după 19 luni…), dar uneori, după jocuri, cititul aceleiași povești de zeci de ori și spălatul vaselor, după-amiază se instalează foarte lent. Cea mai bună modalitate de a te invigora după prânz este să ieși o jumătate de ora la plimbare. A avea ceva de făcut după-amiezile este aproape crucial în primii doi ani de viață ai copilului. Orice săptămâna, sau chiar și zi, în care reușești să nu te mai simți copleșită, va fi un mare succes.

Plimbarea zilnică îți poate furniza puțină liniște

Dacă este un lucru care motivează mămicile să iasă cu căruciorul la plmbare în fiecare zi, acela este că doar așa reușesc să fie puțin liniștite. Bebelușii sunt că băgați în priză! Oricât i-ai iubi, niciodată nu par a se opri din vorbit. Suficient încât să poți duce și tu un gând până la capăt. Când însă sunt scoși la plimbare pentru o jumătate de oră, copiii aproape că se liniștesc, iar asta pentru o mămică este aproape că un masaj cerebral!

Poți fi un exemplu bun

Nu sunt multe lecții pe care le poți oferi copilului tău mai importante decât necesitatea unei vieți active. O plimbare pe zi poate părea ceva simplu. Așa și este, însă, în plus față de asta, poate deveni un obicei care cu timpul să se transforme în nevoia de a face mișcare în mod constant. Astfel, atât tu cât și copilul tău veți putea schimbă o viață sedentară cu una dinamică, prevenind orice formă de obezitate sau alte probleme de sănătate.

Va păstra dezordinea la un nivel minim

Fii foarte atentă: un copil ținut prea mult timp în casă se transformă într-un leu în cușcă, care aproape că înnebunește. Nu ai observat și tu asta în zilele ploioase, cu zăpadă sau în cele în care era răcit și, așadar, forțat să nu iasă afară? Cu cât petreceți mai mult timpul împreună afară, cu atât energia copilului se va consumă la aer curat și va fi mai puțîn tentat să împrăștie prin casă sau să devasteze livingul. Chiar dacă nu e o vreme ideală, doar mersul până la magazin sau la o prăjitură poate fi un avantaj.

Te va menține conectată la ce se mai întâmplă în cartier

Cei care locuiesc în orașele micuțe sau într-un sătuc, poate nu au multe de văzut atunci când ies la plimbare. Cei care locuiesc într-un cartier destul de aglomerat, au o șansă reală de a recupera din ce se mai întâmplă în viață vecinilor atunci când ies la plimbare. Lumea arată un pic altfel atunci când devii părinte. Vei fi cel puțîn surprinsă să vezi tot ce te înconjoară în altă lumina. O plimbare în jurul cartierului tău este o bună modalitate de a începe o nouă aventură!

Este un pretext bun să nu folosești scaunul de mașină

Unul din cele mai importante motive pentru a ieși la plimbare, din seria celor atât de necesare, este acela că plimbarea este și o formă de transport. Te duce dintr-un punct în altul. Cel mai probabil, deja te-ai săturat de scaunele acelea de mașină pentru copii și ai făcut febra musculară de la scosul și reasezatul lui pe bancheta din spate. Plimbatul te scapă de o frustrare în plus. Dacă ai nevoie să ajungi undeva nu foarte departe, mai bine o iei pe jos. E și o economie în plus la benzină!

Din cartea Cum să crești un copil energic poți să afli cât de importantă este plimbarea zilnică pentru copiii cu multă energie.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa