Îngrijirea intimă corectă

Iulia Mirică
spălare corectă/ lenjerie intimă

Îngrijirea intimă pentru femei

Igiena corectă este esențială pentru îngrijirea intimă, scutindu-ne de vizite la ginecolog sau de bani cheltuiți pe medicamente. Toate femeile ar trebui să știe care sunt cele mai bune metode pentru a avea grijă de corpul lor și, cu toate acestea, tot există probleme de igienă intimă care sunt discutate foarte rar. Acestea sunt câteva dintre regulile de bază pentru a menține îngrijirea intimă impecabilă!

Săpunurile și gelurile de duș folosite

Din cauza faptului că sănătatea voastră intimă este delicată, este important să selectați produse de curățare ce conțin ingrediente care se pliază nevoilor exacte ale organismului feminin. Săpunurile cu arome puternice pot provoca iritații, iar unele produse de curățare duc chiar la alergii sau la alte probleme mai grave de sănătate. Desigur, cea mai bună cale pentru a fi sigure că un produs este potrivit pentru voi este alegerea unui produs special pentru îngrijirea intimă. Așa cum un gel de duș exfoliant de corp ar putea usca pielea tenului, folosirea unui săpun facial pentru îngrijirea intimă poate avea efecte negative.

Tipul de lenjerie recomandat

Îmbrăcămintea și lenjeria de bumbac permit pielii să respire. Spre deosebire de bumbac, materialele sintetice împiedică circulația aerului, crescând umiditatea din zona intimă și creând un mediu propice dezvoltării bacteriilor dăunătoare. Purtați lenjerie intimă din bumbac confortabilă în fiecare zi și păstrați-o pe cea din dantelă doar pentru ocazii speciale. De asemenea, evitați pantalonii și blugii prea strâmți. Este recomandat și să folosiți un prosop moale și complet uscat pentru a vă șterge după duș. Ar trebui schimbat o dată la 2-3 zile și ar trebui să fie folosit doar de voi, nu și de ceilalți membri ai familiei.

Modalitatea corectă de a face duș

Știați că există posibilitatea de a fi prea curat? Indiferent dacă vă dați sau nu seama, corpul femeilor este angajat într-un echilibru constant pentru a se menține singur sănătos, răspunzând la cele mai mici schimbări de la rutina sa. Moderația este, prin urmare, o parte importantă din îngrijirea intimă corectă. Expunerea îndelungată la săpun, inclusiv spuma de baie, ar putea duce la infecții, uscare și disconfort. De asemenea, este recomandat și să evitați îndreptarea dușului direct către partea de mijloc a zonei intime. Este preferabil să lăsați apa să curgă din partea superioară a zonei intime, pentru a preveni intrarea bacteriilor în interior.

Bureții pot cauza injurii minorii pielii fine și delicate a zonei intime. Pentru astfel de zone sensibile, cea mai ușoară modalitate de a le păstra curate este prin spălarea delicată cu mâinile. De asemenea, textura spongioasă a bureților poate reține bacterii și pot găzdui chiar și mucegai, așa că cel mai bine este să țineți aceste produse de curățat departe de zona intimă.

Folosirea absorbantelor și tampoanelor

În timpul menstruației, este vital să mențineți îngrijirea intimă în parametri sănătoși. Nu ar trebui să țineți un absorbant mai mult de 4 ore, deoarece, în caz contrar, veți permite bacteriilor dăunătoare să se multiplice. Când vine vorba de tampoane, este important să știți în primul rând că nu este bine să dormiți cu ele. Ar trebui să le schimbați regulat, deoarece pot cauza infecții și sindromul de șoc toxic. Este indicat să schimbați tampoanele o dată la 2-3 ore și să evitați folosirea lor dacă aveți o infecție, deoarece poate fi agravată.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa