Cum scăpăm de purici? Metode sigure pentru copii

Ramona Dinescu
copil pisica

  Cum scăpăm de purici atunci când suntem invadați? În primul rând încercăm să-i înlăturăm de pe prietenii noștri patrupezi.

  Puricii sunt niște paraziți care se hrănesc cu sângele animalelor și care pot deveni ușor o problemă a casei noastre deoarece ne pot pișca atât pe noi, cât și câinii și pisicile noastre.

  Iar ciupiturile lor reprezintă principala cauză pentru care vrem să scăpăm de purici. Ca să recunoști ciupiturile de purici este simplu: acestea sunt concentrate aproximativ în același loc, de obicei în zona lenjeriei intime și provoacă mâncărimi. La copii, ciupiturile sunt frecvente pe picioare și arată precum în imaginea de mai jos.

  Cum scăpăm de purici? Idei de încercat acasă

  1.       Detergentul de vase

  Din detergentul de vase se poate crea o capcană pentru purici. Într-un căpăcel de plastic pune detergent de vase și apă și plasează recipientul în camera în care pare că puricii au cea mai mare activitate, de obicei în dormitor. Este bine să pui această capcană noaptea, deoarece puricii sunt ființe nocturne. Ei se vor prinde în această soluție vâscoasă și nu vor mai putea ieși.

  2.       Spray din plante împotriva puricilor. Acest spray se poate prepara în casă, nu este toxic și se poate folosi în voie în casele cu copii. Se prepară din 4 litri de oțet, 2 litri de apă, 500 de ml  de suc de lămâie și 250 de ml de hamamelis. Înainte de a pulveriza prin casă, trebuie să aspiri bine și să speli așternuturile cu apă fierbinte. Spray-ul se folosește inclusiv pe covoare, draperii și mobilă.

  3.       Bicarbonat de sodiu. Una dintre cele mai eficiente metode de a scăpa de purici este aspirarea. Poți spori eficiența folosind și bicarbonat de sodiu pe care îl împrăștii pe covoare, îl freci bine cu o perie și apoi aspiri.

  4.       Sarea este un agent deshidratant ce ajută pentru a scăpa de purici. Tot ce trebuie să faci este să iei sare mare, să o împrăștii pe carpete și covoare, să o lași să acționeze 1-2 zile, iar apoi să aspiri.

  5.       Spray de lămâie. Acesta se prepară din sucul de la o lămâie pe care îl amesteci cu un pahar de apă și îl lași apoi să fiarbă. Lași soluția peste noapte să se răcească, iar a doua zi o pui într-un pulverizator și o folosești pentru a pulveriza pe suprafețe.

  6.       Diatomit este materialul din care este alcătuit este oxidul de siliciu, neutru din punct de vedere chimic, care nu se dizolvă în apă și care privit la microscop are diferite forme de cristalizare. Si acesta se împrăștie pe suprafețe, se lasă 2 zile, iar apoi se aspiră.

  7.       Rozmarinul este un produs excelent pentru controlul puricilor. Se pisează rozmarinul cu pelin, fenicul și mentă într-un mojar, iar această pudră se împrăștie pe suprafețele din casă. Atenție, rozmarinul este un repelant natural, nu te va ajuta să scapi de purici, dar îi va ține la distanță.

  Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

   

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa