Imunitatea familiei tale are un sprijin de încredere! (P)

Raluca Dumitrică

Proimmunity susţine imunitatea întregii familii

De vreo trei săptămâni, la noi acasă nu e tocmai o atmosferă grozavă. Suntem cinci oameni, dintre care trei, cei mai mici, au o viaţă socială mai activă decât a adulţilor, cu grădiniţă, şcoală, înot, cor, pian şi arte plastice de bifat. Fetele noastre sunt expuse atât la un număr ridicat de persoane, cât şi de medii, încât vin acasă cu toate virusurile „la modă” prin oraș.

N-am niciun dubiu că din această pricină am ajuns să fim răciţi pe rând. Prima care a căpătat o răceală sănătoasă a fost mijlocia, exact când gerul acela năprasnic a fost înlocuit de temperaturi mai blânde, iar ea a venit veselă de la şcoală, spunându-mi că a fost ziua de naştere a colegului din banca din faţă. „Nu puteam, mami, să nu-l pup când m-a servit cu bomboane, chiar dacă îi cam curgeau mucii când m-am apropiat de el !”

La aproape o săptămână a fost prins de trendul răcelii sora ei mai mare, tovarăşa de năstruşnicii şi de vise, dar şi soţul meu, care, din mărinimie, dar şi din iubirea pe care mi-o poartă, mi-a pasat şi mie după alte câteva zile guturaiul lui. Ce să vezi, acum suntem pline de muci şi strănutăm atât eu, cât şi mezina familiei, la rândul ei o fiinţă iubibilă pe care n-ai cum să n-o smotocești de drag de fiecare dată când o vezi.

Sistemul imunitar este un scut ce trebuie mereu şlefuit

Cu toate aceste piese din puzzle puse cap la cap şi după o vizită la cabinetul medicului nostru de familie, nu ne-a fost greu să înţelegem că, în cazul nostru, ceva nu funcţionează aşa cum trebuie la capitolul imunitate. Sistemul nostru imunitar, care este acel scut personal menit să ne apere de atacul virusurilor, bacteriilor şi fungilor, reprezintă una dintre laturile noastre căreia ar trebui să îi acordăm mereu atenţie. Dar, în anumite perioade din an sau de viaţă, este indicat să îi dedicăm chiar mai multă atenţie decât de obicei, pentru a păstra imunitatea la parametri optimi.

Pentru noi, această perioadă de începere în forţă a noului an, combinată cu scăderile bruşte de temperatura, dar şi cu urcările la fel de rapide ale liniuţelor gradelor din termometre, s-a dovedit a fi o combinaţie nefericită, cu final la fel de nefericit. Pentru alte persoane, însă, perioadele de atenţie pot fi nu doar trecerile de la un anotimp la altul, în care cei cu un sistem imunitar nepregătit vor fi ţinte perfecte pentru răceli şi gripe. Ci şi perioada şcolii şi a grădiniţei, care, pe lângă stresul şi aglomeraţia activităţilor specifice, aduce intrarea în contact cu mai multe persoane decât în vacanţă, dar şi, în cazul femeilor, perioada sarcinii şi cea de după naştere, când organismul este mai sensibil şi mai “deschis” la infecţii. De aceea, ar trebui să avem în permanentă grijă de sistemul nostru imunitar, ca el să îşi poată dovedi eficienţa în fiecare situaţie cu posibil efect atacator asupra organismului nostru.

Proimmunity, susţinătorul imunităţii întregii familii

De mare ajutor în susținerea funcționării sistemului imunitare sunt legumele şi fructele consumate zilnic pentru raţia lor de vitamine. Un regim variat, din care să nu lipsească cât mai multe astfel de legume şi fructe, dar şi alimente sănătoase, necesare zi de zi, sunt una dintre condiţiile pentru a fi rezistenţi la atacurile externe. Dar un rol însemnat îl au şi curele de imunizare, care sunt utile pentru toată familia, deoarece un organism cu o imunitate scăzută reprezintă gazdă ideală pentru dezvoltarea răcelilor şi a gripelor. De aceea, una dintre formulele cele mai bune pentru stimularea imunităţii este Proimmunity – formulă complexă, bine acceptată şi bine tolerată.

imunitatea-totul-despre-mame

Gama pentru copii şi adulţi Proimmunity activează, susţine şi grăbeşte răspunsul sistemului imunitar, îl menţine în stare de alertă şi pregătit pentru apărare, cu efecte intense mai ales la porţile de intrare ale micro organismelor – zona ORL (nas, cavitate bucală). Proimmunity se găseşte în două forme de prezentare ce contribuie la menţinerea sănătăţii întregului sistem imunitar, putând fi administrate şi ca adjuvant în perioada de răceală sau gripă:

Sirop – pentru copiii cu vârste între 1 şi 7 ani, are acţiune antimicrobiană, crescând rezistenţa organismului la infecţii datorită complexului de Propolis, Echinacea, vitamina C, soc şi ZINC.

Capsule – pentru copiii de peste 7 ani şi pentru adulţi, acţionează sinergic asupra sistemului imunitar prin scăderea la jumătate a perioadei de boală (datorită extractului de soc, alături de propolis, vitamina C, Echinacea şi VITAMINA D3).

O formulă plină de proprietăţi

Proimmunity conţine complexul Propolis, Echinacea şi Vitamina C pentru care s-a dovedit clinic că reduce cu peste 50% numărul de îmbolnăviri la nivel respirator, în cazul administrării la copii, în sezonul rece.

Cele trei ingrediente majore sunt pline de proprietăţi benefice pentru oragnism: Vitamina C este denumită “vitamina imunităţii”, propolisul este un antibiotic şi un antiviral natural, care întăreşte sistemul imunitar prin stimularea producerii de globule albe, iar echinacea stimulează imunitatea prin stimularea fagocitozei: procesul prin care fagocitele “mănâncă” organismele străine care au invadat corpul

Totodată, Proimmunity conţine un extract concentrat de soc, bogat în antocianozide responsabile de împiedicarea multiplicării virusului gripal ceea ce duce la scăderea la jumătate a perioadei de boală (acţiune demonstrată clinic). În Proimmunity se găseşte şi o formă organică de Zinc, o formulă uşor absorbabilă ce împiedică pătrunderea agenţilor patogeni prin membranele celulare şi care este supranumit “mineralul imunităţii”, având o deosebită importanţă pentru buna funcţionare a sistemului imun. Nu în ultimul rând, s-a demonstrat clinic că un aport suplimentar de zinc poate duce la scăderea la jumătatea necesităţii de a utiliza antibiotice.

Proimmunity mai conţine Vitamina D3, un stimulent foarte puternic al sistemului imunitar, fiind implicată în producerea a 200 componete ale sistemului imunitar, numite peptide antimicrobiene, care au rolul de a lupta cu infecţiile. Vitamina D este foarte importantă pentru noi, deoarece nivelele scăzute de vitamina D din organism duc la apariţia unor episoade repetate de răceli.

Citeşte şi:
Creşa: Da sau NU? Cresc răcelile imunitatea?
Ajutor, este răceală sau gripă?

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa