Ești însărcinată? Ai născut recent? (P)

TOTUL DESPRE MAME

  După ce ai dat naștere unui copil, o femeie intră în faza postpartum. Perioada postpartum ridică probleme tuturor femeilor,  probleme care sunt greu de înteles și de soluționat.

  Unele dintre cele mai frecvente probleme cu care se confruntă majoritatea  femeilor în perioda postpartum sunt creșterea în greutate, libidoul scăzut dar si  uscăciunea vaginală. Marea majoritate a femeilor se confruntă in perioada sarcinii cu uscăciune vaginală, dar după naștere toate femeile suferă de uscăciune vaginală datorită scăderii drastice a estrogenului și progesteronului. Estrogenul stimulează producţia acestui fluid, care hidratează mucoasa vaginală şi îi menţine elasticitatea. Atunci când nivelul de estrogen scade, apare uscaciunea vaginală; mucoasa vaginală devine astfel mai subțire și mai fragile și iși pierde din elasticitate, iar funcţia de protecţie şi de curăţare se diminuează.

  Uscăciunea vaginală postpartum poate sa iti creeze  momente dificile, dar ar trebui să aveți răbdare, deoarece va scadea treptat si va disparea de la sine, după câteva luni. Uscăciune vaginală apare din cauza unor motive specifice. Modificările care au loc în nivelurile de hormoni in timpul si dupa sarcina este una dintre cauzele principale ale uscăciunii vaginale postpartum. Alăptarea este un alt motiv pentru aparitia uscăciunii vaginale. Estrogenul scade și mai mult pe perioda alăptării, producția de estrogen este blocată de prolactină, hormonul ce declanșează și întreține lactația.

  Viața sexuală a femeii însărcinate este profund afectată de “revoluția” hormonală din timpul sarcinii.

  Ce poți face dacă te confrunți cu uscăciune vaginală?

  Primul pas în tratarea uscăciunii vaginale – asigurați-vă că dați corpului dumneavoastră sprijinul de care are nevoie pentru a menține nivelurile de hormone optime. O dieta sanatoasă si echilibrată, alături de o hidratare mai bună, sunt  primul pas pentru a ajuta organismul în perioada de după naștere.  

  Pe de altă parte, exercițiile pelviene (cunoscute sub numele de exercițiile Kegels) pot fi foarte eficiente în creșterea fluxului sanguin la nivelul vaginului.

  Sau, poți opta pentru tratarea și prevenirea uscăciunii vaginale a unui gel hidratant și lubrifiant.

  Pentru a reface stratul deteriorat al mucoasei vaginale, alege o soluție de durată, folosește cu regularitate un gel vaginal hidratant. Mastrelle Chic 30+ este un gel vaginal care conține acid hialuronic, dexpantenol şi extracte de aloe si gălbenele. Acidul hialuronic este o moleculă naturală, care are capacitatea de a atrage si de a fixa cantități mari de apă în țesuturi, mărindu-le elasticitatea şi gradul de hidratare. Dexpantenolul (provitamina B5), împreună cu extractul de aloe şi gălbenele, calmează iritaţiile si contribuie la refacerea rapidă a mucoasei vaginale. Mastrelle Chic are un pH echilibrat, în jurul valorii normale pentru mucoasa vaginală, 4.1, care împiedică dezvoltarea microorganismelor patogene. Poate fi utilizat zilnic sau ori de cate ori este necesar. Nu pătează lenjeria. Utilizarea regulată sporește confortul şi starea de bine în zona intimă.

  Conform studiului efectuat de experţii Mastrelle, preparatele vaginale pe bază de acid hialuronic sunt preferate de către femeile care apelează la un tratament pentru combaterea uscăciunii vaginale deoarece acidul hialuronic are o acţiune de lugă durată şi restabileşte proprietăţile mucoasei deteriorate, stimulează reţinerea apei şi reluarea procesului de hidratare precum şi cicatrizearea rănilor.

  Redescoperă-ţi feminitatea într-un mod eficient şi sigur, fără reacţii adverse!

  Pentru mai multe informații, accesați www.feminitatepura.ro .

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa