Mii de romani, beneficiari ai programului “Lecția de prim ajutor”

Raluca Dumitrică
Lectia de prim ajutor | Totul despre mame
Lectia de prim ajutor, un program indispensabil

Programul derulat de Asociația MaiMultVerde şi ING Asigurări de Viaţă și-a dovedit eficienţa în cei trei ani de activitate

Lectia de prim ajutor | Totul despre mame
Lectia de prim ajutor, un program indispensabil

Dupa trei ani de activitate, mii de români au intrat în contact cu informaţiile oferite de programul virtual ”Lecţia de prim ajutor” şi au participat la cursurile de prim ajutor organizate pentru publicul larg în cadrul acestui program derulat de Asociaţia MaiMultVerde şi ING Asigurări de Viaţă. Bilanţul rezultatelor obţinute relevă faptul că, de la an la an, acest program de informare a publicului larg pe tema acordării primului ajutor în situaţii de urgenţă s-a dezvoltat pe mai multe planuri, pentru a le oferi celor interesaţi informaţii corecte şi la îndemână.
Partenerii programului sunt Asociaţia MaiMultVerde, o organizaţie neguvernamentală, nonprofit şi de protecţie a mediului, care are misiunea de a construi o nouă cultură a voluntariatului pentru mediu în România, si ING Asigurări de Viaţă, prima companie internaţională de asigurări de viaţă care a intrat pe piaţa din România si care este, incepând cu anul 1999, lider al pieţei locale de profil.

Informaţii de actualitate din domeniul acordării primului ajutor, accesibile publicului larg

În cadrul site-ului sunt publicate permanent informaţii de actualitate din domeniul acordării primului ajutor, rubrici speciale dedicate afecţiunilor de sezon, ilustraţii grafice explicative şi filme cu demonstraţii ale soluţiilor de prim ajutor. Cei mai căutaţi termeni pe site-ul lectiadeprimajutor.ro au fost: prim ajutor, şoc anafilactic, epilepsie, manevra Heimlich, indigestia, trusa de prim ajutor, contractura musculară, fractură închisă, poziţia laterală de siguranţă, coma alcoolică. Vizitatorii pot adresa întrebări medicilor SMURD prin intermediul unui formular online şi primi răspunsuri în 24 de ore sau îşi pot testa cunoştinţele despre acordarea primului ajutor şi verifica stilul de alimentaţie şi viaţă prin quiz-uri online.
De asemenea, vizitatorii site-ului pot contribui cu informaţii noi la situaţiile deja existente sau pot propune situaţii şi soluţii noi, iar cei care doresc să fie la curent cu ultimele noutăţi se pot abona la e-newsletter-ul ”Lecţia de prim ajutor”. Informaţiile sunt disponibile şi în reţelele de socializare Facebook  şi Twitter.

Pentru a spori nivelul de interactivitate al programului şi a asigura accesul facil la informaţii, utilizatorii de telefoane şi tablete cu sisteme de operare iOS şi Android pot descărca şi utiliza gratuit prima aplicaţie cu soluţii de prim ajutor disponibilă în limba română, cu ajutorul căreia obţin rapid informaţii şi soluţii pentru cele mai des întâlnite probleme medicale. Aplicaţia pentru smartphones este disponibilă şi în varianta offline, putând fi descărcată şi accesată chiar şi în lipsa conexiunii la internet.

“Lecţia de prim ajutor”, un program de succes

Programul “Lecţia de prim ajutor” include site-ul www.lectiadeprimajutor.ro, aplicaţiile pentru smartphones şi tablete cu sisteme de operare Android şi iOS şi lecţiile publice de prim ajutor. Programul este dezvoltat de Asociaţia MaiMultVerde şi ING Asigurări de Viaţă în parteneriat cu SMURD, iar după încă un an de proiect, bilanţul rezultatelor facut de parteneri arata ca 800 de persoane au fost informate despre acordarea primului ajutor în cadrul cursurilor organizate cu sprijinul SMURD, dintre care 400 de clienţi şi angajaţi ai ING Asigurări de Viaţă, site-ul a avut 180.000 de vizite, dintre care peste 120.000 de vizitatori unici, s-au efectuat 23.000 de descărcări ale aplicaţiilor pentru smartphones şi tablete, iar numarul fanilor pe Facebook este de 13.000.
Totodata, programul a câştigat Premiul III la Gala Societăţii Civile, ediţia 2013, în cadrul secţiunii ”Educaţie, Învăţământ, Cercetare”, Premiul UNSAR pentru campanii de CSR şi ”Silver Prize” în cadrul galei ZF Mobilio 2013 la categoria ”Best Mobisite”, 12.000 euro au fost donaţi către SMURD de ING Asigurări de Viață prin două campanii organizate în cadrul programului, iar pastilele TV ”Lecţia de prim ajutor” difuzate la Pro TV au avut peste 5,4 milioane de vizionări.

De-a lungul celor trei ani de program, au fost organizate cursuri de prim ajutor pentru publicul larg, angajaţii şi clienţii ING Asigurări de Viaţă, în cadrul cărora instructorii SMURD au prezentat soluţii de prim ajutor de bază. Participanţii au avut ocazia să afle şi să testeze practic manevrele de bază în acordarea primului ajutor şi să pună medicilor întrebări pe diverse teme medicale. Unele cursuri au avut teme speciale pentru a răspunde solicitărilor apărute de-a lungul desfăşurării acestora, cum ar fi cursuri pentru părinţi, cursuri pentru practicanţii sporturilor extreme care au fost ţinute cu susţinerea unui medic ortoped, cursuri de aprofundare, cursuri pentru angajaţii unor instituţii. La aceste cursuri au participat 800 de persoane din toată ţara.

 

Mai multe informaţii despre acest program veţi putea afla vineri, 12 decembrie, în cadrul unei noi ediţii a „Atelierelor cu mămici” organizate de TOTUL DESPRE MAME, eveniment ce se va desfăşura la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, de la ora 18:30.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa