Masajul de relaxare pentru corp. Ce beneficii îți aduce

TOTUL DESPRE MAME
Masajul de relaxare pentru corp cap
Masajul de relaxare din zona capului diminuează migrenele
Masajul de relaxare corp cap
Masajul de relaxare din zona capului diminuează migrenele

Masajul de relaxare îndreaptă postura, alungă depresia şi sporeşte imunitatea

De cele mai multe ori, când vrem să ne răsfăţăm, apelăm fără să mai stăm pe gânduri la masajul de relaxare. Deşi poate părea un moft, ce-ar fi dacă îl facem mai des, mai ales că e ceva ce ne putem permite?

Să nu vă mire dacă vedeţi oameni care apelează la masajul de relaxare în centre de afaceri, la biroul personal sau chiar în aeroporturi. Această practică este una binevenită, mai ales că terapia prin masaj este o necesitate reală, de care ar trebui să profităm mai des, dacă ne gândim la cât de mult stres suntem supuse în fiecare zi.

Masajul de relaxare te poate ajuta să închei surâzătoare o săptămână dificilă

Indiferent dacă vorbim de un masaj folosit strict pentru relaxare, de un masaj medical sau de o combinaţie între acestea două, masajul făcut în mod profesionist aduce o serie de beneficii directe, care se simt instant, dar şi beneficii indirecte, care se văd în timp. Care sunt aceste beneficii? Iată:

1. Masajul te ajută să îndrepţi o postură greşită

Multe dintre noi ne petrecem timpul fie pe scaunul de la birou, ţintuite în cele mai ciudate poziţii la calculator, fie acasă, prinse între copii şi tot felul de treburi casnice solicitante. De aceea ne trezim seara cu dureri în partea superioară a corpului, acest fenomen având numele de stres postural şi fiind provocat de adoptarea unei posturi incorecte. Medicii ne avertizează că stresul obişnuieşte să se strecoare între umeri şi ceafă, iar muşchii sunt solicitaţi peste limita normală, aşa încât este necesară o detensionare a lor de urgenţă.

2. Depresia poate să dispară prin masaj

Un studiu întreprins de reputata publicaţie International Journal of Neuroscience a concluzionat că o serie de femei diagnosticate cu cancer la sân, care au adoptat terapia prin masaj de trei ori pe săptămână, au reuşit să scape aproape complet de depresie şi de anxietate. Totodată,  Academia Americană de Psihiatrie a ajuns la rândul său la concluzia că pacienţii cărora li s-a aplicat terapia prin masaj, pentru mai multe feluri de traume psihice, au ajuns în scurt timp să fie mai relaxaţi şi mai fericiţi, dar şi mai puţini stresaţi.

3. Un somn mai bun poate fi obţinut cu ajutorul masajului

Cercetătorii americani au mai observat că masajul infantil le poate oferi bebeluşilor un somn adânc şi reduce considerabil ţipetele şi plânsetele. Proaspetele mămici trebuie să ştie că nu există nicio tehnică specială de masaj, orice atingere plăcută fiind extrem de utilă pentru calmarea nou-născuţilor.

4. Masajul sporeşte imunitatea

Dacă frecţiile cu carmol din copilărie sau masajul cu spirt aplicat atunci când eraţi răcite vă sună şi astăzi foarte familiar, este bine de ştiut că acestea erau nişte metode foarte eficiente de tratament, dar şi de prevenire. Journal of Alternative and Complementary Medicine ne anunţă că un masaj medical special poate contribui la creşterea numărului celulelor albe, care sunt vitale pentru păstrarea imunităţii organismului.

5. Durerile de cap, estompate prin masaj

Un grup de cercetători ai Universităţii Granada din Spania a ajuns la concluzia că o singură şedinţă de masaj de relaxare risipeşte pe loc migrenele cronice. Deoarece aceste migrene sunt asociate şi cu sindromul premenstrual, este bine de ştiut că o singură şedinţă săptămânală ne poate alina 2 în 1 cele mai neplăcute dureri, atât din zona capului, cât şi a abdomenului. Un alt avantaj al masajului efectuat în această perioadă este că ajută la eliminarea sentimentului permanent de iritabilitate, cu care ne confruntăm cu toate în această perioada critică.

Diana Mărăşoiu/andreearaicu.ro

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa