La Spitalul ”Grigore Alexandrescu” s-a inaugurat Centrul pentru Chirurgie Cardiacă și Neurochirurgie Pediatrică

Theodora Fintescu, redactor
neurochirurgie pediatrica

  Centrul pentru Chirurgie Cardiacă şi Neurochirurgie Pediatrică din Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu” din Bucureşti a fost inaugurat, vineri, în prezența ministrului Sănătății Vlad Voiculescu.

  „Avem aici ingrediente pentru un act medical de calitate. Avem mai întâi de toate o echipă care a performat şi aş menţiona aici că, în urma accidentului din Colectiv, o parte dintre victime au fost aduse la Grigore Alexandrescu și cred că este unul din spitalele unde aceşti tineri au fost trataţi exemplar, unde nu au existat probleme”, a declarat ministrul Sănătăţii.

  Centrul beneficiază de 85 de paturi, distribuite pentru patru specialităţi: cardiologie, neurologie, chirurgie cardiacă şi neurochirurgie, cu săli de operaţii şi departamente de ATI aferente.

  În aceste secţii vor lucra aproximativ 150 de medici, asistente şi infirmiere. Echipele medicale pentru aceste secţii au fost instruite în Israel la Spitalul Wolfson din Holon Tel Aviv.

  Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa