Iaurtul nesănătos. Cum să îl eviți și la ce detalii să fii atentă

TOTUL DESPRE MAME
iaurtul nesănătos farfurie
Tu știi cum să faci diferența între iaurtul nesănătos și cel bun pentru organism? Iată un ghid care îți va veni în ajutor cu informații utile.

Învaţă să alegi corect iaurtul cel mai sănătos! Iată cum eviți iaurtul nesănătos! Există tot felul de alimente sănătoase care sunt, de fapt, altceva decât ceea ce par. Printre ele se numără iaurtul, o gustare aparent nevinovată care nu pune în pericol nici silueta, nici sănătatea. Dacă îl alegi greşit, însă, iaurtul nesănătos îţi poate face mai mult rău decât bine.

Iaurtul nesănătos. Care sunt ingredientele din iaurt de care trebuie să te fereşti

Nutriţionista Caroline Kaufman ne spune că iaurtul se poate transforma rapid în junk-food. Una dintre explicațiile acestui fapt este aceea că, atunci când iaurtul are în compoziţie bucăţi de fructe, esenţe alimentare, coloranţi, conservanţi, îndulcitori artificiali şi topping-uri de cereale, se transformă rapid într-o bombă calorică ce îţi poate afecta şi sănătatea, nu numai silueta. Respectă regulile noastre şi vei elimina atât potenţialele stări fizice proaste, cât şi tristeţea dată de vederea acului de pe cantar.

1. Alege iaurturi care conţin probiotice

Deşi probioticele, care sunt nişte bacterii bune pentru digestie, se regăsesc, de regulă, în iaurturi, nu toate iaurturile din comerţ conţin astfel de probiotice. Verifică atent eticheta şi alege iaurturi care au specificat pe ele “culturi active/culturi vii”. Ia în calcul faptul că iaurturile făcute cu lapte de capră conţin mai multe forme de probiotice (lactobacillus şi acidophilus).

2. Nu cumpăra iaurturi cu 0% grăsime, pentru că nu sunt sănătoase

Iaurturile cu 0% grăsime par o soluţie pentru a elimina caloriile şi grăsimile săturate, dar ele pot să aibă zaharuri artificiale adăugate.

3. Fii atentă la zahărul din iaurt

Chiar dacă gramajul zahărului este clar trecut pe etichetă, nu uita că iaurtul conţine lactoză (zahărul care provine din lapte). Astfel, un recipient de 170 de grame de iaurt normal conţine în jur de 9 grame, în timp ce în cazul iaurtului grecesc se regăsesc în jur de 7 grame. Unele iaurturi mai au, însă, şi zaharuri adăugate, aşa că cel mai înţelept este să eviţi produsele care listează zahărul ca fiind al doilea sau al treilea ingredient.

4. Evită iaurturile cu fructe “false”

Cea mai simplă metodă de îndulcire a iaurtului este să adaugi chiar tu fructe proaspete în iaurtul simplu, mai ales dacă ne gândim că iaurturile care conţin deja fructe sunt bogate în zahăr. Se întâmplă ca fructele nici să nu fie fructe, ci doar un mix de zaharuri şi de coloranţi alimentari.

Andreea Marinescu/andreearaicu.ro

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa