Cum să alegi încălțămintea copilului în funcție de vârstă? (P)

Theodora Fintescu, redactor
cum să alegi încălțămintea copilului
Indiferent ce fel de pantofi alegi, asigură-te că au calapod comod și sunt suficient de lați încât să fie confortabili de la prima purtare.

Începerea școlii nu înseamnă doar goana după rechizite, ci și după îmbrăcăminte și încălțăminte pentru copii. Dacă hainele din semestrul anterior ar putea totuși să-i mai fie bune copilului, în ceea ce privește încălțămintea, e puțin probabil ca măsurile să mai corespundă.

Pentru a te ajuta să alegi încălțămintea potrivită, am realizat un ghid practic ce cuprinde principalele aspecte pe care să le ai în vedere atunci când alegi încălțămintea copilului tău.

Articol realizat cu sprijinul Băneasa Shopping City.

1. Asigură-te că știi măsura potrivită!

E posibil ca de la ultima achiziție de pantofi, piciorul copilului să fi crescut cu unul sau chiar două numere, așa că, dacă nu îl iei cu tine să probeze, în niciun caz nu merge pe ghicite. În cazul copiilor mai mici de trei ani, la fiecare patru luni, piciorul crește cu o jumătate de număr. După trei ani, piciorul crește cu o jumătate de număr la fiecare 4-6 luni. Când copilul este mic, regulile de alegere a pantofilor sunt simple: exclusiv materiale naturale (piele, bumbac, cânepă) și talpă flexibilă, pe care să o poți îndoi ușor cu mâna.

Când crește, alegerile devin mai complicate, pentru că oferta e mai vastă, activitățile lui sunt diverse și, în plus, cel mic vine cu propriile dorințe. Dacă mergeți împreună la cumpărături, asigură-te că, după ce copilul încalță pantoful și talpa lui a ajuns în vârf, poți introduce degetul tău mic în spațiul rămas la spate. Este important ca pantoful să fie confortabil și suficient de lat cât să nu strângă. Nu te baza pe faptul că încălțămintea se mai lasă, pentru că ai putea avea surpriza ca, după câteva purtări, să nu se întâmple acest lucru și să fie prea târziu pentru retur. Mai mult, o măsură prea mică poate duce la apariția bătăturilor și a unghiilor încarnate, precum și la deformarea degetelor.

Pont: Dacă mergi la cumpărături fără copil, măsoară-i talpa când el se află în picioare, nu culcat sau în fund, pentru că, sub presiunea corpului, diferențele de dimensiune a tălpii sunt semnificative.

2. Alege talpa antiderapantă pentru pantofii de școală

Copiii aleargă, sar, se împiedică, alunecă, așa că talpa antiderapantă este cea mai bună soluție, atât pentru școală, cât și pentru orele de sport. Talpa trebuie să fie rezistentă, iar partea de călcâi trebuie să fie foarte stabilă. Dacă ai un copil care se împiedică frecvent, optează pentru încălțăminte cu vârful rotunjit și ușor ridicat. Atenție, însă, ca pantofii să nu fie foarte înguști în partea din față și să nu strângă degetele!

3. Materiale potrivite activităților pe care le face frecvent copilul

Indiferent de activitățile pe care le va face cel mai frecvent copilul cu noii lui pantofi (joacă, mers la școală, sport etc), încălțămintea trebuie să aibă un calapod confortabil. Dacă îi va purta doar în interior, alege materiale care permit pielii să respire, chiar cu găurele. Ține cont de faptul că încălțămintea care nu este confecționată din materiale naturale împiedică pielea să respire, favorizează apariția umezelii, a bacteriilor, a ciupercilor și a mirosurilor neplăcute.

4. Respectă dorințele (rezonabile) ale copilului

Pe măsură ce cresc, copiii vin cu propriile solicitări în materie de îmbrăcăminte și încălțăminte. Cei mici vor culoare și supereroi, cei mari vor branduri celebre. Încearcă să nu faci rabat de la calitate și învață-i pe copii, de mici, cum să facă alegeri sănătoase pentru viața lor. Fiecare familie trasează propriile limite atunci când vine vorba de dorințele copiilor, dar e important ca, de mici, ei să știe că aspectele ce țin de sănătate nu sunt negociabile. În cazul fetelor, spre exemplu, pantofii cu toc trebuie să fie un mare Nu cel puțin până la vârsta pubertății. Purtând toc prea devreme, sistemul osos are de suferit, iar coloana se poate deforma.

5. Alege pantofi pe care copilul îi încalță/ descalță ușor

Sunt rare cazurile în care preșcolarii și școlarii mici învață să-și lege cu ușurință șireturile, așa că alege pentru această vârstă încălțările cu scai sau cu șireturi elastice, care nu necesită legare. În felul acesta, tu câștigi timp dimineața, iar copilul, independență. În cazul copiilor mai mari, pentru care legarea șireturilor nu reprezintă o problemă, faptul că se încalță sau descalță greu ar putea însemna că pantofii aleși sunt prea înguști sau că șireturile sunt prea strânse. Atunci când îți dorești încălțăminte care poate fi pusă și scoasă rapid, pantofii de tip slip on pot fi cea mai bună soluție. Aceștia sunt disponibili atât pentru copii mici și mari, fete și băieți, cât și pentru adulți.

În această perioadă, în care părinții sunt în căutarea celor mai bune produse pentru școală, peste 35 de magazine din Băneasa Shopping City te așteaptă cu cele mai bune oferte și cu tot ceea ce e necesar pentru începutul noului an școlar.
Găsești aici și o gamă variată de încălțăminte, pentru copii mici și pentru copii mari, branduri pe alese și produse de calitate, care întrunesc toate condițiile pentru ca experiența mersului la școală să fie una plăcută.
Mai jos brandurile pe care le puteți găsi la Băneasa Shopping City.
BRAND  
ADIDAS Articole sportive
ANNE BEBE haine si incaltaminte
ANNELINO haine si incaltaminte
BENVENUTI haine si incaltaminte
BIGSTEP haine si incaltaminte
BUZZ haine si incaltaminte
COCCODRILLO haine si incaltaminte
CONTESSINA haine si incaltaminte
GEOX haine si incaltaminte
H&M haine si incaltaminte
ILINCA haine si incaltaminte
INTERSPORT Articole sportive
JACADI haine si incaltaminte
KIDZ SPORT haine si incaltaminte
MARKS&SPENCER haine si incaltaminte
MOTHERCARE & ELC haine si incaltaminte
NATURINO haine si incaltaminte
NEXT haine si incaltaminte
NIKE Articole sportive
OKAIDI haine si incaltaminte
PETIT BATEAU haine si incaltaminte
PRENATAL haine si incaltaminte
PRIMIGI haine si incaltaminte
SALOMON Articole sportive
SKECHERS haine si incaltaminte
TEZYO haine si incaltaminte
TOMMY HILFIGER KIDS haine si incaltaminte
ZARA haine si incaltaminte
Vans haine si incaltaminte
Superdry haine si incaltaminte
LEVI’S haine si incaltaminte

Iar dacă tot ajungi la mall și faci cumpărături, profită și de ofertele speciale. La Băneasa Shopping City la cumpărături de 500 de lei din magazinele partenere, dacă înscrii bonurile pe www.baneasa.ro, primești garantat unul dintre cele 250 de vouchere Diverta în valoare de 200 de lei. Mai mult, poti câștiga prin tragere la sorți una dintre cele 30 de tablete Huawei Matepad T8.

Mai multe detalii găsiți aici:  https://bit.ly/3jRiLmE 

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa